Ponorka
Elektromobily, hybridy, elektrokola, elektroskůtry, řešení pro karavany, obytné přívěsy, maringotky, obytné automobily, mobilní domy.
-
Ponorka
Jsem tu nový tam omluvte případné chyby . Je mi 33 a léta sem dělal děvečku pro všechno v jedné nejmenované firmě . Krom toho že sem tam dělal řidiče nákladáku a dodávky (občas to spíš vypadalo že mám vrtulník podle toho kam a v jakých časech sem měl doručit zboží ) sem se staral i o údržbu menší fabriky . To jen tak úvodem aby jste věděli . No ted jsem bez práce . Koupil sem si vlastní truck a plánuju v něm bydlet a dojíždět za prací . Spíš teda parkovat a bydlet než dojíždět . Páč to je avie koupená od kamaráda motorkáře za symbolických 5Kč/Kg . Ano i na váhu se auta prodávají . No a ted co by vás mohlo zajímat víc nežli toto . Plánuji vybudovat takový bydlení jak jen to prostor auta dovolí . Plánů je hodně a na né všechny je ted dostatek financí . Tak kutím z toho co je doma po ruce . Třeba baterky hm Mám doma teoretickou kapacitu cca 600Ah při 12v . Budu mít samozřejmě k autu natažení kabel ALE co když mi ho v pátek odpoledne někdo ukradne ?? Já to zjistím až v pondělí po návratu z víkendu a z pondělní šichty . Venku tma kabel nikde a člověk co se na něj budu napojovat zrovna jako na potvoru na odpolední . Nejenže mi spadne teplota ( bude držena elektricky přímotopem na cca10- 12C ) Ale oni vypadnou i ventilátory zabezpečující aby nezamrzla voda v koupelně . Plyn v bombách bude taky docela línej a do kamen se mu pod bodem mrazu moc chtít nebude . Proto potřebuju vybudovat zásobu energie . Mám 24V 200Ah baterku jungerling z roku 2005 která 2006-2011 jezdila ve vysokozdvižném paletáku víceméně vyhlídkové jízdy byla celou dobu profesionálně udržovaná Tj kvalitní destilka originální dobíječka a držena nabitá . 2011 až současnost odstavena a dobíjena po 2-3 měsících tak nějak amatérsky . Tedy dolejt vodu napojit na nabíječku a tumáš vař se . Myslím že kondice je postačující . Dále mám slíbený vojenský dvoutaktní dobíječ (zatím 48V bude nahrazen dynamem z autobusu nebo altíkem ) A nebo prostě ze sítě . Potřeboval bych poradit 1, Jestli půjde baterka rozdělit na 2x12 a použít do systému nebo vytvořit dva systémy ?? 2, Jak uložit baterku aby jí nebyla zima ? 3, Jak se o baterku starat aby vydržela . 4, Šlo by odpadní teplo z centrály využít k vytápění karavanu ? - Ano šlo bude u toho stát 1000l nádrž na akumulaci vody . Ale jak v mrazu ? Tolik fridexu nebudu mít . A spousta dalších otázek co nastanou během přeměny auta na byt . O rekuperaci odpadového tepla z plynových kamen zase někdy příště Dík za přečtení Kocour.
-
Re: Ponorka
Tohle se ti bude líbit https://forum.mypower.cz/viewtopic.php?f=13&t=1247
-
Na to už sem koukal . Ale já jsem mín náročnej a s menším rozpočtem . Hlavně dělám auto do Čech takže to z venku musí vypadat nenápadně aby to nelákalo "sběrače kovů" a jiné . Jsem vcelku nenáročný stačí mi trocha toho lidského potěšení jako je jídlo http://kocourluk.rajce.idnes.cz/drevak/ ... 131122.jpg . Bylo mi odpověděno po vzkazech že baterka rozdělit lze . Takže rozvody budou 12v , 220 a 24 . Těch 24 bude z důvodu montáže nouzového topení http://www.armypoint.cz/naftovy-ohrivac ... u/d-91414/ Které bude později nahrazeno něčím modernějším co fachčí na 12v a žere 1/4 co tohle . Tohle je takovej kraken že by nebylo od věci udělat výměník vzduch voda a udělat akumulační nádrž a podlahové topení . Mi řekněte kam nacpu v malé afce výkon 4 nebo 8Kw ?? Ano jedině odebrat část do do vody . Nemáte někdo typ kde sehnat ohebné hadice v pozinku ?? Právě na výměník vzduch voda ? No nic jdu vyrábět sprchovou vaničku . Tak než sem se rozkoukal tak ten vojenskej kraken vyprodali . No nic ušetřím za výměník a nacpu tam tohle http://www.nezavisla-topeni.cz/phmotor/ ... iesel-12-V . Časem
-
Ahoj, moc nechápu jak si to představuješ. Ty volty tu nějak moc lítaj. Nejdřív, že máš 600Ah 12V, pak že máš 24V 200Ah a nabíjet to chceš 48V.
