Zkušenosti s panely Solyndra?
Polykrystalické, monokrystalické, amorfní, nebo jejich kombinace? Zapojení panelů, provozní napětí a proud, montáž panelů, vliv počasí na panely (zima, kroupy, bouřka), jištění panelů před bouřkou, atd.
-
-
- Lokalita: Trnava
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 4900
- Kapacita baterie [kWh]: 7,5
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Zkušenosti s panely Solyndra?
Neviem o nich nič, pozerám ako puk. :O
Zaujímavý nápad, ktovie či zcela funkčný, ale pravdepodobne ano. Chcelo by to zakúpiť jeden kus a vyskúšať. Vyzerá to tak že sú určené skôr na rovné strechy ako šikmé, neviem si ani predstaviť že by som natieral šikmú strechu na bielo kôli tomu že tieto panele vyžadujú bielu strechu kôli odrazivosti slnečných lúčov.
Zaujímavý nápad, ktovie či zcela funkčný, ale pravdepodobne ano. Chcelo by to zakúpiť jeden kus a vyskúšať. Vyzerá to tak že sú určené skôr na rovné strechy ako šikmé, neviem si ani predstaviť že by som natieral šikmú strechu na bielo kôli tomu že tieto panele vyžadujú bielu strechu kôli odrazivosti slnečných lúčov.
-
- Lokalita: Šumperk
no vyzaduji... nevyzaduji jen to asi o chloupek zvedne ucinnost. Pouziti techto panelu prezentoval pan Kolarik z ostrovnich elektraren a jedna se vcelku o pekny kousek. Pokud mate rovnou strechu tak je to velmi zajimava moznosti, protoze potom to diky stojanum pribalenych u panelu vyjde levneji jak polykrystal...
Co jsem pochytil z prezentace:
vhodne na rovne i sikme strechy.
Vhodne pri nesmerovani na jih
spickovy vykon nizsi jak u polykrystalu
prumerny denni vykon srovnatelny s polykrystalem
technologie premeny - nejaky hybrid mezi amorfnim a poly clankem.
srovnatelna cena
neopre se do toho vitr jako u klasickych deskovych panelu.
Co jsem pochytil z prezentace:
vhodne na rovne i sikme strechy.
Vhodne pri nesmerovani na jih
spickovy vykon nizsi jak u polykrystalu
prumerny denni vykon srovnatelny s polykrystalem
technologie premeny - nejaky hybrid mezi amorfnim a poly clankem.
srovnatelna cena
neopre se do toho vitr jako u klasickych deskovych panelu.
-
myslim ze Solyndra je jiz rok zkrachovala firma. Mohu se vsak mylit...
-
- Lokalita: Okolí Uherského Brodu
je...jhladik píše:myslim ze Solyndra je jiz rok zkrachovala firma. Mohu se vsak mylit...
navíc to nemá moc rádo kroupy
kdo si hraje nezlobí
9xRenesola 240Wp+9x Benq 265Wp, 6xTrina 410Wp, 14x Leapton 450Wp, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%. BMW i3 BEV
9xRenesola 240Wp+9x Benq 265Wp, 6xTrina 410Wp, 14x Leapton 450Wp, 2xStuder VT65 1xVT 80, 2x XTM4000-48, 40kW Lifepo4..vše ve výstavbě, hotovo 99%. BMW i3 BEV
-
Když je to svisle tak kroupy tak moc nehrozí, potom jsou asi spíš problém noční práci, jednomu co má tyto panely svisle u lesa přes to proletěla sova.
Musí se uzemnit jeden pól?
Musí se uzemnit jeden pól?
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
-
- Lokalita: severně od Brna
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 8kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 12kWh
Zkusím odjinud: plocha přes 2m2 a výkon 200Wp... Na to už snad dnes není doba, když standartní panely na tuhle plochu dávají přes 500Wp. Prostě jakási variace na amorfy, který se dnes už rozdávají zadarmo, a člověk je rád, že si je někdo vezme.
Ve firmě, kde to likvidovali, měli dost problémů se silikonovým olejem, kterýho je to plný...
Ve firmě, kde to likvidovali, měli dost problémů se silikonovým olejem, kterýho je to plný...
ostrov skoro 8kWp neustále ve stádiu zrodu: smartshunt(ex WBJR), MPPT150/45, MPPT 250/100(ex midnitesolar 150 clasic lite), 16S a různě P cca 340Ah Winston, MP II 5000,( ex Powerjack 8kW, ex samodomo cca 4kW). 48V DC rozvody a spotřebiče.
-
Já to neinstaluji. Jeden zákazník to má v ostrovu na Victronech a chce to předělat na střídač bez trafa a HV akumulátory.
Zjistil jsem že žádný pól se nemusí uzemnit a je to vhodné i pro transformátorové střídače.
Zjistil jsem že žádný pól se nemusí uzemnit a je to vhodné i pro transformátorové střídače.
Chci elektrárnu s licencí a s prodejem přebytků nebo komunitní výměnou energie: ANO
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Prodám panely Solyndra SL-200-200
od mati » » v Fotovoltaické panely
Prodám panely Solyndra SL-200-200
- 1 Odpovědi
- 584 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mati
-
-
- 5 Odpovědi
- 1326 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od donacielo
-
-
Pokusná instalace panelu Solyndra: co připojit?
od Ragulin » » v Fotovoltaické panely
Pokusná instalace panelu Solyndra: co připojit?
- 7 Odpovědi
- 1386 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od mobilik
-
-
- 117 Odpovědi
- 13835 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od taran
-
- 33 Odpovědi