THERM 25 KDZ - nezapaleni horaku

Ohřev TUV, aku nádrže, boilery, ohřívače vody, vytápění, klimatizace
Antrac1t
Lokalita: Znojemsko
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5500
Kapacita baterie [kWh]: 11
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

THERM 25 KDZ - nezapaleni horaku

Příspěvek od Antrac1t »

Panove jdu si pro radu ... pred 3 tejdny zacal blbnout plynovej kotel THERM 25 KDZ s tim ze padal do chybove hlasky 06 -Blokování činnosti po nezapálení plamene hořáku. Tak jsem rozdelal spalovaci komoru, vycistil ji a vymenil zapalovaci elektrodu (uz vypadala ze to bude mit za par). Chvilku byl klid a ted se problem opet vyskytl s tim, ze se kotel snazi nahodi jiskru a treba s mu to povede az na 2-3 pokus (4 uz pada do chybove hlasky). Nekdy se stane ze chytne hned na poprve, ale behem parti vterin ztrati plamen a zkousi to znova. Kontroloval jsem spalinove cesty a ty jsou v poradku a nikde jsem nenasel nic co by branilo treba v nasavani vzduchu. Tak nevim jestli zacina blbnout i plynovej ventil , ze by se neotevrel dostatecne na zapaleni plamene?
string1 - 5.5kwp 3S4P - 460wp | 3x Multiplus ii 3000VA 1F systém | Lifepo4 230AH 48V + Seplos BMS
xhorak
Lokalita: Brno
Systémové napětí: 24V
Výkon panelů [Wp]: 7300
Kapacita baterie [kWh]: 6.5

Re: THERM 25 KDZ - nezapaleni horaku

Příspěvek od xhorak »

Mel jsem podobnou zavadu taky E06, casem E01. Kotel ma debilni hlaseni chyb.

U me bylo zanesene prutokove cidlo. Prisel jsem na to postupnym klemovanim cidel. Nekolikrat jsem ho promackal/rozhybal co si pamatuju a bylo po problemu.
Antrac1t
Lokalita: Znojemsko
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 5500
Kapacita baterie [kWh]: 11

Re: THERM 25 KDZ - nezapaleni horaku

Příspěvek od Antrac1t »

dik jak dojedu dom tak zkusim
string1 - 5.5kwp 3S4P - 460wp | 3x Multiplus ii 3000VA 1F systém | Lifepo4 230AH 48V + Seplos BMS