Příde mi, že si představuješ, že z 24V uděláš 2x12V tím způsobem aže budeš využívat polovinu bloku z těch 24V. Tím by se baterie akorát rozbalancovali. Takhle to prostě dělat nejde. (sorry za ty že, ale nějak mi to nešlo napsat jinak )
Nejdřív si rozmysli co tam chceš mít, jaký to má příkon a jak dlouho to má vydržet.
To webasto vypadá jen jako topení na předehřev auta, protože má max dobu topení 60min. Na vrakáči náklaďáků určitě seženeš bufíka levněji a určenýho pro dlouhodobý provoz.
A úpřímně. Z toho co si vše vyjmenoval, co tam chceš mít, tak teda nevím kam to do avie všechno nacpeš. Taky se mi zdá, že to děláš strašně hrrr a ani nevíš co bys chtěl. Snad se jednoho dne nepřiotrávíš, nebo nevyhoříš.
Příde mi, že si představuješ, že z 24V uděláš 2x12V tím způsobem aže budeš využívat polovinu bloku z těch 24V. Tím by se baterie akorát rozbalancovali. Takhle to prostě dělat nejde. (sorry za ty že, ale nějak mi to nešlo napsat jinak )
Nejdřív si rozmysli co tam chceš mít, jaký to má příkon a jak dlouho to má vydržet.
To webasto vypadá jen jako topení na předehřev auta, protože má max dobu topení 60min. Na vrakáči náklaďáků určitě seženeš bufíka levněji a určenýho pro dlouhodobý provoz.
A úpřímně. Z toho co si vše vyjmenoval, co tam chceš mít, tak teda nevím kam to do avie všechno nacpeš. Taky se mi zdá, že to děláš strašně hrrr a ani nevíš co bys chtěl. Snad se jednoho dne nepřiotrávíš, nebo nevyhoříš.
-
Já vím že je to se mnou těžké . http://kocourluk.rajce.idnes.cz/baterka Tuhle baterku na 24 musím rozebrat na články . Ty pak umístím v jediném kaslíku co je tak hluboký aby to pobral na výšku . Asi sem udělal chybu v tom že rozdělením "napůl" získám dvounásobek ampérhodin . No celkem se mi tu válí hodně různých 12v autobaterek . Ale nebudu je tam ted dávat všechny . V autě ted bude 1, baterie vozidla 12V 180Ah . Ta bude pouze na provoz a jízdu vozidla odpojena od obytné části . 2, Tahle velká baterka která jde rozšroubovat na jednotlivé články . A z té bych chtěl NOUZOVĚ pokrýt spotřebu . Tedy vzduchotechniku nutnou k tomu aby mě tam nesežrala plísen . Aby teplo od plynových kamen šlo tam kde je ho potřeba a aby se dalo svítit pomocí led diod . Větráčky z počítačů berou něco okolo 0,2A světla toho taky moc nesežerou . Dobíjení bude zajištěno pomocí nataženého kabelu od souseda . Nechci to nabíjet 48 voltama ale kámoš mi natlačil tohle http://www.jpeg.cz/obrazek/R2L Netvrdím že to nutně musí být uvnitř . Klidně to může ležet venku na řetězu pod plachtou . Ale musí se to předělat protože to prý má 48V . Ještě sem to ani neviděl mám jen tuhle fotu . Vyhodil bych tech 48 a dal tam bud altík nebo dynamo na 12 V . Ještě nevím do bude dostupnější . Doma mám ruský altík s permanetnima magnetama ale to je tak napojit na šlapací kolo má jen 300W ale zato nepotřebuje buzení . Proto jsem tady abych znova neobjěvoval další slepé cesty co nikam nevedou . Vařit se bude na plynu televize bude suplována třeba tímhle http://www.alza.cz/philips-picopix-ppx1020-d219171.htm a to bude napojeno na netebok který se bude nabíjet ze sítě (nouzově přes měnič ) .
