opravuje někdo invertory DATA BOOS 24V/230V

Souhrn tématu

Uživatelé diskutují o opravách čínských invertorů DATA BOOS 24V/230V, sdílejí zkušenosti s opravami a servisem. Většina doporučuje opravy jen jako koníček, protože nové měniče jsou často levnější než oprava. Zároveň se řeší možnosti objednávání dílů a praktické rady pro kutily, kteří chtějí měnič opravit sami.
vitezslavgach
Reputace:0

Re: opravuje někdo invertory DATA BOOS 24V/230V

Nový příspěvek od vitezslavgach »

Zdravím
děkuji za obě odpovědi. Jen jsem myslel, že se nemusí vše vyhazovat. Aby se nezdálo, měničů mám víc než prakticky potřebuji. A taky je pravda, že za 2000Kč se pořídí nový.

ještě jednou děkuji za to, že někdo reagoval.
VG
kuba47
Reputace:29
Lokalita: Krušné hory
Systémové napětí: 48V
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od kuba47 »

Na tyhle věci je nejlepší mít někoho v okolí, ideálně v rodině, nebo třeba souseda, kterého to baví. Jak se to má posílat, balit, vyzvedávat, pak objednávat součástky (s nezanedbatelným poštovným), v horším případě z Číny, kde vůbec netuším, kdy a co vůbec přijde, tak to bohužel vychází špatně pro obě strany. Začíná to mít smysl u věcí tak okolo 10 tisíc v případě nízkonákladového kutila. V případě autorizovaného/oficiálního servisu ještě výš.
Soban
Reputace:308
Lokalita: Zlaté Hory / Olomouc
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 3600
Kapacita baterie [kWh]: 16
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od Soban »

Nemáte někde blízko nějaký kroužek elektroniky tam by mohl být někdo kdo na to mrkne......
3,6kWp::pv:: | 2x MUST PV18-3024 VHM, 3kW/24V | 16kWh*batt*