Solax X3-Hybrid-10.0-D (G4) + Pylontech H48050 + BMS SC0500

Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
Uživatelský avatar
johnny
Příspěvky: 2
Registrován: pát srp 26, 2022 9:05 am

Solax X3-Hybrid-10.0-D (G4) + Pylontech H48050 + BMS SC0500

Příspěvek od johnny »

Ahoj, vim, ze se tu již řešily baterie Pylontech a stridac Solax. Koukal jsem do vláken, ale nenašel jednoduchou odpoved. Tak se chci zeptat.
Mam 4ks baterii a bms. Pripojim na Solax a je hotovo? Konektory a vše je kompatibilní a řekneme začne to komunikovat samo? Nebo se musí něco extra nastavovat a spekulovat? Přemýšlím prave o náhradě stridace za tento a baterie a bms mam nove z tohot roku, takže ty Potrebuji ponechat.
Dekuji všem za odpovědi.
H.
Uživatelský avatar
johnny
Příspěvky: 2
Registrován: pát srp 26, 2022 9:05 am

Re: Solax X3-Hybrid-10.0-D (G4) + Pylontech H48050 + BMS SC0

Příspěvek od johnny »

Nikdo nic?
Uživatelský avatar
tomas
Příspěvky: 2578
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec

Re: Solax X3-Hybrid-10.0-D (G4) + Pylontech H48050 + BMS SC0

Příspěvek od tomas »

Nic se nemusí nastavovat. Solax G4 i Pylontech se umí domluvit po RS485 i CANu. Viz fotky:
https://forum.mypower.cz/viewtopic.php? ... 7&#p165398
https://forum.mypower.cz/viewtopic.php? ... 20#p165814
Jen ty nové BMS od Pylontechu mají nějakou chybu a po měsíci fungování se začnou přesně co hodinu restartovat a střídač zahlásí BMS_Internal_Err, dělá to třeba dva - tři dny a pak to zase cca měsíc funguje OK. Ty co jsme instalovali minulý rok 2021 to nedělají. Řeším to.
Mám vyzkoušené že když dám novou BMS do funkční elektrárny z minulého roku tak to začne dělat, bez vlivu jestli tam je Solax G4 nebo ty předchozí varianty, takže střídačem to není. Podobně i opačně, když dám starou BMS do nové elektrárny kde to restartuje, tak to začne fungovat OK. Ovšem na jiných střídačích Goodwe, SofarSolar, atd... si na to zatím nikde niko nestěžoval i u nových BMS. Takže je to zvláštní.
Pylontech asi něco minulý rok v BMS změnil, možná firmware a si se to projevuje jen u Solaxu.
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
Uživatelský avatar
tomas
Příspěvky: 2578
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec

Re: Solax X3-Hybrid-10.0-D (G4) + Pylontech H48050 + BMS SC0500

Příspěvek od tomas »

Aktualizace.
Chyba byla v BMS Pylontech a byla opravená novým firmwarem. Takže to už zase funguje bez jakéhokoliv omezení a také jsem testoval Pylontech H2 které také fungují se Solaxem.
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
casper
Příspěvky: 55
Registrován: ned bře 20, 2016 9:40 am

Re: Solax X3-Hybrid-10.0-D (G4) + Pylontech H48050 + BMS SC0500

Příspěvek od casper »

Jaký tam je potřeba komunikační protokol a jede jen přes CAN?
Je tam nastavený v BMS Solax, nebo Pylontech?
Uživatelský avatar
tomas
Příspěvky: 2578
Registrován: pon bře 07, 2011 11:05 am
Bydliště: Třinec

Re: Solax X3-Hybrid-10.0-D (G4) + Pylontech H48050 + BMS SC0500

Příspěvek od tomas »

Funguje přes CAN i RS485. Upřednostňujeme CAN. Žádná komunikace se nikde nenastavuje, funguje to automaticky.
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek