platby za obnovitelné zdroje přebírá stát !!!

Souhrn tématu

Diskuze na fóru se věnuje novince, že platby za obnovitelné zdroje nyní přebírá stát, což ovlivňuje financování a podporu zelené energie v Česku. Uživatelé sdílejí své názory na férovost systému, dopady na spotřebitele a politické souvislosti. Někteří vyjadřují skepsi vůči vládním krokům, jiní vidí snahu o zlepšení situace v oblasti obnovitelných zdrojů.
eman
Reputace: 293
Lokalita: Praha
Systémové napětí: 48V
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: platby za obnovitelné zdroje přebírá stát !!!

Nový příspěvek od eman »

Mex píše: úte pro 30, 2025 7:55 pm

K Babišovi: kdo vybudoval nějakou firmu a musel se jí vzdát, tak pochopí, že to pro něho muselo být hodně těžké.
Pokud by mu šlo o prachy, tak by pro něho bylo mnohem výhodnější premiéra nedělat.
Posadil by si tam Havlíčka nebo jiného loajálního člověka, a sám by za větrem dál rozmnožoval své miliardy.
Podle mě tenhle jeho vstup do politiky je pro něho ekonomicky čistá ztráta.
Tohle nemyslíš vážně, že ne?
1. Ničeho se nevzdal, jenom Agrofert papírově přesunul do fondu.
2.Zkus si najít, jak NÁSOBNĚ mu vzrostly zisky po vstupu do politiky a to se ještě zaklekáváním zbavil konkurence a několik firem vyloženě mafiánsky zlikvidoval za pomoci FU.
3. Do politiky musel vstoupit, jinak by zkrachoval. Jeho byznys je postavený na dotacích a kdyby je nečerpal, dostal by se okamžitě do červených čísel.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
mirekcafa
Reputace: 32
Lokalita: českotřebovsko

Nový příspěvek od mirekcafa »

Některé dotace jsou nárokové (dostává je každý kdo splní podmínky) a zbytek o kterých rozhodují úředníci. Zjistěte si jaký je poměr mezi těmito dotacemi u Babišových firem.
Měnič Easun SMX II 5,6 Kw, 8x Huasun HTJ 445Wp stříbrný rám, bifaciální, Lifepo4 16x 105 AH JK BMS
eman

Nový příspěvek od eman »

Proto jdeš do politiky, aby jsis ty nárokové vyrobil ve sněmovně.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
mirekcafa

Ty podmínky nárokových byly v EU schváleny ještě před Babišem.
Měnič Easun SMX II 5,6 Kw, 8x Huasun HTJ 445Wp stříbrný rám, bifaciální, Lifepo4 16x 105 AH JK BMS
Franta2776
Reputace: 499

Nový příspěvek od Franta2776 »

Zvolili jsme si živnostníkovi EET a miliardářům dotace a nízké daně.❤️Předpokládám, že jsi Mirku živnostník😂
32540Wp, 90ks vakuové trubice jihozápad, (Lifepo4 17S 520Ah, trakční gel 800Ah), Axpert Max 7200VA, Easun Isolar 5500VA,Multiplus 2 48/5000,MPPT 150/85, 150/100
Pojízdná FV 200Wp=2x100Wp flexibilní+4x280Ah lifepo4+měnič 1500W
mirekcafa

Dotace jsme si zvolili v referendu o vstupu do EU. Pro některé to byl hlavní důvod proč vstoupit. Předpokládám že jsi hlasoval pro.
eman

Nový příspěvek od eman »

mirekcafa píše: stř pro 31, 2025 11:02 am
Ty podmínky nárokových byly v EU schváleny ještě před Babišem.
Tak to jsi tu 8 let chyběl.
gupa
Reputace: 162
Lokalita: pod Brnem
Systémové napětí: 24V

Nový příspěvek od gupa »

mirekcafa píše: stř pro 31, 2025 11:29 am
Dotace jsme si zvolili v referendu o vstupu do EU. Pro některé to byl hlavní důvod proč vstoupit. Předpokládám že jsi hlasoval pro.
Dotace tu byly dávno před EU, je pravda ale že nebyly tak divoké a byly soudružsky rozdělovány. A že když byly, tak to nebyly žádné drobné. Byly i dávno před komárama a před monarchií. Ovládaly systémově (nepřímo) např porodnost, zájmy obyvatel, volný čas, výstavnictví, média, sport... Býval i vedle vládních a krajských (župních) akcí fabrický mecenáštví a často používaný termín patron, patronace. Potom se zjistilo, že to je začarovaný kruh a spirála zmaru a že kasa je stále prázdná a dluhy pomalu rostou. No a tak skončí ale na jiné úrovni i EU a jeho kurvení trhu dotacemi a DPH a spotřební daní. Jednou ty prachy dojdou a zbydou jen dluhy které se přenesou přes nějakou revoluci na další garnituru jiných barev. Protože prachy se mají stále a stálou tendenci v proudu usazovat u těch nejbohatších. Pokud to člověk pochopí a zvolí dle jeho názoru mezi zlem to menší, to znamená buď skyté a tajnůstkářské korytáře nebo veřejně známé korytáře. A to je jen jeho volbou. Protože i veřejně známý prospěchář je někdy lepší než tajnůstkářský a falešný hajzl.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.cz Ať ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací! Zdejší slova: To by bylo, abychom na tom šetření nevydělali!
PavelR
Reputace: 265
Lokalita: Žabčice
Výkon panelů [Wp]: 29139
Kapacita baterie [kWh]: 65
Chci prodávat energii: ANO

Nový příspěvek od PavelR »

Mex píše: stř pro 31, 2025 1:02 am
PavelR píše: stř pro 31, 2025 12:32 am
Vzhledem k tomu že elekřinu spotřebovávají i ti co "smrdí kotlem na uhlí" tzn to platíme všici je tento krok prostě populismus. Zase to budeme platit všici jen z jiné kapsy.
To není pravda. Ti, co topí elektrikou, tak dneska zaplatí těch podivných odpustků mnohem víc než ten, co smrdí starým kotlem na uhlí.
Babiš? Pokud ne prachy tak jedině ve smyslu "co ještě nemám, hrobku nemám" že by o moc? nebo má potřebu si něco dokázat. Co nevím. Že prostě bude premiér? že by někdy prezident? nevím co jinak by to táhlo.
Vím, že je to těžké, když máš silný negativní bias.
Ale co si zkusit připustit i myšlenku, že by chtěl, aby to tady třeba fungovalo líp?
Myslíš, že musí všem jít jenom o osobní prospěch?
I když je to někdo, kdo si může dovolit každý den koupit nový zlatý hajzl?
Že to vybudoval, klobouk dolů, ale prosímti čeho se vzdal? Ničeho. Může to být v jakýmkoliv fondu to máš úplně jedno. Dokud to neprodá komplet, tak je to jeho, ať je na hlavičce napsaný cokoli. Bude dostávat reporty a bude rozhodovat. Však proč by to taky prodával, na jeho místě bych to udělal stejně. Prostě jen právní klička abych stále mohl kopat za svůj tým. Je to filuta :D
Nemyslím.
Ten, kdo to nově povede, to nebude loutka. Bude mít své vlastní ambice, jinak by se do takové pozice nedostal.
Mluvím ze své vlastní zkušenosti, a se znalostí zkušeností dalších 2 lidí.
Ve všech 3 případech jsme si mysleli, jak to nějak zezadu budeme směrovat dál. Ale ani v jednom případě se to nestalo.
A přijít o vybudované "dítě" (i když dobrovolně) je těžké.
Pokud zažiješ, tak poté určitě uvěříš.
Proto pro něho mám velké pochopení a beru to od něho jako velkou oběť.

Už jsem to psal jednou jinde: myslíš, že by se Trump vzdal svých hotelů a dalších firem, aby mohl být prezidentem?
Každá strana, každá vláda měla nějaký průsery. Nikoho se nezastávám. Jen mi nepřijde že ANO je sdružení filnatropů.
Jedna věc je celá strana (hnutí), druhá věc je on osobně.
S věkem člověk často hodně mění svůj pohled na svět a na to, co je důležité.
Koukni třeba na dříve známého tvrďáka Billa Gatese.

Ne, opravdu si nemyslím, že to Babiš (minimálně v téhle vládě) dělá pro prachy a pro osobní hmotný prospěch.
A ti co jezdí autem víc taky zaplatí na spotřební dani víc jak ti co jednou v neděli do lídlu... mě to prostě nepřijde jako neférový přístup. Je to ale jedno. Beztak to zaplatíme všici akorát z jiné hromady. Když bude hromada malá tak se prostě veme víc na sekeru, vždyt pohoda.
Na elekřině jsou již dnes emisní povolenky v ceně. ETS II to trochu narovná.

Fakt ?
Všechny ty tři strany co jsou ve vládě to utáhli na populismus. Nejmíň ze všech mi vadí Babišova grupa. Ty zbylý dvě z toho jde hrůza. Doufám že se jim to brzo rozpadne a budou se hádat mezi sebou.
Ten kdo to nově povede bude dřív nebo později nohsled. Možnosti jsou dvě. Buď peníze nebo strach.
nevím prostě mi nějak nejde mu uvěřit.
Já vůbec nechápu proč si vlastně dělá tolik problémů. Nemusel být premiér, mohl vše mít na sebe a vše řídit ze závětří. I dobro mohl činit z poza rohu, tolik dobra.... Ale on si to podchytí tak či tak. Říkám že je filuta :-) Radší klidně tři Babiše s jakoukoliv motivací než tu zbylou skvadru. Doufejme že si je nějak ukočíruje.