měnič a baterie
Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
-
- Lokalita: Jeseník
- Chci/Mám dotaci: NE
měnič a baterie
Kdo mi doporučí měnič včetně baterie. Již jsem zakoupil 10 ks panelů 455Wp - 1ks, tedy celkem 4,55kWp.
Chata má i vlastní připojení od ČEZ, ale nechci žádné přetoky ani prodávat, pouze pro vlastní spotřebu případně do baterii.
Chata má i vlastní připojení od ČEZ, ale nechci žádné přetoky ani prodávat, pouze pro vlastní spotřebu případně do baterii.
-
- Moderátor
- Lokalita: blízko Brna
Re: měnič a baterie
Musis napsat, co to ma zvladnout, jake mas odbery, jake spotrebice tim krmis, jak dlouho to ma jet na baterky atd.
Proste ten zaklad, udelat si nejaky rozbor potreb, a az na zaklade toho neco zacit vymyslet a nakupovat.
Panely jsou asi levne, tak se vzalo to, co se vleze na strechu, budiz, ale ten zbytek je potreba napocitat.
Proste ten zaklad, udelat si nejaky rozbor potreb, a az na zaklade toho neco zacit vymyslet a nakupovat.
Panely jsou asi levne, tak se vzalo to, co se vleze na strechu, budiz, ale ten zbytek je potreba napocitat.
13,38 kWp: 9850 Wp Jih, 2040 Wp Východ, 1490 Wp Západ
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
Regulátory Epever a Victron
Phoenix 5 kVA + MP 24/5000 (můj byt + wifi/kamery/atd. + máti byt)
Epever 3kW vytěžování do bojlerů + žebříky
1 kW "nabíječka" 24 V
31 080 Wh staré olovo 7 488 Wh Li-Ion
záloha čerpadla ve sklepě MP12/3000/120-16 + 100Ah 12V monbat
Modře píši jako moderátor, černě jako člen.
-
- Lokalita: Jeseník
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: měnič a baterie
Tak že střecha 5 ks panelů na východ, 5 ks panelů na západ. Spotřeba je velká, mám tam elektrokotel 3f.Ale ten pojede v zimních měsících na ČEZ.
S fotovoltaiky bych chtěl napájet TV,kamery,internet,lednici,světla a na střídačku pračka,výřivka,ohřev bojleru.
Pračka cca 2kW,Bojlet 2kW, lednice a spotřební elektronika včetně světel cca 800W.
S fotovoltaiky bych chtěl napájet TV,kamery,internet,lednici,světla a na střídačku pračka,výřivka,ohřev bojleru.
Pračka cca 2kW,Bojlet 2kW, lednice a spotřební elektronika včetně světel cca 800W.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8 Odpovědi
- 2981 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Thoma_CPU
-
- 11 Odpovědi