FVE primárne na ohrev TUV 300L

Souhrn tématu

Uživatel plánuje instalaci FVE systému primárně na ohřev 300L TUV s 2,2kW špirálou, který bude fungovat jako ostrovní systém bez dodávky energie do sítě. Zvažuje použití hybridního meniče s čistou sinusovkou pro napájení i RACK zařízení s odběrem 110W. Hledá jednoduché a efektivní řešení s možností časovače pro špirálu a případné budoucí rozšíření o baterie. Diskutuje o různých typech meničů a regulátorů vhodných pro tento účel a žádá o rady a zkušenosti ostatních uživatelů.
Tigervzoo
Reputace: 0
Lokalita: Nitra
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

FVE primárne na ohrev TUV 300L

Nový příspěvek od Tigervzoo »

Ahojte,

Chcem si spraviť FVE na ohrev 300L TUV NTR/HP s 2,2kW špirálou. Primárne ohrievam TUV tepelným čerpadlom ale chcem ho odľahčiť cez leto. Mimochodom nechcem dodávať nič do siete. Chcem to ako ostrovný systém. Len som v tom nováčik. Pri Nádrži TUV mám aj RACK(kamery, router, cloud atď) odber to má 110W. Rozmýšľal som RACK pripojiť tiež k meniču ale to už potrebujem menič s čistou sínusovkou nie obdĺžnikovou napr: Eco solar boost mppt 3,5kw pro. Pozeral som aj meniče z číny a cena 300€ je fajn, ale neviem sa vôbec rozhodnúť. Chcem to proste jednoduché ak bude svietiť slnko pôjde to cez menič a ak sa nebude nič vyrábať pôjde RACK zo siete. Pri TUV špirále by som zvolil nejaký časovač aby mi nešla špirála zo siete alebo dá sa to inak riešiť?.
AK by som zvolil variantu 2 napájanie aj RACKU menič potrebujem aby fungoval aj bez baterii, časom by som možno dokúpil aj batérie. Najprv som pozeral len iba na ohrev TUV s obdĺžnikovou sínusoidou ale niektoré ceny tých hybridných boli fajn do budúcna.

1. IBA TUV: ECO Solar Boost MPPT-3000 PRO menič
2. IBA TUV: Solárny regulátor VOLT Green Boost 4000 Pro Sinus
3. Hybridný Solárny Menič Nabíjačka 5500W 230V so 100A MPPT Solárnym Regulátorom EM5500-48L
4. Qoltec Hybridný solárny invertor Off-Grid 6kVA | 3.5 kW | 100A | 24V | MPPT
5. Anenji menič 6.2 KW 48 V Hybrid Solar Inverter On grid Off grid WIFI
6. Solárny menič napätia 3000/6000W 24/230V Volt Polska SINUS PRO ULTRA-HV 6000 OFF-GRID

Ďakujem za rady a názory