Meranie počasia
Home Assistant, Arduino, SDS, Raspberry, Linux, vzdálený dohled, automatizace, měření, opensource, closedsource, hotová řešení, DIY, stavebnice, komponenty, software, postupy, návody, schémata, rady, zkušenosti ...
- stano22
- Reputace: 45
- Lokalita: SK-ZA
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 6500
- Kapacita baterie [kWh]: 25
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Meranie počasia
Nejaké skúsenosti s DIY meraniami?
Chcem merať teplotu, vlhkosť, tlak, koncentráciu CO2 a PM. Ešte niečo sa dá ľahko merať? Čo sa používa na zrážky? Aké senzory použiť? Napojiť to chcem k TinyControl LK3/4 cez I2C alebo UART. Odtiaľ SNMP ťahať do raspberry, kde mi beží sto rokov cacti. Mám dávnejšie kúpený nejaký SPS30 pre PM, BME280 pre teplotu/tlak/vlhkosť, ACD10 pre CO2. Je to vhodné?
Čítal som, že je dobré použiť radiačný kryt. Kúpiť hotový alebo vyrobiť? Biele misky pod kvetináče som v obchodoch videl... No a kam vlastne tie čidlá umiestniť? Predpokladám, že miesto má byť zatienené. Môže byť severná stena domu? V akej výške nad zemou merať? Taktiež niekto tie radiačné kryty ešte umelo prevetráva... má to zmysel?
Dakujem za každú radu
Chcem merať teplotu, vlhkosť, tlak, koncentráciu CO2 a PM. Ešte niečo sa dá ľahko merať? Čo sa používa na zrážky? Aké senzory použiť? Napojiť to chcem k TinyControl LK3/4 cez I2C alebo UART. Odtiaľ SNMP ťahať do raspberry, kde mi beží sto rokov cacti. Mám dávnejšie kúpený nejaký SPS30 pre PM, BME280 pre teplotu/tlak/vlhkosť, ACD10 pre CO2. Je to vhodné?
Čítal som, že je dobré použiť radiačný kryt. Kúpiť hotový alebo vyrobiť? Biele misky pod kvetináče som v obchodoch videl... No a kam vlastne tie čidlá umiestniť? Predpokladám, že miesto má byť zatienené. Môže byť severná stena domu? V akej výške nad zemou merať? Taktiež niekto tie radiačné kryty ešte umelo prevetráva... má to zmysel?
Dakujem za každú radu
-
- Reputace: 5
- Lokalita: Benešov
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 11900
- Kapacita baterie [kWh]: 19,6
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Meranie počasia
Taky me bavi merit. Mam uz roky meteosku Davis, coz neni rozhodne DIY. Merim ze zajimavosti i teploty pod zemi 10cm, 20cm, 50cm a 100cm - ty merim pomoci originalnich DS18B20 a modulu shelly uni. Srazkomer pouzivam taky Davis, jen jeho vyhrivani pri snezeni ridim dle okolni teploty a obycejnym detektorem srazek. Jeste jsem uvazoval nad merenim delkou slunecniho svitu, ale to jsem zatim nerealizoval. Radiacni kryt s ventilatorem je nutnost, bez nej budes merit nesmysl. Zkousel jsem i pasivni bez ventilatoru a taky naprd. Srazkomer bych bral ale nejaky presnejsi - s vetsi plochou, neco jako pouziva meteoservis. Jen ta cena je velka, tak uvazuju, ze si ho proste vytisknu na 3d tiskarne...
11,9 kWp (J+JZ+SV), AKU Lion 14s -385 Ah (19,6 kWh).
MPP Solar PIP 5048MS, 2 x Epever Ipower Plus 5000.
Vytěžování: kaskáda 3 x Kybosův vytěžovač + Athom Homey (smart home).
Monitoring FVE pomocí Athom Homey Pro.
MPP Solar PIP 5048MS, 2 x Epever Ipower Plus 5000.
Vytěžování: kaskáda 3 x Kybosův vytěžovač + Athom Homey (smart home).
Monitoring FVE pomocí Athom Homey Pro.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek