Solax X3-Hybrid 10.0
- 
				jardaV
- Reputace: 0
Solax X3-Hybrid 10.0
Ahoj
zbastlil jsem si FVE s tímhle měničem. Nastavení celkem bez problémů, přetoky se nechají zablokovat, ale i tak jsem stejně raději požádal o PPP.
Mám verzi s EPS (záložní zdroj), kdy jsou zapojeny na EPS všechny 3 fáze a jede na tom celý dům. Od DS je tento režim odpojený pomocí 2 stykačů, které jsou vzájemně blokovány pomocí pomocných kontaktů, aby při výpadku DS nevlítlo napětí zpátky do sítě. To vše funguje. Co ale nefunguje, je, že v režimu EPS se odpojí panely a cucá to elektriku pouze z baterek. prostě nemá napětí od DS, tak odpojí panely a vůbec nedobíjí baterie. Setkal se s tím někdo? Případně jak to pošéfovat?
Druhá věc co mě vadí a nevím jak ji řešit, opět souvisí s režimem EPS. Mám 2 baterky od Solaxu po 4,5 kW. Každá má napětí 100V (celkem 200V) a vybíjecí proud 25A. Čemuž by měl odpovídat výkon cca 5kW. Já ale s bídou roztočím čerpadlo co má 1500W (3f). Vrtačka s 2kW (3f) motorem pošle spolehlivě měnič do chyby. Bojler s 2kW spirálou to ale udrží.
Najde se tu nějaký expert co mi bude schopen poradit? Dodavatel nekomunikuje ( asi proto že jsem jen nakoupil harware a dělal vše sám).
Díky

zbastlil jsem si FVE s tímhle měničem. Nastavení celkem bez problémů, přetoky se nechají zablokovat, ale i tak jsem stejně raději požádal o PPP.
Mám verzi s EPS (záložní zdroj), kdy jsou zapojeny na EPS všechny 3 fáze a jede na tom celý dům. Od DS je tento režim odpojený pomocí 2 stykačů, které jsou vzájemně blokovány pomocí pomocných kontaktů, aby při výpadku DS nevlítlo napětí zpátky do sítě. To vše funguje. Co ale nefunguje, je, že v režimu EPS se odpojí panely a cucá to elektriku pouze z baterek. prostě nemá napětí od DS, tak odpojí panely a vůbec nedobíjí baterie. Setkal se s tím někdo? Případně jak to pošéfovat?
Druhá věc co mě vadí a nevím jak ji řešit, opět souvisí s režimem EPS. Mám 2 baterky od Solaxu po 4,5 kW. Každá má napětí 100V (celkem 200V) a vybíjecí proud 25A. Čemuž by měl odpovídat výkon cca 5kW. Já ale s bídou roztočím čerpadlo co má 1500W (3f). Vrtačka s 2kW (3f) motorem pošle spolehlivě měnič do chyby. Bojler s 2kW spirálou to ale udrží.
Najde se tu nějaký expert co mi bude schopen poradit? Dodavatel nekomunikuje ( asi proto že jsem jen nakoupil harware a dělal vše sám).
Díky
- 
				vanilka
- Reputace: 119
- Lokalita: Beroun, Příbram
Re: Solax X3-Hybrid 10.0
Odpověděl sis víceméně sám - indukční vs ohmická zátěžjardaV píše:Druhá věc co mě vadí...
 . Točivý stroj (elektromotor) jakožto indukční zátěž ke svému rozběhu potřebuje násobně větší výkon než je ten štítkový. Pokud tedy na čerpadle ani vrtačce nemáš soft starter nebo frekvenční měnič, počítej s tím, že pro jejich rozběh budeš potřebovat špičkový výkon klidně 3-4x větší než je jmenovitý. A co teprve když vezmene v potaz účiník
 . Točivý stroj (elektromotor) jakožto indukční zátěž ke svému rozběhu potřebuje násobně větší výkon než je ten štítkový. Pokud tedy na čerpadle ani vrtačce nemáš soft starter nebo frekvenční měnič, počítej s tím, že pro jejich rozběh budeš potřebovat špičkový výkon klidně 3-4x větší než je jmenovitý. A co teprve když vezmene v potaz účiník   těch motorů, který bude určitě menší než 1, takže nám potřebný zdánlivý výkon naroste ještě víc (pokud ovšem ten měnič nedokáže účiník kompenzovat).
 těch motorů, který bude určitě menší než 1, takže nám potřebný zdánlivý výkon naroste ještě víc (pokud ovšem ten měnič nedokáže účiník kompenzovat).EDIT:
Ohledně první otázky, zkus napsat uživatel "tomas". Ten je na Solax měniče expert.
1408kg Enersys SBS + 82kWh Liion / 20kWp+

- 
				StepanKral
- Reputace: 3
Re: Solax X3-Hybrid 10.0
Jak lze prosím co nejefektivněji zablokovat přetoky u Solaxu X3 Hybrid? Z provozních režimů mám zvolen "Vlastní spotřeba", ale přetoků je pořád dost. Díky za radu.