od vlkazajac » ned lis 08, 2020 11:03 am
Tomasl, z Tvojich príspevkov k cene cítiť jedno - nikdy si nenahliadol do účtovníctva firmy. Nemôžem porovnávať objektívne reálne náklady firmy s Tým, čo by ma to stálo, keby som si to obstaral a robil sám. Ty si tovar navláčiš privátnym autom, všetko zhromažďuješ vo vlastnej garáži alebo na vlastnom dvorku, urobíš si to sám ( vo firme je náklad nielen mzda, ale cena práce, do ktorej patria aj odvody a poistenia ), keď máš maróda, nič mu neplatíš, nepotrebuješ žiadnu administratívu ( účtovníčku ani právnikov ), nemáš na sklade tovar za tisíce EUR, neprehrávaš prípadné žaloby, neplatíš obci daň, neplatíš vo mzde aj dovolenky zamestnancom, nepriplácaš im na stravu, neplatíš školenia o bezpečnosti práce a keď Ťa Covid postihne, neutrpíš žiadnu podnikateľskú újmu ( = potrebná vata na prežitie ). A mnoho výdavkov ma ani nenapadlo.
Neviem, čo očakávaš od trhu, že vyrieši. Dotácie sú kampaňové, menia sa podmienky, menia sa vlády, mení sa záujem o fotovoltiku. Trh bude podľa toho dynamický - nemá prakticky cenu baviť sa o zaručovaní dlhoročnými zárukami. Veď zákony sa menia s každou garnitúrou, pri terajších trendoch možno budú debilkovia stavať občanov aj k múru a ....
To čo píše ota je objektívne a určite to korešponduje s tým, že zákazník musí byť obozretný. Pozor na vyplachovanie hláv reklamami.
750 Wp, LS3024B, 18650 - 198P8S 30,4 V, Multiplus C 800 nonstop / všetky slabé spotrebiče
1950 Wp, 2 x LS3024B, VS2024N, olovo - 330 Ah / 24 V, Carspa 3000 sin deň / silné spotrebiče a ohrev TUV
5995 kWh za meničmi za posledné 2 roky.
-

vlkazajac
-