Bezpřetokový nástupce modráska ?
Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
- JirkaE
- Reputace: 198
- Lokalita: Kousek od Rozvadova
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 7350
- Kapacita baterie [kWh]: 38
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Bezpřetokový nástupce modráska ?
Já mám přepínač 1-0-2 pouze ruční a ještě rozdělený na 4 okruhy, tedy přepínám 4 různé větve.Kajap píše: sob zář 06, 2025 6:33 pm1) 1-0-2 přepínač ti ale shodí celou domácnost, takže pokud někde běží počítač, router, síťové prvky bez ÚPS, Tak asi problém, ne? Jinak to taky zasekne ledničku (Když je zrovna natlakovaný kompresor), může to zaseknout setobox a další, A nebo mi něco uniká?
2) Co se týká těch mini zdrojů, tak pokud si vybavuji tak je to možné jenom v území EDG na oznámení? A U ČEZu musíš mít kompletní přihlášení nebo jak to je vysvětlí to někdo děkuji
2B) Když mám ČEZ ZPA ZE314, Tak ty přetoky budou načítat jenom do registru P? Anebo i do spotřeby? Věděl by někdo? Teď se ptám čistě technicky, pominu otázku 2)
Do té doby mám ostrov který se nabijí externí nabíječkou a není nijak připojený k síti. Jako velká UPS-ka. AC IN měničů není připojené.
Nic to neshodí, protože to budu vědět včas dopředu a buď včas nabiju baterku nebo to přepnu sám ručně a v moment kdy nic neohrozím a připojím se k síti.
Ostatní otázky tady byli rozebrané do detailů, Valdano veškeré informace našel a několikrát napsal - já jsem za hranicemi, tady platí jiná pravidla.
Edit : přepínač 4 pro malé spotřeby na 99% nebudu přepínat nikdy, tím jsou routery, repeatery a vše tohle malé zcela mimo a pro mě vyřešené
Výkon jednotlivých stringů on-line : Victron MPPT-1 / Victron MPPT-2 / Victron MPPT-3 / NOVĚ Victron MPPT-4
Porovnání všech již 4 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ
Porovnání všech již 4 stringů a teploty vody bojlerů 1-3 : POROVNÁNÍ