sieťová ochrana sieťe

Zabezpečení elektroinstalace – ochrana proti blesku, přepětí, zemní smyčky, svodiče, pojistky, proudové chrániče, SPD typy I–III, praxe s reálnými zásahy i doporučené komponenty.
hardcore
Reputace: 0

sieťová ochrana sieťe

Nový příspěvek od hardcore »

dobrý deň chcel by som sa informovať ktorá je dobrá a spolahlivá ochrana sieťe menič fronius gen24plus 10kw distribučka to v zmluve vyžaduje
našiel som niečo celkom dobré
https://eshop.elkoep.sk/eshop/uf300-sse ... 4304.xhtml
prípadne
https://www.schrack.cz/eshop/univerzaln ... 345-d.html

Súbor ochrán musí zabezpečovať funkcie: nadprúd, skrat, podpäťová (fázové napätie – všetky tri fázy – ochrana reaguje pri
prekročení nastavenej hodnoty v hociktorej z fáz), nadpäťová (fázové napätie – všetky tri fázy – ochrana reaguje pri prekročení
nastavenej hodnoty v hociktorej z fáz), nadfrekvencia, podfrekvencia.
Sieťové ochrany musia byť nastaviteľne nasledovne: podfrekvencia (typické nastavenie 47,5 Hz) a nadfrekvencia (typické
nastavenie 51,5 Hz) musí byť samostatne a voľne nastaviteľná s krokom 0,1 Hz a časom 0,1 s, napäťová ochrana musí byť
nastaviteľná v rozsahu Un (230 V) ± 10% s časom 0,1 s. Nastavenie sieťových ochrán postačuje 1-stupňové. Po obnovení napätia
v DS môže dôjsť k automatickému znovu pripojeniu zdroja min. za lehotu troch minút. Prípadné zmeny nastavenia na základe
lokálnych prevádzkových hodnôt veličín siete v bode pripojenia môžu vykonať iba pracovníci ochrán spoločnosti SSD alebo musia
vystaviť písomný súhlas so zmenami nastavenia.
Aldron
Reputace: 16
Lokalita: Rožňava, SR
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7700
Kapacita baterie [kWh]: 14,3
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: sieťová ochrana sieťe

Nový příspěvek od Aldron »

Ste si istý, že Fronius nemá ochrany integrované? Pri tej značke to je vysoko nepravdepodobné. Mal som lacný čínsky on-grid menič schválený pre pripojenie k DS a ten mal prednastavenie ochrán pre všetky tri slovenské distribučky.
Ostrov 7,7kWp, 1f menič Daxtromn 10kW, LiFePo4 14,3kWh, tepelné čerpadlo LG Therma V Monobloc 9kW, ohrev vody z prebytkov, HomeAssistant
hardcore

ochrana rozhrania.jpg
akurát som kukal má len sú napevno nastavené nedajú sa meniť
aj pri prvotnom spustený neni v ponuke slovensko
[img]grid code:international 50Hz
region:50HZ international
ochrana rozhrania.jpg
frekvenčne závislá regulácia výkonu - nadfrekvencia, podfrekvencia.jpg
vnútorné limity.jpg
Aldron
Reputace: 16
Lokalita: Rožňava, SR
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 7700
Kapacita baterie [kWh]: 14,3
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Nový příspěvek od Aldron »

Na mojom Azzuro ZCS(alias Sofar Solar) sa individuálna konfigurácia ochrán dala do meniča dostať len cez usb kľúč a k tomu bol potrebný softvér do PC, ktorý samozrejme nebol voľne dostupný. Pri Froniuse predpokladám, že to bude podobné. Je možné, že má špeciálny config mód so zabezpečeným prístupom, aby sa tam dostal len certfikovaný technik.
Ostrov 7,7kWp, 1f menič Daxtromn 10kW, LiFePo4 14,3kWh, tepelné čerpadlo LG Therma V Monobloc 9kW, ohrev vody z prebytkov, HomeAssistant
hardcore

myslím že to budem tak výrobca už tam mohol pridať slovensko a prednastavenie ochrán pre všetky tri slovenské distribučky.