Ceny LiFePo4 aku

eman
Reputace: 286
Lokalita: Praha
Systémové napětí: 48V
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: Ceny LiFePo4 aku

Nový příspěvek od eman »

Teď Jenny a spol hodně tlačí značku Desay. Mají ji i v těch hotových setech. Zajímalo by mě, kde se vzala a jaká je kvalita. Proti EVE je stejná kapacita o cca $200 levnější, při 16 Ks.
10kWp JJZ, 3x SmartSolar 150/85, 3xVictron MP II 5kVA v paralelním režimu, Smartshunt, Cerbo GX, 16x400Ah LiFePO4 s JK BMS B2A24S20P + JK BMS Invertor
Valdano
Reputace: 220
Lokalita: Česká Lípa

Nový příspěvek od Valdano »

Po problémech s celními barierami ze strany USA a také po nedávném oznámení čínské vlády o ukončení podpory EV a s tím zřejmě spojeným omezováním podpory i pro výrobce lithiových baterií včetně LiFePo4 začal v Číně naplno boj o přežití řady výrobců, kteří nejsou celosvětově tolik známí a společnost Desay je jedna z nich. Někteří čínští výrobci jsou díky tomuto boji ochotni aktuálně prodávat i pod výrobními náklady, aby si na trhu získali a udrželi nějaký podíl s tím, že předpokládají že snad časem budou moci ceny zvednout tak, aby se vyhnuli totálnímu krachu. Pro domácí kutily, kteří si staví vlastní bateriová uložiště to mohou být žně. Nicméně ke konkrétním článkům od méně známých výrobců je tak jako tak potřeba přistupovat obezřetně tj. až teprve čas ukáže jak jsou ty či ony články kvalitní a dlouhodobě trvanlivé.

Na webu Docan Power je k výrobci Desay zmíněno mimo jiné následující.

Profil společnosti Desay
Společnost Hunan Desay Battery byla založena 3. března 2022. Jedná se o high-tech podnik integrující výzkum a vývoj, návrh, výrobu, prodej a servis pokročilých článků pro ukládání energie...

Jedná se tedy o relativně mladou společnost.

Dále je tam uvedeno následující.

Záruční servis
Nabízíme 10-ti letou záruku na kompletně smontované bateriové bloky, 5-ti letou záruku na LiFePO4 články Class A a jednoroční záruku na sestavenou krabičku a díly (BMS, tester atd.).
Naposledy upravil(a) Valdano dne stř pro 03, 2025 6:05 pm, celkem upraveno 1 x.
unicast
Reputace: 397
Lokalita: JV od pekla :)
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5100
Kapacita baterie [kWh]: 33

Nový příspěvek od unicast »

Takže situace v zásadě identická jako na trhu s panely...
Flatman
Reputace: 0
Lokalita: Okoli Prahy

Nový příspěvek od Flatman »

MB31 jsem kupoval 2.11. kdyz byly k dispozici v predobjednavkach. Zcela vyprodano pozoruji od 20.11.
A dnes mam v mailu tuto zpravu:
Screenshot_20251203-192445~3.png