GoodWe ET série firmware

Hybridní elektrárny připojené do rozvodné sítě pro rodinné domy a bytové zástavby s možností plynulého řízení toku energie, popis, technické detaily, celkový výkon, fotografie.
Uživatelský avatar
duro28
Příspěvky: 2
Registrován: stř srp 09, 2023 5:42 pm

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvek od duro28 »

Zdravim,

kde moze byt problem ked mi v aplikacii PV master neukazuje moznost Export Power Limit
Přílohy
Image 2023-08-18 at 18.57.51.jpeg
Uživatelský avatar
BeryLink
Příspěvky: 11
Registrován: stř říj 12, 2022 7:11 am

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvek od BeryLink »

Včera instalovaný nový FW přes ofiko support goodwe. 10K et plus. Verze firmwaru 1127 (měl jsem 1026) nooo vše jede, bohužel zatím nemůžu otestovat pořádně, protože leje, ale mám celkově 8,6 kWp (2 stringy 10 a 9 panelů) a nově po instalaci nového FW si všímám, že pokud celkový proud ze stringu nepřekročí 1A tak střídač udržuje napětí na cca 190V pokud proud přeleze přes 1A tak napětí už během chvilky "povolí" a během pár sekund je tam třeba i 400V a proud pomalu leze taky nahoru. Jednoduše řečeno nový FW jako by při nic moc výrobě raději udržoval napětí na nízké spodní hranici nutné pro provoz MPPT (počítám kolem 190-200V) a pokud zjistí, že proud prostě přeleze přes 1A tak napětí stringu pustí na normální součet všech panelů. U mě cca něco přes 400V.

Dříve u původního FW to nijak neomezoval. A při 0,7A bylo napětí na stringu normálně třeba 350V. Teď pokud nepřesáhne proud stringu podle podmínek přes 1A tak to udržuje na spodní hranici.

Důležitý je samozřejmě proud, pokud nesvítí tak ani smrt nebere, (napětí bez proudu je měniči k ničemu) ale je zvláštní, že se asi rozhodli při špatném počasí ( dnes prší celý den a je zamračeno) k takovému nastavení a nebo mají v tom zcela novém FW problém a musí pořešit.

Dříve i když bylo zamračeno tak nic nebránilo tomu mít na stringu třeba 350V a 0,8A

Proud pod 1A
380792423_3645312725706242_8796181335297641000_n.jpg
380792423_3645312725706242_8796181335297641000_n.jpg (36.48 KiB) Zobrazeno 2274 x
Proud 1A a výše napští stoupá až ke 400V
382336341_3645322565705258_4248990101874841250_n.jpg
382336341_3645322565705258_4248990101874841250_n.jpg (32.58 KiB) Zobrazeno 2274 x
vanilka
Příspěvky: 259
Registrován: stř kvě 05, 2021 2:57 pm
Lokalita: Beroun, Příbram

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvek od vanilka »

BeryLink píše: sob zář 23, 2023 1:30 pm Důležitý je samozřejmě proud,..
S tim bych si dovolil nesouhlasit. Dulezity je vykon jakozto soucin napeti a proudu. Pokud tedy s drivejsim firmware regulator udrzoval napeti FV panelu 400V pri proudu 0,7A , vykon z panelu byl 280W. S novym firmware je to pri stejnem proudu a napeti 190V jen 133W. A to uz neni uplne zanedbatelny rozdil.
4512kg VRLA GEL / 20kWp+
Uživatelský avatar
BeryLink
Příspěvky: 11
Registrován: stř říj 12, 2022 7:11 am

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvek od BeryLink »

Ano myšleno samozřejmě, že proud potřebuje napětí a naopak, aby byl výsledný výkon. Ale ve finále museli do toho nového FW 1127 vrtat asi víc, protože se to chová jinak. Tady na obrázku je vidět v 15.30 jak string 1 překonal hranici 1A a napětí střídač povolil ze 190V najednou na 406V což už je obvyklá hodnota. Naopak 2 string i když s původním FW by dával minimálně 2x tolik, tak stále jelikož nepřekročil 1A tak ho střídač napěťově omezuje. Podotýkám, že oba stringy jsou na čistý jih, dneska zataženo a string 2 má o jeden panel méně. (string 1=10 panelů / string 2=9 panelů) v tom je ten rozdíl, proč střídač vždy propustí nejprve 1 string, ale ve výsledku se oba chvají stejně. Prostě a jednoduše, musí překročit 1A aby střídač pustil plné napětí a tím se najednou zvedne výkon.
15.30hod.jpg
15.30hod.jpg (32.01 KiB) Zobrazeno 2228 x
Za mě, mají tam chybu, "starý" FW 1026 tohle nedělal, v pondělí budu psát na ofiko podporu, aby nahráli původní FW.

Sami si zřejmě nejsou tímto FW jistí, protože nežádal jsem o update poprvé a vyloženě napsali toto:

Dobrý den,
spustili jsme aktualizaci firmwaru na Vašem střídači. Dokončení čekejte do několika hodin.
V případě dalších komplikací nás opět kontaktujte na tento e-mail.

Takže dle mě je v tom FW dost změn a asi to není úplně v OK stavu.
ano dnes je počasí trochu víc o ničem, ale i v tomto počasí směr jih mi necelých 9kWp vyrábělo přes poledne i více jak kw a teď je člověk rád za tohle po většinu dne byť je zataženo
Udržuje si to svých 200V aby MPPT nezdechly, přitom na původním FW tam bylo třeba 0,9A, ale 380V bez problému.
16.30 hod.jpg
16.30 hod.jpg (33.44 KiB) Zobrazeno 2228 x
Dejv37
Příspěvky: 3
Registrován: čtv črc 13, 2023 9:10 pm
Lokalita: Třinec
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 9,6
Kapacita baterie [kWh]: 9,6

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvek od Dejv37 »

Mám stejný problem s 1127. Prosim o informaci jak podpora odpoví na změny v chování MPPT.
ok2vuv
Příspěvky: 51
Registrován: stř dub 10, 2013 9:19 pm

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvek od ok2vuv »

Hele, dnes je to tady znova
https://oze.tzb-info.cz/fotovoltaika/25 ... eskem-trhu
a pokud dobře chápu, tak "Nový firmware DSP 11 a AMR 27" by mohlo být 1127.
Zatím žádné nové poznatky?
Za chvíli bude mít střídač 2 roky s FW 718, tak jsem si říkal, že by mohl být nějaký posun.
Yco
Příspěvky: 13
Registrován: stř kvě 18, 2022 10:58 am

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvek od Yco »

Zdravím, ja som tiež požiadal Goodwe o aktualizáciu na nový firmware. Email o tom že to bude do pár hodín, mi prišiel okamžite. Ale už je to pár dní, a stále mám starý firmware.
Niekde som sa dočítal, že musím "uvoľniť" ModBUS port, z ktorého mi číta hodnoty môj Loxone.
Tak som na noc odpojil Protoss-PE11 RS485 to Eth Converter, a stále nič.

Nejaké nápady? Vďaka.
Mart
Příspěvky: 179
Registrován: ned kvě 01, 2022 2:02 pm
Bydliště: Prostejov

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvek od Mart »

Zkoušel už někdo kontaktovat tu českou podporu Goodwe s nějakým problémem?
A pokud ano, byla spokojenost?
měnič GW3648D-ES, baterie 4x Pylontech US3000C (celkově 14,4 kWh)
panely mono 1920 Wp východ (sklon 20°) + 1920 Wp západ (sklon 16°)
Yco
Příspěvky: 13
Registrován: stř kvě 18, 2022 10:58 am

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvek od Yco »

@Mart

Ak máte na mysli

Kód: Vybrat vše

service.cz@goodwe.com
, ja som skúšal. Ako som napísal už vyššie, odpovedali promptne, ale stále aktualizácia neprebehla.
czamor
Příspěvky: 5
Registrován: stř říj 18, 2023 9:46 pm
Lokalita: Olbramovice (BN)

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvek od czamor »

Yco píše: stř říj 18, 2023 6:24 am Zdravím, ja som tiež požiadal Goodwe o aktualizáciu na nový firmware. Email o tom že to bude do pár hodín, mi prišiel okamžite. Ale už je to pár dní, a stále mám starý firmware.
Niekde som sa dočítal, že musím "uvoľniť" ModBUS port, z ktorého mi číta hodnoty môj Loxone.
Tak som na noc odpojil Protoss-PE11 RS485 to Eth Converter, a stále nič.

Nejaké nápady? Vďaka.

Mám stejný problém. Volal jsem jim tam po pár hodinách a řekli, že se aktualizace zasekla. Stejně tak napodruhé. Měl jsem verzi 922. Přihlásil jsem se dnes přes BT a zjistil, že je k dispozici 1026. Aktualizoval jsem a zítra ráno zkusím zavolat ať pošlou aktualizaci znovu. Poslali mi i .bin soubory s verzí 1127 ale i po vložení do SolarGo mi to nenabídlo upgrade, tak uvidíme zítra. Dám případně vědět.
Mart
Příspěvky: 179
Registrován: ned kvě 01, 2022 2:02 pm
Bydliště: Prostejov

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvek od Mart »

czamor píše: stř říj 18, 2023 9:50 pm Mám stejný problém. Volal jsem jim tam po pár hodinách a řekli, že se aktualizace zasekla. Stejně tak napodruhé. Měl jsem verzi 922. Přihlásil jsem se dnes přes BT a zjistil, že je k dispozici 1026. Aktualizoval jsem a zítra ráno zkusím zavolat ať pošlou aktualizaci znovu. Poslali mi i .bin soubory s verzí 1127 ale i po vložení do SolarGo mi to nenabídlo upgrade, tak uvidíme zítra. Dám případně vědět.
Komunikace probíhala česky?
měnič GW3648D-ES, baterie 4x Pylontech US3000C (celkově 14,4 kWh)
panely mono 1920 Wp východ (sklon 20°) + 1920 Wp západ (sklon 16°)
czamor
Příspěvky: 5
Registrován: stř říj 18, 2023 9:46 pm
Lokalita: Olbramovice (BN)

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvek od czamor »

jojo, volal jsem tam dneska asi 4x a mluvil jsem 2x s dvouma lidma, takže předpokládám, že moc jich tam nebude. Jsou celkem ochotný, ale je to jen L1 support, takže ví opravdu jen základy..
Yco
Příspěvky: 13
Registrován: stř kvě 18, 2022 10:58 am

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvek od Yco »

@Mart Ja som na úvod písal anglicky, ale odpovedali mi česky.
@czamor, budem rád, ak dáte vedieť. Vďaka.
czamor
Příspěvky: 5
Registrován: stř říj 18, 2023 9:46 pm
Lokalita: Olbramovice (BN)

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvek od czamor »

Z.S. píše: pát bře 18, 2022 3:07 pm
paja-fve píše:
Z.S. píše: Poslali mi ale aktualizaci firmware pro ARM (mikrokontrolér, co se stará o komunikaci) pro nahrání kabelem, tak to dneska vyzkouším.
jakym kabelem a kudy si vnutil do wifi modulu novou verzi ARMu?
USB A-USB A kabelem. USB konektor pro nahrání firmware je pod krytkou na wifi modul. Je třeba vyšroubovat 4 šroubky a wifi modul nechat viset na kablíku.
Jinak u mně byl problém v tom, že jsem měl baterku vybitou pod mez, kdy ji střádač neměl vybíjet. Díky tomu pak neproběhla kalibrace smart meteru. Jakmile jsem povolil hlubší vybití, smart meter se zkalibroval a pak už vše běželo normálně. Tedy asi týden. Pak střídač shořel. Na svorkovnici z FV panelů zkondenzovala mezi jeden pól a zem voda, která svorkovnice pravděpodobně propojila. Měnič v důsledku po nafázování vyhodí všechny jističe po cestě, přičemž měnič pak dál ze solárů/baterky jede a nedetekuje ani žádnou chybu krom výpadku AC sítě. Stalo se to v noci, bez napětí na panelech. Svorkovnicí prošel slušný proud, byla roztavená. Řeším reklamaci. Mám v plánu na AC stranu střídače nainstalovat proudový chránič, který by tomuto snad měl zabránit, pač probití FV panelu na rám by toto také způsobilo. Tak bacha na to. Z manuálu vyplývá, že střídač izolační stav detekuje. Nenapadlo mě, že při takovéto, asi poměrně očekávatelné závadě, střídač shoří.
Chěl bych se zeptat, zdali nemáte k dispozici program datasend který slouží k aktualizaci .bin souborů, které jsem dostal od podpory goodwe. Bohužel ho nemohu někde najít.
czamor
Příspěvky: 5
Registrován: stř říj 18, 2023 9:46 pm
Lokalita: Olbramovice (BN)

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvek od czamor »

Yco píše: čtv říj 19, 2023 7:52 am @Mart Ja som na úvod písal anglicky, ale odpovedali mi česky.
@czamor, budem rád, ak dáte vedieť. Vďaka.
tak nakonec se nepodařilo aktualizovat přes podporu, tak jsem zakutalizoval přes USB. I přes USB mi to napoprvé spadlo, podle rad jsem vypnul HomeAssistant a napodruhé proběhl upgrade obou .bin souborů v pořádku.
ok2vuv
Příspěvky: 51
Registrován: stř dub 10, 2013 9:19 pm

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvek od ok2vuv »

Tak jsem sebral odvahu a zkusil aktualizaci přes BT modul.
Kdyby někdo nevěděl, tak je potřeba vytáhnout WiFi modul. Pozor má západku a pro sundání bylo v sáčku takové plastové udělátko, které se nasadí na modul a zatlačí na tu západku, která jej drží.
Pak se vsune BT modul. Já měl FW 718 a s tím se mi nechtěl připojit SolarGO. Modul viděl, ale s nulami v názvu. Pomohl PV Master. Ten ukazoval správný název. Mobil je potřeba mít připojen k internetu (data, WiFi). V pravém menu Nastavení přibyl jeden řádek - Upgrade FW a nabídlo to DSP z V7 na V10. Dát upgrade a počkat. Po nahrání do GW je zahájena "barevná hudba" a je potřeba počkat až do restartu. Pak jsem v druhém kroku aktualizoval ARM V18 na V27. Opět diskotéka a restart.
Asi jsem rád, že zatím se takto neaktualizovalo na 1127. Vypadá to, že jsou zaznamenávány problémy při nízkém osvitu. U mne zatím nepozoruji, že by bylo něco špatně.
Mám instalaci východ - 12x 450Wp a západ 10x 450Wp vše se sklonem 45°. Děda blbě postavil barák...
Upgrade proběhl bez problému i s připojeným HA, pomocí kterého mám plynulou regulaci nabíjecího výkonu pro dva boilery.
Uživatelský avatar
mslanger
Příspěvky: 1
Registrován: pon říj 23, 2023 1:05 pm
Lokalita: Zlín
Výkon panelů [Wp]: 9,45
Kapacita baterie [kWh]: 14,2

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvek od mslanger »

Ahojte,
mám dotaz, zda někdo zkoušel do staršího střídače GW8K-ET (rok 2021) s baterkama Pylontech Force-H2 nahrát ten nový FW 1127. A jak byl úspěšný.
Mě dnes s BayWa napsali, že je tento FW pro ty novější střídače s označením Plus, ale prý to většinou funguje i na těch starších střídačích. Tak nevím, zda to pokoušet, a hlavně nechci střídač odrovnat při pokusu.
dík za odpovědi
Mart
Příspěvky: 179
Registrován: ned kvě 01, 2022 2:02 pm
Bydliště: Prostejov

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvek od Mart »

Co se týká upgradu firmwaru, tak jsem ve středu poslal mail na tu českou podporu a v pátek dopoledne přišel mail, že budou provádět aktualizaci. V pátek večer už byla v měniči poslední verze.
měnič GW3648D-ES, baterie 4x Pylontech US3000C (celkově 14,4 kWh)
panely mono 1920 Wp východ (sklon 20°) + 1920 Wp západ (sklon 16°)
Uživatelský avatar
Godlike
Příspěvky: 1
Registrován: pát lis 10, 2023 9:30 pm
Lokalita: Zdiby
Výkon panelů [Wp]: 9,1kWp
Kapacita baterie [kWh]: 10,6kWh
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvek od Godlike »

BeryLink píše: sob zář 23, 2023 5:33 pm Za mě, mají tam chybu, "starý" FW 1026 tohle nedělal, v pondělí budu psát na ofiko podporu, aby nahráli původní FW.
Cau, jak si prosimte dopadnul? Flashli nejaky jiny firmware? 1127 za me velky zklamani, vyroba Fve sla strasne dolu, tak jsem posilal dotaz, ze se chci vratit zpatky. Uz je to vic jak 24h a nereagovali. Zkusim taky zavolat na Tenaur... :roll:
rozikl
Příspěvky: 7
Registrován: stř říj 11, 2023 9:27 am
Lokalita: Rakovník
Systémové napětí: >48V
Výkon panelů [Wp]: 15000
Kapacita baterie [kWh]: 14,2
Chci prodávat energii: ANO

Re: GoodWe ET série firmware

Příspěvek od rozikl »

Za mě, co se týká výroby při nízkém osvětlení, tak u mého střídače gw10k-et fimware 1127 nedoporučuji... Mám FVE se stringy východ paralerně se západem a jižním stringem na druhém MPPT(celkem 15,6 kWp). U rodičů FVE se stringy východ/západ (celkem 13 kWp). Vždy vyrábím v nějakém poměru víc. Když je celý den hodně mizerně zataženo viz například včera, tak rodiče vyrobí cca 4 kW/h. Já někde mezi 5-6 kW/h. Momentálně jsem nechal přehrát fimware u svého střídače na verzi 1127. Včera výroba u rodičů 3,5 kW/h a u mě s lepší orientací a větším výkonem na střeše 3,6 kW/h... Ještě chvíli budu pozorovat, ale zatím jsem ve fázi, že zatím změny lituji a přemýšlím, že nechám nahrát zpět nějaký starší fimware, jen musím načíst který, jelikož svůj poslední 823 je asi zbytečně moc starý :roll: :lol: Měnil jsem jen díky vidině rychlejší regulace a 4 kW na fázi, jinak jsem byl spokojen i se starým FW...

  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek