JK BMS

Souhrn tématu

Uživatelé diskutují o problémech s připojením a párováním JK BMS přes Bluetooth, kdy heslo nefunguje a zařízení se nechce spárovat. Poradci doporučují provést top balancing baterií, sledovat balanční proud a případně vyměnit problémový článek. Diskuze obsahuje i tipy na správné nastavení BMS a možnosti továrního resetu přes RS485 nebo software.
Valdano
Reputace: 235
Lokalita: Česká Lípa
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: JK BMS

Nový příspěvek od Valdano »

Pokud se balanční proud pohyboval okolo 1,8A a statický nabíjecí proud CC ze zdroje byl jen 1A tak to je divné, protože balanční proud byl skoro dvakrát vyšší než nabíjecí a přesto to jak jste psal nestačilo. Jen pro zajímavost jaké bylo napětí na tom zdroji při CC 1A?
Naposledy upravil(a) Valdano dne čtv led 22, 2026 12:37 pm, celkem upraveno 1 x.
MikroCZ
Reputace: 6
Lokalita: STredni čechy
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9600
Kapacita baterie [kWh]: 20

Nový příspěvek od MikroCZ »

To bylo v tom prvním případu (Nastaveno 2A CC) Napětí bylo nějak kolem 54,2-3V cca
Naposledy upravil(a) MikroCZ dne čtv led 22, 2026 12:38 pm, celkem upraveno 1 x.
Valdano

54,3 / 16 = 3,39375 tedy cca 3,4V na článek při trvalém nabíjecím proudu 2A. Balanční proud byl okolo 1,8A tedy jen mírně nižší než nabíjecí.
Kolik článků z té sady 16S při tom šlo k hranici 3,65V a kolik jich mělo okolo 3,4V a nebo dokonce pod?

Možná ještě zkusit test s tím, že nabíjecí proud ze zdroje snížíte jen na CC 1A, aby měl balancér v BMS možnost jít s balančním proudem výš než bude nabíjecí proud.
MikroCZ
Reputace: 6
Lokalita: STredni čechy
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 9600
Kapacita baterie [kWh]: 20

Nový příspěvek od MikroCZ »

Jeden šel k hranici 3,65. většina kolem 3,38-3,40. Pár kolem 3,34. Přesný počet si nepamatuju.
zkusím ;-)
Valdano

MikroCZ píše: úte led 20, 2026 10:32 am
Ale přesto první článek, který dosáhne hranice, postupně doroste do 3,65 V a BMS se na charge odpojí...
Pokud to bude vždy stejný článek a nepomůže ani top balancing tak máte v sadě zřejmě problémový článek vhodný na výměnu.
MikroCZ píše: úte led 20, 2026 1:27 pm
Grund celé problematiky byl, že jsem baterky obdržel ve 2 sadách a jsou trochu rozházené. Neudělal jsem balancing na Top.
MikroCZ píše: čtv led 22, 2026 8:49 am
Přišla mi bedna, tak sem články přeházel na 1S16P a nechám je se srovnat. Pak to nechám na BMS..
Pokud jste na té kompletní sadě ještě neudělal top balancing a zatím na ní není uděláno mnoho cyklů tak to udělte. Problémový článek si nějak označte. Nabijte všechny články na koncové napětí okolo 3,6V a pak je všechny zapojte paralelně 1S16P a nechte cca den na srovnání. Pak to přepojte zpět na 16S1P, ale ten problémový článek nedávejte na krajní pozici, ale někam doprostřed.

Pak sadu vybijte na 3,1V na článek a poté zkuste znovu nabíjet sadu zdrojem s proudem CC 1A a sledujte jak se bude pohybovat balanční proud. Pokud se problém znovu zopakuje u dříve označeného problémového článku, tak máte v sadě problémový článek, u kterého ani top balancing nepomáhá a v tom případě doporučuji jej vyměnit za nový článek.