Nové měniče Epever IPower

Souhrn tématu

Diskuze se věnuje nové řadě měničů Epever IPower, které jsou dostupné v různých výkonech od 2 do 5 kW a na 24 i 48 V. Uživatelé oceňují nastavitelné limity napětí přes displej a nízkou vlastní spotřebu, což je vhodné pro jednoduché off-grid aplikace. Zároveň se řeší problémy s českými návody, funkčností relé a bezpečnostními aspekty jako uzemnění a proudové chrániče.
Forrest
Reputace: 5
Lokalita: Ústeckoorlicko
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 900
Kapacita baterie [kWh]: 2,4
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Nové měniče Epever IPower

Nový příspěvek od Forrest »

honzajs píše: sob črc 29, 2023 4:15 pm
Atman píše:
:D S tými externými vypínačmi to máš zle zapojené!, spojením kontaktov nevypína. Ja mám dva 48/5000 Epevery, jeden spred dvoch rokov a jeden spred mesiaca a na oboch funguje, funguje ako paralelne zapojený k hlavnému, ak sa preklemuje, je menič zapnutý a hlavný vypínač je vyradený, ak sa rozopne, menič vypne a zapnúť sa dá manuálne hlavným vypínačom manuálne.
Preto meraním pri zapnutom meniči nameráš prepojenie aj na externom.
Mám to zapojené ako ty, ovláda mi ho relé MPPT, keď začne viac svietiť.
Takže vypni hlavný vypínač a externé ovládanie začne fungovať.
Díky - tak to potom dává smysl. Jenom nechápu proč o tom není zmínka v návodu. Vůbec ty české návody k Epeveru jsou tragédie - velké nedokonalosti v překladu a spousta informací chybí. Bohužel stejné návody používají všichni prodejci. Stejně tak není nikde kloudně popsaný jak přesně fungují kontakty relé na MPPT regulátoru Tracer AN.
No zrovna jsem to dneska hledal, abych na to něco neodkřápnul...
Takže jestli jsem to dobře pochopil, tak pokud bude hlavní vypínač vypnutý (poloha 0) a na zeleném dvoupinovém konektoru (-NEG) a (+POS) provedu proklemování, měnič se zapne??
Případně umí to některý ze switches: pokud ho mám v yaml? Byl bych pro tu druhou možnost :-)
Měnič China SAmoDoMo 1,5 kW a již 900Wp na rotátoru jménem "slunečnice"