Parkside 8Ah - chyba BT modulu
- kybos
- Reputace: 516
- Lokalita: Šternberk
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 15000
- Kapacita baterie [kWh]: 40
Parkside 8Ah - chyba BT modulu
Používal jsem baterie Parkside 8Ah SMART PAPS 208 A1 5INR22/71-2 cca dva roky jako pár v řetězové pile a křovinořezu nebo sólově v rozbrušovačce bez zjevných problémů. Následně jsem je zaregistroval do aplikace LIDL HOME, při čemž došlo pravděpodobně k nějakému update firmware a od té doby nefungují ani v pile ani v křovinořezu ba dokonce ani ve vrtačce bez BT. Po stisknutí tlačítka na baterce se rozsvítí indikace plného nabití, ale přístroje napájené tímto akupackem neběží. Články baterie jsou všechny plně nabité (4,003V), při připojení žárovky na krajní kontakty akupacku žárovka svítí, ale při připojení akupacku do vrtačky (bez BT) se vrtačka netočí a přes BT hlásí aplikace LIDL HOME nulovou kapacitu. Nesetkal se někdo s podobným problémem u tohoto "smart" akupacku?
15 kWp JJZ + 3x Tristar MPPT60 + Victron 150/100 + 48V LiFePO 850 Ah + UPS 8kW (MPP-Solar 8048 LC) + 4 x nabíječka 1,2 kW (DELTA) Start: 2012
-
- Reputace: 243
- Lokalita: Brno
- Systémové napětí: >48V
Re: Parkside 8Ah - chyba BT modulu
Zblblý obsah konfigurační EEPROM?
Nedá se udělat reset do továrního nastavení?
Je celkem fuk, jestli přístroj, ke kterému se to připojuje, má BT nebo ne.
Informaci, že je povoleno napájení a tedy vybíjení baterky, baterka posílá pro dedikovaném pinu.
A tady ji evidentně neposílá nebo posílá blbě.
Nedá se udělat reset do továrního nastavení?
Je celkem fuk, jestli přístroj, ke kterému se to připojuje, má BT nebo ne.
Informaci, že je povoleno napájení a tedy vybíjení baterky, baterka posílá pro dedikovaném pinu.
A tady ji evidentně neposílá nebo posílá blbě.
-
- Reputace: 153
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
Malý restart je přidržení tlačítka více jak 10s pokud si dobře pamatuji. Po té. Problikne červená dioda a pohasne.
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.cz Ať ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací!
-
- Reputace: 153
- Lokalita: pod Brnem
- Systémové napětí: 24V
Mám těch chytrých 8Ah asi 4, jednu 2Ah. Jen jednu jsem propojil s aplikací a do 2 měsíců vlastně chcípla. Jednoduše, prostě jsem ji nasadil, stroj se rozjel. Po uvolnění tlačítka se vypl chod a po stisknutí už nic a baterie nereagovala. Prostě náhlá smrt, baterie vzbuzuje dojem, že horší smrt než u olova. Protože lze čekat a mohu být v nejstotě, že po nějakém položení stroje s baterií, nastane jasně bílý plamen.kybos píše: čtv zář 11, 2025 3:51 pmNásledně jsem je zaregistroval do aplikace LIDL HOME, při čemž došlo pravděpodobně k nějakému update firmware a od té doby nefungují ani v pile ani v křovinořezu ba dokonce ani ve vrtačce bez BT. Po stisknutí tlačítka na baterce se rozsvítí indikace plného nabití, ale přístroje napájené tímto akupackem neběží. Články baterie jsou všechny plně nabité (4,003V), při připojení žárovky na krajní kontakty akupacku žárovka svítí, ale při připojení akupacku do vrtačky (bez BT) se vrtačka netočí a přes BT hlásí aplikace LIDL HOME nulovou kapacitu. Nesetkal se někdo s podobným problémem u tohoto "smart" akupacku?
3x2000VA-VMP-par, NiCd 24V, 22x210-320Wp, 2x85A-VMPPT, ABC-&-XYZ mypower.cz Ať ti to běží jako hodinky na baterku s čerstvou expirací!