nová FVE Kostal piko 4.2 plusa 24 panelu Canadsolar 235W
Souhrn tématu
Uživatel řeší zprovoznění nové fotovoltaické elektrárny s měničem Kostal Piko 4.2 a 24 staršími panely Canadsolar 235W. Diskuze se zaměřuje na správné zapojení panelů do série s napětím mezi 300 a 900 V a provoz systému bez akumulátorů, který vyžaduje napájení ze sítě. Dále je zde upozornění na nutnost schválení elektrárny kvůli přetokům do distribuční sítě a možné pokuty.
- vitezslavgach
- Reputace:0
nová FVE Kostal piko 4.2 plusa 24 panelu Canadsolar 235W
Zdravím,
mám 24 panelů každý 235 W 10 let staré. A také měnič Kostal Piko 4.2 3f, který byl funkční do předchozího měsíce spolu s panely.
Chtěl bych je zprovoznit a znovu zapojit. Zapojení panelů pro mne není problém. Pochopil jsem, že jsou do serie tak aby celkové napětí přesáhlo 300V a nebylo přes 900V.
Co mě trápí je že jsem nenašel skoro žádné komentáře k měniči Kostal Pko. Z návodu jsem vyčetl , že systém je bez AKU a vždy s napájením DS.
Může mě někdo poradit?
Popřípadě zapojit na zakázku za peníze?
děkuji
VG
mám 24 panelů každý 235 W 10 let staré. A také měnič Kostal Piko 4.2 3f, který byl funkční do předchozího měsíce spolu s panely.
Chtěl bych je zprovoznit a znovu zapojit. Zapojení panelů pro mne není problém. Pochopil jsem, že jsou do serie tak aby celkové napětí přesáhlo 300V a nebylo přes 900V.
Co mě trápí je že jsem nenašel skoro žádné komentáře k měniči Kostal Pko. Z návodu jsem vyčetl , že systém je bez AKU a vždy s napájením DS.
Může mě někdo poradit?
Popřípadě zapojit na zakázku za peníze?
děkuji
VG
- rva
- Reputace:954
- Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 46000
- Kapacita baterie [kWh]: 62
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: nová FVE Kostal piko 4.2 plusa 24 panelu Canadsolar 235W
Tady s ním moc zkušeností nebude. Je to snad "normální" ongrid měnič, který dodává co dovede vyrobit z FV panelů a to, co barák nespotřebuje, jde přes elektroměr ven. Takové elektrárny musí být schválené, protože elektroměr přetoky zaznamená a mohou z toho být problémy.
EPSolar 60 A/150 V ET6415N + 3x Isolar SM II (5 kW, 450 V, 80 A) + Axpert PIP 5048MS
- JirkaE
- Reputace:346
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 7350
- Kapacita baterie [kWh]: 38
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: nová FVE Kostal piko 4.2 plusa 24 panelu Canadsolar 235W
Mnoho info najdeš na německých webech, co sem viděl, velmi mnoho instalací s tímto měničem.
Je to on-grid - přesně jak napsal kolega, co nespotřebuješ doma, valí nekontrolovaně ven do sítě a bez souhlasu, povolení atd atd velmi tučná pokuta.
Je to on-grid - přesně jak napsal kolega, co nespotřebuješ doma, valí nekontrolovaně ven do sítě a bez souhlasu, povolení atd atd velmi tučná pokuta.
Porovnání všech 4 stringů a nově i finálový celek s Victron a teploty vody bojlerů 1-3 a už i e-Transit
:
DC/AC - WATTMETR / Victron / Bojlery / E-Transit / DS
Domovské vlákno : Jirkova FVE
Spirály v bazaru : Spirály 55V - Je tam i ten test
DC/AC - WATTMETR / Victron / Bojlery / E-Transit / DS
Domovské vlákno : Jirkova FVE
Spirály v bazaru : Spirály 55V - Je tam i ten test