bel regulátor
Ohřev TUV, aku nádrže, boilery, ohřívače vody, vytápění, klimatizace
-
- Reputace: 0
bel regulátor
Ahoj mám dotaz ohledně bel regulátoru. I když na DC vstupu mám 300v, tak z belu stále jde max 160v i když je nový, tzn. v továrním nastavení a měl by mít 230v. Viz obrázek tam svítí červená dioda, je to chyba belu? Zkoušel sem měnit i spirálu za přímotop a stále na ac výstupu okolo 150v. Předem díky za odpovědi.
-
- Reputace: 54
Re: bel regulátor
Doporučuji si zjistit co znamená u měřáků True RMS, třeba zde:
https://www.fluke.com/cs-cz/dalsi-infor ... utecne-rms
https://www.fluke.com/cs-cz/dalsi-infor ... utecne-rms
-
- Lokalita: Olomouc
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5445
- Kapacita baterie [kWh]: 15,4
- Chci/Mám dotaci: NE
Na AC výstupu BELu je obdélníkové nevyhlazené střídavé napětí s výstupním kmitočtem AC 121 Hz. Rozhodně to není čistý sinus průběh s 50-ti Hz. Měřit osciloskopem nebo měřidlo se skutečným RMS.
9x JinKO 54HL4-(V) 415W, EASUN iGrid SV IV 5,6kW, LiFePO4 15,4 kWh, 6x Poly AS-EU-6P30-285Wp, GF-SUN-1000G2H, fangpusun MPPT 150/45, LiFePO4 sadomo z 32700 asi 78Ah/48V
-
díky už jsem se dovzdělal, nedošlo mi, že měřák měří čistou sinusovku
-
- Reputace: 54
Ono i kdyby regulátor generoval čistou sinusovku, tak 300V by bylo špičkové napětí, ale efektivní je podělené odmocninou2, takže z toho kupodivu by lezla sinusovka o efektivním napětí 212V. Jenže BEL generuje trapézový průběh (kvůli účinnosti) a navíc střída trapézu se mění, tím pak optimálně zatěžuje panely. Více info přímo v manuálu BELu 
EDIT: Ještě pozor, na tento výstup bych takový elektroměr vůbec nedával, pokud se napětí získává uvnitř pře reaktanci kondenzátoru, tak se může časem přehřívat i zahořet. Mám doma levný, kupodivu měřil celkem přesně, ale po půlhodině jsem si naštěstí všimnul, že se mi tavil plastový kryt

EDIT: Ještě pozor, na tento výstup bych takový elektroměr vůbec nedával, pokud se napětí získává uvnitř pře reaktanci kondenzátoru, tak se může časem přehřívat i zahořet. Mám doma levný, kupodivu měřil celkem přesně, ale po půlhodině jsem si naštěstí všimnul, že se mi tavil plastový kryt

-
ten měřák tak nebyl vůbec zapojený, jen se mi zdálo, že jde bel stále jen na poloviční výkon, tak jsem na test připojil tohle.