Jak připojit vyměnitelný externí disk k Home Assistant Green pro ukládání snapshotů

Souhrn tématu

Uživatel řeší, jak připojit vyměnitelný externí disk k Home Assistant Green pro ukládání snapshotů z kamer, aniž by systém přestal fungovat po odpojení disku. Disk je vidět jako datový disk, ale chce ho používat jako oddělitelný úložiště. Diskuze zmiňuje omezení hardware Home Assistant Green, možnosti zálohování přes SSH a doporučení použít výkonnější zařízení nebo externí skripty pro přesun dat.
cipis
Moderátor
Reputace: 924
Lokalita: blízko Brna
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 13+ kWp
Kapacita baterie [kWh]: 40+26
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Jak připojit vyměnitelný externí disk k Home Assistant Green pro ukládání snapshotů

Nový příspěvek od cipis »

Začal jsem kvůli něčemu blbnout s HA, tak v rychlosti koupil Home Assistant Green. Podařilo se mi to zprovoznit, zintegrovat Unifi Protect (plus pár blbostí, co jsem se neudržel a zkusil - epevery, sdm630, no už v tom asi začnu lítat taky ...), s pomocí vychcané Ai po velkých bojích zprovoznil snapshoty z kamer. No a teď ten zásadní problém - jak mám do háje připojit exterák 4 TB, na který ty snapshoty chci ukládat? Tj. systém pojede z toho integrovaného uložiště, ale fotky bude pravidelně prát na exterák.
Ať dělám co dělám, tak se dostanu akorát k tomu, že mohu "Přesunout datový disk". Tam najednou ten sda disk vidím. Jenže bych to chtěl v případě potřeby oddělávací, čí vyměnitelné. A ne že odpojím disk a ono to nepojede vůbec.
Jde to vůbec nějak? Aby se v Médiích objevil ten disk?
13,38 kWp: 9850 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
MP2 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40+ kWh staré olovo 26+ kWh Li-Ion
několik dalších MP jako záložní zdroje na různých místech
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
kodl69
Reputace: 1031
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh

Re: Jak připojit vyměnitelný externí disk k Home Assistant Green pro ukládání snapshotů

Nový příspěvek od kodl69 »

A proč v médiích? normálně si to zkopíruj v linuxu přes příkazovou řádku, případně přes SSH přímo do svýho pc, příkaz SCP třeba popis tady scp -P 53033 -r zpravy uzivatel@192.168.1.10:/home/uzivatel/Dokumenty samozřejmě práci ulehčí něco jako total commander, na linuxu třeba double commander a pod ftp připojením je schovaný ssh. Tj přenosnej disk nepotřebuješ k HA vůbec připojovat.
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
kodl69
Reputace: 1031
Lokalita: severně od Brna
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 8kWp
Kapacita baterie [kWh]: 12kWh

Re: Jak připojit vyměnitelný externí disk k Home Assistant Green pro ukládání snapshotů

Nový příspěvek od kodl69 »

Edit: sem to nečetl celý. Asi bych začal úplně jinak. Nějakej minipc nebo postarší NB a nainstaloval to na tohle. Mám to na i3 šesté generace, přes proxmox a neřeším. Teda řešit budu, až si najdu čas na migraci na novější železo.
EDIT 2: A co si na nějakým jiným PC sppustit cron a tím ty data z datadisku zkopírovat/ přesunout?
edit3: Ha green: to je celkem slabá hra, 32GB emmc, 4GB ram a nějakej arm cortex jak z rbpi - jak připojíš víc kamer, nedejbože s detekcí osob anebo spz, tak to nebude stíhat ani omylem, mě nestačí ani ten i3, tohle jsem měl jenom pokusně a nestíhalo to...
HA green splnil svůj účel. dal jsi za něj peníze...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
cipis
Moderátor
Reputace: 924
Lokalita: blízko Brna
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 13+ kWp
Kapacita baterie [kWh]: 40+26

Nový příspěvek od cipis »

Nj, musím dělat s tím, co jsem dostal, to není moje na dom ...
Kdybych věděl, že exterák nejde jednoduše připojit, tak bych to celé udělal na nějakém odolném stroji, včetně disku vevnitř.

To nedělá kamerovku, ale čte si snapshoty z kamerovky, jednou za hodinu objede deset kamer a chtěl jsem to ukládat na exterák ...
13,38 kWp: 9850 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
MP2 24/5000 vytěžování do akumulačních kamen
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
40+ kWh staré olovo 26+ kWh Li-Ion
několik dalších MP jako záložní zdroje na různých místech
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.