Victron-závada
Měniče Victron
- Skrat
- Reputace: 21
- Lokalita: Veselí nad lužnicí
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 7,38kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 900Ah
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Victron-závada
Dobrý den.
Obracím se na všechny zkušené .Včera v podvečer mi přestal fungovat měnič Victron 48/375.Byla na něm zapojená nabíječka se spínamým zdrojem.Odběr nabíječky je 200W +- .Měnič sem rozebral,a okem kontroloval kde je co špatně.
Vše ok.Na měniči se nerosvítila ani jedna led dioda,mohl sem zapínat jak chtěl a nic.Začal sem měřit.Vstupní napájení ok
ca 52V.Pojiska vnitřní taky dobrá.Napětí šlo až na mosfety,který nevypadali že by se hřály.Boužel sem neudělal fotky
.Pak mne napadlo že neš se v tom začnu šťourat,že řídící elektronika potřebuje daleko nižší napětí.To znamená že tam někde bude stabilizátor.Paráda našel sem ho z boku ventilátoru(není chlazen)!? Vedle něho je odpor 220ohm na 5W.
Začal sem měřit součástky které jsou namahané teplem.Náhoda tomu chtěla a po malé chvilce sem zjistil že ten odpor 220ohm je přerušen.Prohrabal sem zásoby a našel stejnou hodnotu jen na 10W.Což nevadí víc vydrží.Vše pozapojoval a
paráda měnič zase maká jak má.
Tento příspěvek sem napsal ,proto aby třeba někomu pomohl.Můj měnič měl naběháno jen 384kWh.
Taky touto cestou poprosím: nemá někdo na tento měnič schéma----uvažuji proč odešel tento odpor?
čím umeji ten lak ,který používají na tištěné spoje.Mám strach použít aceton,abych si stím nepokazil i tak
špatně čitelné označení součástek.
Všem děkuji za jakoukoli radu
Obracím se na všechny zkušené .Včera v podvečer mi přestal fungovat měnič Victron 48/375.Byla na něm zapojená nabíječka se spínamým zdrojem.Odběr nabíječky je 200W +- .Měnič sem rozebral,a okem kontroloval kde je co špatně.
Vše ok.Na měniči se nerosvítila ani jedna led dioda,mohl sem zapínat jak chtěl a nic.Začal sem měřit.Vstupní napájení ok
ca 52V.Pojiska vnitřní taky dobrá.Napětí šlo až na mosfety,který nevypadali že by se hřály.Boužel sem neudělal fotky

Začal sem měřit součástky které jsou namahané teplem.Náhoda tomu chtěla a po malé chvilce sem zjistil že ten odpor 220ohm je přerušen.Prohrabal sem zásoby a našel stejnou hodnotu jen na 10W.Což nevadí víc vydrží.Vše pozapojoval a
paráda měnič zase maká jak má.
Tento příspěvek sem napsal ,proto aby třeba někomu pomohl.Můj měnič měl naběháno jen 384kWh.
Taky touto cestou poprosím: nemá někdo na tento měnič schéma----uvažuji proč odešel tento odpor?
čím umeji ten lak ,který používají na tištěné spoje.Mám strach použít aceton,abych si stím nepokazil i tak
špatně čitelné označení součástek.
Všem děkuji za jakoukoli radu
24V systém. V=1760Wp,Z= 3520Wp.J= 720Wp.Baterky Lion 600Ah celkem.Regulátor 2x6415AN+Must 80A/3000W+1x4415N na jižní stranu.Měnič victron 1200W+350W. Axpert VP 24/3000W na přebytky.Vše stále ve výstavbě.Začínám stavět 48V systém pro RD.Zatím 7,38kWp jih,Lion 900Ah.Epever 48/2000W na přebytky ,Victron 500W,Epever 5kW
- mypower.cz
- R.I.P.
- Reputace: 521
Re: Victron-závada
375VA mam taky, jen 24V verzi. Rozdil tam asi moc nebude. IMHO. Šlo by udělat fotky? jediné co se mi kdy povedlo bylo ho přetížit, a trvalo to tak dlouho, že se vypnul a šel zapnout až po delší době, kdy vychladl. U mě tedy ale blikala červená ledka, takže stav, kdy se nerozsvítí nic nenastal. Tento stav dle způsobu blikání ledky ale v manuálu nebyl popsán.
- Skrat
- Reputace: 21
- Lokalita: Veselí nad lužnicí
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 7,38kWp
- Kapacita baterie [kWh]: 900Ah
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Victron-závada
fotky boužel už neudělám.Je složen a namontován na svém místě.Už zase pracuje.Ten vadný odpor je porcelánová kostička tak 1,5x1,5 cm.Ještš sem si všiml že na tištěným spoji je napsáno 12,24,48 V .Asi to používají na všechny typy.Kondenzátory jsou na 63V.Kapacita 680uF.Na trafu jsou dvě teplotní čidla.Jedno bude rozpínací a na druhém jsem naměřil ca 23kohmů.Chtělo by to schéma
24V systém. V=1760Wp,Z= 3520Wp.J= 720Wp.Baterky Lion 600Ah celkem.Regulátor 2x6415AN+Must 80A/3000W+1x4415N na jižní stranu.Měnič victron 1200W+350W. Axpert VP 24/3000W na přebytky.Vše stále ve výstavbě.Začínám stavět 48V systém pro RD.Zatím 7,38kWp jih,Lion 900Ah.Epever 48/2000W na přebytky ,Victron 500W,Epever 5kW
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 22 Odpovědi
- 1724 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od cipis
-
- 27 Odpovědi