jak na vykon dle JRC Fotovolta . . . ?
Vyplatí se nebo nevyplatí se? Koupit použité nebo nové? Za jak dlouho se to vrátí? Kolik mi to ušetří? Kolik za to zaplatím? Nebude to příliš drahé? ... a podobné dotazy : )
-
- Reputace: 3
jak na vykon dle JRC Fotovolta . . . ?
Zdravim mistni znalce.Dal jsem na radu a navstilvil jsem odkaz https://re.jrc.ec.europa.eu/pvg_tools/en/#api_5.2
trochu jsem si hral neco mi vyslo,tedy nevim zda nejsem uplne vedle pokusim se zde vlozit PDF toho co mi vyslo. vysly tam hodnoty zareni globalni,prime a difuzni na m2. Priznam se moc tomu nerozumim.Sklon jsem dal 90 .Budou na fasade.Misto pro 4 panely .4 x neco kolem 450 kwp.Chtel bych stim ohrivat bojler 100 l pres Bell.
Muze mi nekdo vysvetlit co je v priloze PDF ?
Clovek se porad uci .A kdyz bude umirat bude zas blbej:-(
trochu jsem si hral neco mi vyslo,tedy nevim zda nejsem uplne vedle pokusim se zde vlozit PDF toho co mi vyslo. vysly tam hodnoty zareni globalni,prime a difuzni na m2. Priznam se moc tomu nerozumim.Sklon jsem dal 90 .Budou na fasade.Misto pro 4 panely .4 x neco kolem 450 kwp.Chtel bych stim ohrivat bojler 100 l pres Bell.
Muze mi nekdo vysvetlit co je v priloze PDF ?
Clovek se porad uci .A kdyz bude umirat bude zas blbej:-(
-
- Reputace: 945
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: jak na vykon dle JRC Fotovolta . . . ?
tak se ptej na to, co chceš vědět: https://re.jrc.ec.europa.eu/pvg_tools/en/ -vybereš co nejpřesněj polohu, zadáš výkon panelů a jejich polohu a potom ti vyjdou měsíční výroby. A to srovnáš s energií potřebnou pro ohřev TUV třeba https://vytapeni.tzb-info.cz/tabulky-a- ... teple-vody když zadáš příkon 1kW, tak ti vyjdou hodiny jako potřebný kWh.
A když ti řeknu hned, že pokud dáš 7ks 60čl panelů (120 poločlánků)370Wp a pod nebo 6 ks 144 poloč. panelů (450-600Wp , tzv velký panely), tak ti to boiler s 2.2kW tělesem bude nahřívat od jara do podzimu, pokud teda na ty panely bude svítit slunko, nebudou ve sklepě nebo svisle na sever Tj nepřepínej, neřeš, vyrob a provozuj (doufám, že to Radim Re nemá patentovaný )
teď čtu, že máš místo jenom na 4 panely: tj potřebuješ zakázkový těleso, jinak díky stále platnému ohmovu zákonu neohřeješ zhola nic...
A když ti řeknu hned, že pokud dáš 7ks 60čl panelů (120 poločlánků)370Wp a pod nebo 6 ks 144 poloč. panelů (450-600Wp , tzv velký panely), tak ti to boiler s 2.2kW tělesem bude nahřívat od jara do podzimu, pokud teda na ty panely bude svítit slunko, nebudou ve sklepě nebo svisle na sever Tj nepřepínej, neřeš, vyrob a provozuj (doufám, že to Radim Re nemá patentovaný )
teď čtu, že máš místo jenom na 4 panely: tj potřebuješ zakázkový těleso, jinak díky stále platnému ohmovu zákonu neohřeješ zhola nic...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
kodle s zakazkovym telesem je pocitano.
Tedy se pujdu znovu podivat na ty vypocty.Kracce receno to co jsem vypocital je v tom PDF je pro mou potrebu nanic ?
vzdyt tam nejake hodnoty jsou .Nejde ktomu dohledat navod .
