Studer informacie
Regulátory Studer
-
Re: Studer informacie
Tak vydrž a ono se to zprovozní.
-
- Lokalita: Zábřeh 78901
- Systémové napětí: >48V
- Výkon panelů [Wp]: 10500
- Kapacita baterie [kWh]: 24
Charlie_XZ píše:Díky za reakci, už je to dva dny, každopádně úplně bych nečekal že absence dat je důvod proč by měla aplikace spadnout ...Kobra23 píše:Pokud jsi to dělal dnes a na kartě ještě nejsou data, které by byly přeneseny do cloudu Studeru, tak to dělá.
Zkus to zítra nebo pozítří.
Musí se někde něco nastavovat aby chodily kompletní data, na webu vidím dashboard, ale když kliknu na záložku datalogs, dostanu hlášku "Unfortunately there is no data" a jediný co tam je je položka "upload datalog files"
Mohu se kouknout do nastavení , zda je to dobře nastavené aby to ty data odesílalo...
Ale potřebuji sdílet tvoji instalaci... abych ji viděl.
Klidně přes SZ.
Mělo by to ale makat...
-
Tak data dotekly s třídenním zpožděním a aplikace přestala padat (data z prvního dne tedy z nějakého důvodu schází) , čekal bych tedy že firma jako je Studer bude mít ošetřený případ že nejsou data - nejsou grafy trošku lépe, ale co, už to funguje
Díky moc za reakce
Díky moc za reakce
-
Můžete prosím doporučit nějakou BMS která by podporovala CAN komunikaci kompatibilní se Studerem ?
Mám akumulátor skládaný z lifepo4 článků 120 AH 3P16S ...
-
Ahoj,
Rad by som sa spytal na nasledovny "problem"
Pridal som 4ty XTM 4000-48 a zaclo mi v apke / portaly ukazovat maly 0.01 - 0.02 kw odber z Gridu.
Mam samozrejme Elektromer z Grid ale ten ukazuje 0.
Ked vypnem ten 4ty XTM, tak ukazuje zase 0kw.
Robi to niekomu tiez?
Je to 2nd hand takze asi to nebude 100%
Skusal som aj Studer support ale ignore, neriesia nic
dik
Rad by som sa spytal na nasledovny "problem"
Pridal som 4ty XTM 4000-48 a zaclo mi v apke / portaly ukazovat maly 0.01 - 0.02 kw odber z Gridu.
Mam samozrejme Elektromer z Grid ale ten ukazuje 0.
Ked vypnem ten 4ty XTM, tak ukazuje zase 0kw.
Robi to niekomu tiez?
Je to 2nd hand takze asi to nebude 100%
Skusal som aj Studer support ale ignore, neriesia nic
dik
-
- Lokalita: Opavsko
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 9375
- Kapacita baterie [kWh]: 30
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Já mám 2 ks XTM a také mi aplikace pořád ukazuje odběr z gridu 0,02 KW. Ale v součtu za celý den je tam pak stejně 0.
-
Tento problém jsem popisoval , lepe řečeno dal jsem návod jak na úpravy měření na druhém fóru .
(Studer obecně- strana č.6.)
(Studer obecně- strana č.6.)
Naposledy upravil(a) milhaus dne čtv zář 01, 2022 1:16 pm, celkem upraveno 1 x.
-
@bol-St: ano realne netaha nic, ale prijde mi to nejaka HW chyba nejakeho komponentu v XTM, lebo ostatne 3ks to nerobia
tak daj prosim link, pozrem nato , dikmilhaus píše:Tento problém jsem popisoval , lepe řečeno dal jsem návod jak na úpravy měření na druhém fóru .
-
Má někdo tip prosím ? Našel jsem na aliexpress nějakou šíleně drahou BMS co by snad měla umět se studerem komunikovat, jak to řešíte vy, nikdo nemá skládanou baterku ?Charlie_XZ píše:Můžete prosím doporučit nějakou BMS která by podporovala CAN komunikaci kompatibilní se Studerem ?
Díky moc
-
- Lokalita: Opavsko
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 9375
- Kapacita baterie [kWh]: 30
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Nastavil jsem to takto a ukazuje 0:dave píše:@bol-St: ano realne netaha nic, ale prijde mi to nejaka HW chyba nejakeho komponentu v XTM, lebo ostatne 3ks to nerobia
tak daj prosim link, pozrem nato , dikmilhaus píše:Tento problém jsem popisoval , lepe řečeno dal jsem návod jak na úpravy měření na druhém fóru .
-
Zdravím, uvádím do provozu jednu elektrárnu se Studery ze Secondsolu a mám dotaz. Jeden je jako nový, žádný problém, ale druhý má na desce zjevně odpálený jeden tranzistor a možná jsou chycené i další. Přemýšlím, jestli ho rovnou opravovat nebo ho zkusit zapojit a spustit i takto a opravit později, máte s tím někdo zkušenosti? V té kaskádě je těch tranzistorů hromada, selhání jednoho hádám není kritické. Přinejhorším ho odepíšu na náhradní díly a vezmu další...
-
Ja by som ho radšej dal dokopy ako riskovať.
Aj keď si myslím že pokiaľ nebudu paralelne spojené tak sa nič neudeje a pôjde to.
Aj keď si myslím že pokiaľ nebudu paralelne spojené tak sa nič neudeje a pôjde to.
Najprv sa učíme chodiť a hovoriť, neskôr sa učíme sedieť a držať hubu... :stupidme:
Hybridná FVE dom: 6,3kWp, Victron Energy, 12kWh Pylontech+GB-Aku
On-Grid FVE dom: 3,6kWp, FRONIUS AC Coupling+VB
OFF-Grid FVE chata: 1,5kWp, Axpert, PCM, 200Ah/24V 18650
Hybridná FVE dom: 6,3kWp, Victron Energy, 12kWh Pylontech+GB-Aku
On-Grid FVE dom: 3,6kWp, FRONIUS AC Coupling+VB
OFF-Grid FVE chata: 1,5kWp, Axpert, PCM, 200Ah/24V 18650
-
Já měl taky jeden Studer se třemi odpálenými tranzistory. Při prvotní zkoušce, než jsem ho rozebral bez problému běžel. Teprve poté při vizuální kontrole jsem si toho všiml. Krom tranzistorů bylo nutno vyměnit i příslušné odporové sítě (odpor u vypáleného tranzistoru byl špatný). Výměna nebyla nijak složitá, jen to chtělo desku hodně prohřát.
Je tedy pravděpodobnost, že měnič bez problému pojede, ale vzhledem k tomu, že je to celkem snadno opravitelné, bych tranzistory vyměnil (plus ty odporové sítě).
Je tedy pravděpodobnost, že měnič bez problému pojede, ale vzhledem k tomu, že je to celkem snadno opravitelné, bych tranzistory vyměnil (plus ty odporové sítě).
-
Tak měnič normálně jede. Až se k tomu dostanu, tak ho odstavím a opravím, ale zatím asi neřešit... Zřejmě mají docela velkou redundanci.
-
Ahoj, a to byly ty XTMka za 590Eur tj neodzkoušené nebo ty po kontrole za 790Eur? Jestli se vyplatí si připlatit?brin píše:Zdravím, uvádím do provozu jednu elektrárnu se Studery ze Secondsolu a mám dotaz. Jeden je jako nový, žádný problém, ale druhý má na desce zjevně odpálený jeden tranzistor a možná jsou chycené i další. Přemýšlím, jestli ho rovnou opravovat nebo ho zkusit zapojit a spustit i takto a opravit později, máte s tím někdo zkušenosti? V té kaskádě je těch tranzistorů hromada, selhání jednoho hádám není kritické. Přinejhorším ho odepíšu na náhradní díly a vezmu další...
Díky,
P.
-
Když jsem kupoval já, tak to ještě neměli rozlišené A byly ještě levnější.
-
dik skusim to...bol-St píše:Nastavil jsem to takto a ukazuje 0:dave píše:@bol-St: ano realne netaha nic, ale prijde mi to nejaka HW chyba nejakeho komponentu v XTM, lebo ostatne 3ks to nerobia
BTW je nejaka moznost ked mam 4x XTM aby som si pozrel hodnoty kazdeho jedneho zvlast?
Pre zmenu:
Co mi niekto radil, ze treba vsetky odpojit a konfigurovat len ten jeden co robi problem.
Teda asi cez RCC priamo najst param "1605" a tam dat -4 ?
ak by to slo bez odpajania nejako bolo by to fajn , dik
-
Obávám se , že bez odpojení ze zběrnice -komunikace mezi XTM to nastavovat , nebo vyčítat nepůjde.dave píše:
dik skusim to...
BTW je nejaka moznost ked mam 4x XTM aby som si pozrel hodnoty kazdeho jedneho zvlast?
Pre zmenu:
Co mi niekto radil, ze treba vsetky odpojit a konfigurovat len ten jeden co robi problem.
Teda asi cez RCC priamo najst param "1605" a tam dat -4 ?
ak by to slo bez odpajania nejako bolo by to fajn , dik
Není to ale nic složitého . Instalace přes RCC komplet OFF , potom pouze do jednoho XTM zapojit jen RCC a měřit a nastavovat.
Není potřeba odpojovat od baterií nebo něco podobně komplikovaného.
-
Ahojte, na studer portali uz nevidim data za vcerajsi den, len za predvcerajsi. Robi to aj niekomu inemu? Mam dve instalacie, robi to na oboch. Niekedy bol upload dat okolo polnoci a po 2hej rano somvidel data za vcerajsi den.Dnes (je 4.12) vidim len data za 2.12. Data za 3.12 natecu az zajtra.Len ci je problem len u mna, alebo apparatula v CH.
-
Včerejšek dnes vidím normálně.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1 Odpovědi
- 1065 Zobrazení
-