Je ostrovní systém podporovaný zdroj energie?
Alternativní zdroje energie a právní úprava, revize, nařízení ...
-
- R.I.P.
Je ostrovní systém podporovaný zdroj energie?
Zdravím,
http://www.nazeleno.cz/zakon-o-podporov ... nergie.dic
Čtu zde:
Zákon o podporovaných zdrojích energie
Ptám se:
Je ostrovní systém bez zeleného bonusu a jakýchkoliv dotací podporovaný zdroj energie a jakým způsobem je podporován?
48x =
http://www.nazeleno.cz/zakon-o-podporov ... nergie.dic
Čtu zde:
Zákon o podporovaných zdrojích energie
Ptám se:
Je ostrovní systém bez zeleného bonusu a jakýchkoliv dotací podporovaný zdroj energie a jakým způsobem je podporován?
48x =
-
Re: Je ostrovní systém podporovaný zdroj energie?
Z dikce zákona bezesporu je, neb jde o obnovitelnými zdroj.mypower.cz píše:Je ostrovní systém bez zeleného bonusu a jakýchkoliv dotací podporovaný zdroj energie
mypower.cz píše:jakým způsobem je podporován?
§ 4 Podpora elektřiny z obnovitelných zdrojů
(1) Pro účely stanovení podpory elektřiny z obnovitelných zdrojů podle tohoto zákona se za elektřinu z obnovitelných zdrojů považuje elektřina vyrobená využitím obnovitelných zdrojů naměřená v předávacím místě výrobny elektřiny
Jelikož u "ostrovu" není "naměřená v předávacím místě výrobny", z podpory je velký a k tomu ještě i kulový.
-
- R.I.P.
V takovem pripade se sice jedna o obnovitelny ale nikoliv o podporovany zdroj energie pokud podpora neni zadna, pokud tedy neohybame logiku vykladu zakona ve prospech zakona a ta se da samozrejme ohnout az do uplneho absurdna - jako napriklad podporovany system s nulovou podporou, nebo podpora uz tim, ze je dovoleno ho vubec provozovat a podobné (pri vsi ucte) nesmysly. Zakon je o podporovanych zdrojich, ne o zdrojich bez podpory, coz vyplyva uz z nazvu zakona. A nazev zakona zni: Zákon o podporovaných zdrojích energie.
Chapete tedy jako podporovany zdroj takovy, ktery podporu nedostava? To je velmi zvlastni
Jak by jste definoval slovo podpora?
Znamena to ze kazdy obnovitelny zdroj je zaroven podporovany byť podpora u nebo cini 0 (slovy nula) ? I slapani na upravenem kole a pripojenem ke generatoru? To je take podporovany zdroj energie jen proto, ze se v zakone vyskytuje slovo "obnovitelny" bez ohledu na neexistenci podpory a neexistenci predavaciho mista?
Chapete tedy jako podporovany zdroj takovy, ktery podporu nedostava? To je velmi zvlastni
Jak by jste definoval slovo podpora?
Znamena to ze kazdy obnovitelny zdroj je zaroven podporovany byť podpora u nebo cini 0 (slovy nula) ? I slapani na upravenem kole a pripojenem ke generatoru? To je take podporovany zdroj energie jen proto, ze se v zakone vyskytuje slovo "obnovitelny" bez ohledu na neexistenci podpory a neexistenci predavaciho mista?
-
Čtu-li, nebo slyším-li ona překrásná líbivá politická slovíčka jako, podpora, dotace, prorůstová opatření, multiplikační efekt a mnohá další, vím jedno: jedné bezbranné a početné skupině je třeba vzít a jednotlivci zajisté vyvolenému je třeba ony sebrané peníze dát.
Přitom to někdo, zajisté vybraný politik, musí celebrovat, čímž se značná část oněch vybraných peněz i režijně ztratí.
V konečném důsledku prohráváme.
Absurdnost současných zákonů mne již nijak nepobuřuje. Hraji svoji hru, budování kapitalismu, předtím komunismu, ano jsem starší kus, mám notně na háku.
Ámen a nasrat. Kupuji znehodnocenou AK47.
Přitom to někdo, zajisté vybraný politik, musí celebrovat, čímž se značná část oněch vybraných peněz i režijně ztratí.
