AXPERT KING II 5KW v 3 fázovom zapojení

Souhrn tématu

Axpert King II 5kW lze zapojit do třífázového systému s posunutím fází, přičemž všechny měniče musí být zapojeny současně. Pro připojení třífázového asynchronního motoru, například čerpadla, je možné použít zapojení do hvězdy, přičemž trojúhelníkové zapojení není běžně doporučováno. Paralelní zapojení měničů na jednu fázi je možné, ale vyžaduje správné dimenzování vodičů a kvalitní uzemnění kvůli vysokým proudům. Frekvenční měnič z jednofázového na třífázový provoz zpětně energii nevrací a obsahuje softstart.
huco
Reputace:0

Re: AXPERT KING II 5KW v 3 fázovom zapojení

Nový příspěvek od huco »

Zdravím vospolok, tak to mám odskúšané a všetko funguje ako má. Axpert King II v 3 fázovom zapojení ... Tak ak niekdo uvažuje kľudne do toho ...
MarkTwain

Nový příspěvek od MarkTwain »

huco píše:
Zdravím vospolok, tak to mám odskúšané a všetko funguje ako má. Axpert King II v 3 fázovom zapojení ... Tak ak niekdo uvažuje kľudne do toho ...
A to vsetko je co? Trifazove motory do hvezdy, trojuhelniku, Hvezdy s vyvedenym stredem ?
Zajima me to, protoze solar delam hlavne kuli dilne, kde mam 3F motory. Jsou do hvezdy, ale vyvedeny stred na N nemaji.
Takze premyslim, zda prodat 3 ks Axpert king II s paralelnimi kity a poridit DEYE SUN-12K-SG04LP3-EU a provozovat jej v ostrovnim rezimu.
Diky za re
rva
Reputace:1035
Lokalita: Kousek od Lysé nad Labem
Systémové napětí: 48V
Výkon panelů [Wp]: 46000
Kapacita baterie [kWh]: 76
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Lokalita:Kousek od Lysé nad LabemSystémové napětí:48VVýkon panelů [Wp]:46000 Kapacita baterie [kWh]:76

Nový příspěvek od rva »

Je to jedno. Svého času jsem u 3f motorů rovněž kombinoval Axpert s DS: https://forum.mypower.cz/viewtopic.php? ... rka#p70310
Mppt regulátory: EPSolar ET6415N (60 A/150 V) + EASun ICharger 48100 (100 A / 150 V)
huco

Nový příspěvek od huco »

Za mňa všetko: štandardná domácnosť, motory do hviezdy, preťaženie cez 5KW/menič návrat do normálu bez zásahu uživateľa. Trojuholník neviem, ten som neskúšal. Každopádne by som Axpety neskúšal v takýchto extrémoch.
Tak ako je uvedené v návode.
kuli
Reputace:52
Lokalita: Horná Orava
Chci prodávat energii: NE
Chci/Mám dotaci: NE
Lokalita:Horná Orava

Nový příspěvek od kuli »

huco píše:
huco idem sa ťa spýtať : Dá sa na noc 2 meniče Axpert King II v 3 f zapojení vypnúť na noc, alebo keď sa nepoužívajú ? Nevyhodí to ako chybu ?

Plánujem väčšiu FVE 30 kWp. Mám 7 meničov Axpert King II a váham, či dať 6 ks do 3 f a 1 ks keď nie je odber a nejako to automaticky prepínať.

Nemusel by som ísť do 3 fáz, ale kvôli umývačkám riadu a nabíjanie EV 3 f by to bodlo.
8,64 kWp JJZ 12 % sklon, 24 x 360 Wp Longi Full Black , 3 x PIP 5048 MK na 1 f, Batéria Li-ion Tesla 12s - 40 kWh/ pracovný rozsah batérii 42 - 49 V
huco

Nový příspěvek od huco »

Zdravím kuli, pri zapojení axpertov do 3-fázovej prevádzky musia ísť všetky 3Ks. Ak nepotrebujete 3-fazovú prevádzku na roztočenie asyn. motorov tak ich zapojte iba paralelne a potom každú paralelnú skupinu môžete vypnúť na ktorejkoľvek fázi. Vypínať ich chcete kvôli ich spotrebe?