CEZ: Zdroje do 800 W bez dodávky do sítě (balkonové FVE)

Souhrn tématu

Diskuze se věnuje připojení fotovoltaických zdrojů do 800 W v distribuční síti CEZu bez nutnosti dodávky do sítě a bez komplikovaných revizí či měření impedance. Uživatelé sdílejí zkušenosti s vyplněním formulářů a legislativními požadavky podle energetického zákona a vyhlášek. Příspěvky také zmiňují praktické případy a inspiraci z YouTube, jak legálně připojit balkonové FVE s mikroměničem a minimalizovat náklady.
Valdano
Reputace: 238
Lokalita: Česká Lípa
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: CEZ: Zdroje do 800 W bez dodávky do sítě (balkonové FVE)

Příspěvek od Valdano »

V tomto tématu je na serveru nějaká zrada. Příspěvky napsané do tohoto tématu po příspěvku od Fotoava » 01 úno 2026, 17:08, který začíná "Jen tak mimo, od 1.1.2025..." a před tímto mým příspěvkem nejsou uvnitř tohoto tématu vůbec vidět. Jakoby zcela zmizely. Není nějaký problém v AI moderátorovi, který už možná v tomto případě začal aktivně mazat?
Valdano
Reputace: 238
Lokalita: Česká Lípa

Příspěvek od Valdano »

Nyní zpět k tématu. Problém u ČEZ Distribuce je v tom, že má souhrnné specifikace, které zahrnují celou kategorii mikrozdrojů v podstatě od 1W až do 10kW a nemá oddělenou specifikaci výhradně určenou jen pro mikrozdroje do 800W tak jako ji má třeba EG.D. Z toho pak mohou vyplývat některé nejasnosti a nepřesnosti, protože ne všechna pravidla a povinnosti uvedená v té souhrnné specifikaci ČEZ Distribuce se vztahují na mikrozdroje do 800W.
JirkaE
Reputace: 290
Lokalita: Kousek od Rozvadova
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7350
Kapacita baterie [kWh]: 38

Příspěvek od JirkaE »

Potvrzuji že ani mě nešel příspěvek zobrazit a nebyl k nalezení, po té, co jsem na hlavní stránce kliknul na náhled příspěvku...
Výkon jednotlivých stringů on-line : Victron MPPT-1 / Victron MPPT-2 / Victron MPPT-3 / Victron MPPT-4

Porovnání všech již 4 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ

Domovské vlákno : Jirkova FVE Spirály v bazaru : Spirály 55V Je tam i ten test ;)