Ostrov nebo hybrid
Souhrn tématu
Uživatel plánuje instalaci fotovoltaické elektrárny na chatě s výkonem kolem 7 kWp a baterií 16 kWh. Zajímá se, zda je vhodnější použít hybridní systém s Deye 3,6 kW nebo ostrovní řešení s Deye 8 kW a přepínačem sítí. Hledá rady ohledně legálnosti a správného zapojení, aby nedošlo k problémům s distributorem energie.
- cvachta
- Reputace:0
- Lokalita: Bruntál
Ostrov nebo hybrid
Ahoj,
poprosím o rady.Chci na chatě postavit fve. Začnu jednoduše s parametry. Dva stringy, výkon cca 7kwp. Baterka 16 KWh. Chci to zapojit na jednu fázi a přebytky cpát do tepla.
A ted, to co nevím. Je lepší jít do deye 3,6 Kw a zapojit to jako hybrid nebo tam dát Deye 8KW a zapojit to jako ostrov s přepínačem sítí.Jak jsem pochopil, tak legálně tu 8KW nepřipojím. Prosím o rady jak to provést, at mne nesežere distributor.
Děkuji moc.
poprosím o rady.Chci na chatě postavit fve. Začnu jednoduše s parametry. Dva stringy, výkon cca 7kwp. Baterka 16 KWh. Chci to zapojit na jednu fázi a přebytky cpát do tepla.
A ted, to co nevím. Je lepší jít do deye 3,6 Kw a zapojit to jako hybrid nebo tam dát Deye 8KW a zapojit to jako ostrov s přepínačem sítí.Jak jsem pochopil, tak legálně tu 8KW nepřipojím. Prosím o rady jak to provést, at mne nesežere distributor.
Děkuji moc.