V konečném důsledku prohráváme.
Absurdnost současných zákonů mne již nijak nepobuřuje. Hraji svoji hru, budování kapitalismu, předtím komunismu, ano jsem starší kus, mám notně na háku.
Ámen a nasrat. Kupuji znehodnocenou AK47.
-
Já těm zákonům kolikrát moc nerozumím a pokud to nepotřebuju,tak to radši ani nečtu,aby mě nebolela hlava a
abych se, mírně řečeno, nerozčilil.Ještě zatím bohužel nedokážu zůstat v klidu,snad se to někdy naučím.
Kousek jsem přelít a jestli jsem to dobře pochopil,podle tohohle bych řek,že ostrovní systém není podporovaný :
"Podpora elektřiny z obnovitelných zdrojů se vztahuje na výrobu elektřiny z obnovitelných zdrojů ve výrobnách elektřiny na území České republiky připojených k elektrizační soustavě České republiky přímo nebo prostřednictvím odběrného místa nebo prostřednictvím jiné výrobny elektřiny připojené k elektrizační soustavě České republiky."
Já si myslím,že by bohatě stačilo,kdyby ostrovanům neházeli klacky pod nohy a nechali je v klidu žít,a to by bohatě
stačilo.
abych se, mírně řečeno, nerozčilil.Ještě zatím bohužel nedokážu zůstat v klidu,snad se to někdy naučím.
Kousek jsem přelít a jestli jsem to dobře pochopil,podle tohohle bych řek,že ostrovní systém není podporovaný :
"Podpora elektřiny z obnovitelných zdrojů se vztahuje na výrobu elektřiny z obnovitelných zdrojů ve výrobnách elektřiny na území České republiky připojených k elektrizační soustavě České republiky přímo nebo prostřednictvím odběrného místa nebo prostřednictvím jiné výrobny elektřiny připojené k elektrizační soustavě České republiky."
Já si myslím,že by bohatě stačilo,kdyby ostrovanům neházeli klacky pod nohy a nechali je v klidu žít,a to by bohatě
stačilo.
-
- R.I.P.
Odpoveď na otázku tohto vlákna je mi jasná : áno, je !
Dokonca mám dojem, že samotná EÚ vychádza v ústrety špeciálne mne. Dozvedela sa zrejme, že mám v OS menič s výkonom len 1000 W a riskujem, keď ním občasne napájam vysávač 2400 W ( samozrejme s využitím jeho vlastnej regulácie ). Viac sa o pripravovanom limite pre vyrábané vysavače dozviete v článku
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mo ... ypy-292101
Bez ďalšieho sarkazmu pridávam obraz našich budúcich domácností, keď manželka vrčí na manžela ( možno len s intenzitou hlasu, ktorú povolí EÚ ) : Ako si to povysával ? To som si mohla aj sama !
Dokonca mám dojem, že samotná EÚ vychádza v ústrety špeciálne mne. Dozvedela sa zrejme, že mám v OS menič s výkonom len 1000 W a riskujem, keď ním občasne napájam vysávač 2400 W ( samozrejme s využitím jeho vlastnej regulácie ). Viac sa o pripravovanom limite pre vyrábané vysavače dozviete v článku
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/mo ... ypy-292101
Bez ďalšieho sarkazmu pridávam obraz našich budúcich domácností, keď manželka vrčí na manžela ( možno len s intenzitou hlasu, ktorú povolí EÚ ) : Ako si to povysával ? To som si mohla aj sama !
750 Wp, LS3024B, 18650 - 198P8S 30,4 V, Multiplus C 800 nonstop / všetky slabé spotrebiče
1950 Wp, 2 x LS3024B, VS2024N, olovo - 330 Ah / 24 V, Carspa 3000 sin deň / silné spotrebiče a ohrev TUV
5995 kWh za meničmi za posledné 2 roky.
1950 Wp, 2 x LS3024B, VS2024N, olovo - 330 Ah / 24 V, Carspa 3000 sin deň / silné spotrebiče a ohrev TUV
5995 kWh za meničmi za posledné 2 roky.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Solární nátěry promění cokoli ve zdroj čisté energie
od karelkilian » » v Magazín MyPower.CZ
Solární nátěry promění cokoli ve zdroj čisté energie
- 7 Odpovědi