Kazdy nemuze vsechno znat,Kdyz nevim tak se zeptam
Tedy se pujdu znovu podivat na ty vypocty.Kracce receno to co jsem vypocital je v tom PDF je pro mou potrebu nanic ?
vzdyt tam nejake hodnoty jsou .Nejde ktomu dohledat navod .
Kazdy nemuze vsechno znat,Kdyz nevim tak se zeptam
-
asi jsem to trefil,to co jsi mel na mysli.Akorat ty vysledky jsou nejak divne .Nejak mi tam nestymuje desetinna carka.kodl69 píše:tak se ptej na to, co chceš vědět: https://re.jrc.ec.europa.eu/pvg_tools/en/ -vybereš co nejpřesněj polohu, zadáš výkon panelů a jejich polohu a potom ti vyjdou měsíční výroby. A to srovnáš s energií potřebnou pro ohřev TUV třeba https://vytapeni.tzb-info.cz/tabulky-a- ... teple-vody když zadáš příkon 1kW, tak ti vyjdou hodiny jako potřebný kWh.
na ohrev 100l potrebuji denne 5,3kw/h (v pripade ze denne vyberu do studena)x 30 dni tak mesicne 160 kw/h
vysledky napr.leden 81020 ,69 kwh a rocni vyroba 13790070 ,25 kwh
Nemela by byt ta desetinna carka o 3 mista do leva ?
prikladam PDF . Nevim proc ,ale tam za desetinnou carkou se zobrazuji trochu vyzsi cisla.
-
- Reputace: 65
- Lokalita: Posázaví
Pro výpočet ongrid se instalovaný výkon zadává v kWp.
-
To jste me dostal .Jsem ztoho Jelensoami píše:Pro výpočet ongrid se instalovaný výkon zadává v kWp.
Dalo by se laikovi vysvetlit. Na den bych mel spotrebovat 5,3 kwh x 30 dni = 160 kwh/mesic
vemu to hned zkraje .Vysledek na leden je uveden 81020,69kwh / 30 dni = 2700,68kwh/den
Da se to nejak jednoduse vysvetlit ,kdy by bylo vse v ruzovych barvach kolik vody ohreju?
Potreboval bych se posunout v mem projektu trochu dal
-
- Reputace: 65
- Lokalita: Posázaví
Na té stránce https://re.jrc.ec.europa.eu/pvg_tools/en/#PVP se instalovaný výkon panelů zadává v kWp - pro ongrid. Pro offgrid ve Wp. Tak jestli to není tahle chyba. Z toho pdf nejde poznat co je zadané - jen že to je výpočet pro ongrid. Pro začátek lze odvodit roční výkon z instalovaných panelů kWp = MWh ročně. Ten web to upřesní na výrobu v jednotlivých měsících - podle výkonu, orientace, sklonu a lokality.
-
uz tomu zacinam rozumet. Tedy pro moji potrebu jaky vykon potrebuji pro ohrev TUV musim vyplnit udaje ongrid . A tam se zadava udaj v kwh. A tam jsem udelal chybu.Nyni jsem vlozil 1,8kWp a vysledek uz je o desetinne carky sravne. Za leden 81 kwh.soami píše:Na té stránce https://re.jrc.ec.europa.eu/pvg_tools/en/#PVP se instalovaný výkon panelů zadává v kWp - pro ongrid. Pro offgrid ve Wp. Tak jestli to není tahle chyba. Z toho pdf nejde poznat co je zadané - jen že to je výpočet pro ongrid. Pro začátek lze odvodit roční výkon z instalovaných panelů kWp = MWh ročně. Ten web to upřesní na výrobu v jednotlivých měsících - podle výkonu, orientace, sklonu a lokality.
zase jsem se posunul dal
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4 Odpovědi
- 1065 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od 5_ulko
-