-
Takže hraní jsi pokračuje Dnešní vyhazování bordelu dopadlo tak že sem si zase nějaký dovalil domů . Baterka o 6V 4Ah s napětím 2.1V . Evidentně přebitá páč ten gumovej špůntík se pod krytem protáhl z hrdla ven . Dolito 87!! ml aby se potopily desky . Co s tím jak se dá oživit takovádle mrtvola ?? Podotýkám je to pokusná mrtvola . Neplánuju ji opravit na 4Ah . Jen si osvojit postupy záchrany olověných aku .
-
Povedlo se mi přemluvit internet a umístit dalších pár fotek k mému tématu http://kocourluk.rajce.idnes.cz/Baterka2
-
- Lokalita: Trnava
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 4900
- Kapacita baterie [kWh]: 7,5
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Nič v zlom, ale tú baterku už asi nerozchodíš ani na 0,5 Ah.
-
Vidím, že máš na ponku stejně málo místa, jako já. Jen místo Jikovů tam leží Webery:-) A ten papiňák na kamnoch dělá co? Destilku?kocourluk píše:Povedlo se mi přemluvit internet a umístit dalších pár fotek k mému tématu http://kocourluk.rajce.idnes.cz/Baterka2
Pokud mě uvidíte tančit a nehraje hudba, vypněte, prosím, hlavní jistič...
-
V papináku se vaří arburátorová polívka . Tj odmaštovací fáze . Je tam velká lžíce jaru a tři karburátory co půjdou na ultrazvukové čištění . Jeliokož to hrozně pění je pára svedená do popela v kamnech . Jinak by se mi zamlžila celá dílna . Vařit to musím v dílně páč ženy tyto věci nemají rádi v uklizené kuchyni .
-
Poradte co s přebíjením olova . Altík má v čudu regulaci a na baterce naměřím 14,7v . Potřebuji to jen přemístit na místo věčného odpočinku ale nechce se mi do věčných lovišt poslat i vcelku fungující baterku . Takže můj návrh je : nastartovat na "dobrou" baterku a na jízdu napojit baterku co je již kapacitně po smrti . Dobu jízdy odhaduji na cca 6 hodin . Co mohu očekávat od baterky do které půjde skoro 15V?? Díky za rady .
-
Ponorka půjde do šmelcu? To snad ne!?
Jinak asi bude dobré nastartovat pomocí startovacích kabelů, rozhodně nepřepojovat baterky za běhu motoru.
Jinak asi bude dobré nastartovat pomocí startovacích kabelů, rozhodně nepřepojovat baterky za běhu motoru.
Měnič Xantrex XW6048; 0,5 baterie Tesla Model 3 (40 kWh)
-
Ne né napsal sem to sice trochu v smutném tonu , ale nejde do šrotu. Přejíždí na místo trvalejšího parkování . Bude sloužit k ubytování po dobu práce 300km od bydliště . Bude staticky umístěna v ohromné hale kde se kdysi stravovalo 1500 lidí . Tam bude ( mé zbožné přání ) probíhat postupné obnovení plné funkčnosti . Vyvaření karosérie a podle toho jak to šlo špatně nastartovat bude muset proběhnout nějaká větší oprava motoru . Nebo alespon pořádné seřízení čerpadla odborníkem . Já dělal co se dalo ale víc mé schopnosti už nedokážou . Alespon bude v suchu a za větrem .
-
Nebylo by lepší investovat 3 stovky za novej regulátor dobíjení?
-
klidně i starší má to kde jaká škodovka nebo zetor a není v alternátoru ale mimo
-
Ponorka
Proc by ti nekdo kradl kabel, navic pod proudem? Myslim ze to dramatizujes spis jde o to, kdyz buďes chtit parkovat, kde neni jak se pripojit. Kdyz jsi chodil do prace, mohl jsi (mel jsi) tvorit rezervy a ty nyni mona investovat do nece mene zbrkleho Avia je truck? Fakt? Ja to u teda nerozumim.
Ale tohle je ponorkova nemoc a tu ve smelcu asi nevemou, toho ma kazdy dostjose píše:Ponorka půjde do šmelcu? To snad ne!?