Bel regulátor oživenie - cyklický reset

Souhrn tématu

Uživatelé řeší problém s Bel regulátorem (FW v8), který se při oživení cyklicky resetuje každých cca 20 sekund bez reakce na tlačítko. Příčinou je často nevhodný napájecí zdroj, který neposkytuje potřebný pokles napětí při zátěži. Doporučuje se použít měkký zdroj nebo přidat zátěž (například žárovku), aby regulátor správně detekoval pokles napětí a spustil se bez resetů.
197184
Reputace: 0

Bel regulátor oživenie - cyklický reset

Nový příspěvek od 197184 »

Ahojte,

Postavil som Bel regulátor(FW v8) a mám problém pri oživovaní regulátor nereaguje na tlačidlo ale cyklicky sa každých cca 20s reštartuje bez akého koľvek zásahu mám podozrenie, že sa jedná o problém s najájanim ( mám čínsky shitbox zdroj a dáva 45V https://techfun.sk/produkt/vysokonapato ... 145v-390v/)

E: ale bordel z toho shitboxu asi odfiltruju kondenzátory na vstupe
thomas.007
Reputace: 61

Re: Bel regulátor oživenie - cyklický reset

Nový příspěvek od thomas.007 »

BEL potřebuje zaregistrovat pokles napětí v závislosti na zátěži (potřebuje měkký zdroj). Pokud k poklesu napětí na FV vstupu nedojde (tvrdý/stabilizovaný napájecí zdroj, baterie na FV vstupu), tak se resetuje. Já měl to samý s baterkama na vstupu (80V), pak jsem dal sériově na vstup 60W žárovku, tím dojde k poklesu napětí na FV vstupu a regulátor normálně najede.