IV. sraz příznivců FV a tohoto fóra 11.7 2020
Setkávání komunity fóra MyPower.CZ, minisrazy, srazy, megasrazy, oficiální i neoficiální akce, osobní sekání, diskuze ...
-
- Lokalita: Senec
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: cca 35kwp
- Kapacita baterie [kWh]: malá
Re: IV. sraz příznivců FV a tohoto fóra 11.7 2020
Tak nekoniec a na poslednú chvílu sa mi podarilo predsa len dostať na zraz vdaka členovi reksohc
týmto mu zároveň aj dakujem za možnosť zúčastniť sa
PS:Marshal64 dakujem za super jedlo,bolo fakt super ,škoda že sa Ti nepodarilo prísť
týmto mu zároveň aj dakujem za možnosť zúčastniť sa
PS:Marshal64 dakujem za super jedlo,bolo fakt super ,škoda že sa Ti nepodarilo prísť
málo kwp , 60V 1,2kAh , 15S 600P Lion + 60V 198Ah Lifepo4 , 10 x MPPT VT-80 , 4xStuder XTH 8000 vo výstavbe ,
Záloha:180Wp ,12V LiFePO4 60Ah , epsolar 10 ,victron 350w sinus
Záloha:180Wp ,12V LiFePO4 60Ah , epsolar 10 ,victron 350w sinus
-
- Lokalita: Brno
Zdravím ,
super setkání díky Volente a Marshal64-ovi díky za supr pečený masíčko .
K fotkám - já si myslel že sou prohnaný ňákým anonymizačním filtrem či pořízený ala vnímání při 3-promile .
Těším se na příště nebude-li zvanej virus19 .
Elektronům zdar
super setkání díky Volente a Marshal64-ovi díky za supr pečený masíčko .
K fotkám - já si myslel že sou prohnaný ňákým anonymizačním filtrem či pořízený ala vnímání při 3-promile .
Těším se na příště nebude-li zvanej virus19 .
Elektronům zdar
3,96kWp monokrystalů + 2x regl PCM60X + 24kWh LiFePO4 + 6kW HF sínus měnič , celé na 52V systému .
Chibi v textu vyhrazeny
Chibi v textu vyhrazeny
-
Sklo na krytu kamery jde vetsinou vymenit - vetsinou je to lepeno na zadnim deklu.
Zatim stale sance na nahubek a rozestupy na vzdalenost naprazenych vidli
Zatim stale sance na nahubek a rozestupy na vzdalenost naprazenych vidli
-
- R.I.P.
Bohuzel u asus zenfone 2 to tak vetsinou neni, ac samozrejme dava to smysl, vymenit kryt a je vyreseno lec tady to konstrukteri znacne podcenili a zadni kryt ma jen diru. Sklo je tady u tohohle modelu nalepeno nebo navareno na plastovem dilu pod krytem, coz je uz soucast mobilu s X malymi sroubky a do toho se mi lezt fakt nehce. No ja myslim ze pro predstavu o srazu i takove fotky staci a priste tedy, pokud sklo bude jeste aspon trochu pouzitelne, to zkusim trosku vytahnout jeste kontrastem ve fotoshopu, dobrá tedy Na druhou stranu. pokud ma nekdo paradnejsi fotky, nevahejte a sem s nimiikovlabs píše:Sklo na krytu kamery jde vetsinou vymenit - vetsinou je to lepeno na zadnim deklu.
-
Diky za supr akci . Tak zas za rok
FV 3,57 Kwp měnič GW3648D-ES bat 4x pylontech us2000 .FV 2 Kwp měnič GW5048 D-ES bat 3x pylontech us2000
-
Taky děkuji Volente za akci a Marshal64 za sponsoring masíčka
140WP SCHUTTEN Mono, TR-1210RN, UCG100-12 (12V - 100Ah) VRLA, 280Wp Amerisolar, XTRA3210, baterie winston 12v 90Ah LiFePO₄
-
https://www.aliexpress.com/item/3285655 ... FNPhB&mp=1mypower.cz píše:Bohuzel u asus zenfone 2 to tak vetsinou neni, ac samozrejme dava to smysl, vymenit kryt a je vyreseno lec tady to konstrukteri znacne podcenili a zadni kryt ma jen diru. Sklo je tady u tohohle modelu nalepeno nebo navareno na plastovem dilu pod krytem, coz je uz soucast mobilu s X malymi sroubky a do toho se mi lezt fakt nehce. No ja myslim ze pro predstavu o srazu i takove fotky staci a priste tedy, pokud sklo bude jeste aspon trochu pouzitelne, to zkusim trosku vytahnout jeste kontrastem ve fotoshopu, dobrá tedy Na druhou stranu. pokud ma nekdo paradnejsi fotky, nevahejte a sem s nimiikovlabs píše:Sklo na krytu kamery jde vetsinou vymenit - vetsinou je to lepeno na zadnim deklu.
Posli - klidne to prekopu(po dodani dilu..)
-
Tak Mobilikovci práve dorazili domov konečne.
Volente, ďakujeme za super zraz a odreagovanie sa od každodenných povinnosti.
Marshal64, super mäso, dobre padlo.
Zbytok osadenstva ďakujem za zábavu, bolo fajn, na budúce dáme dve noci isto.
Admin dik za fórum na budúce oslavujeme.
A nakoniec republika, ďakujem ti za včerajšiu zábavu a aj za dnešny trest po ceste domov.
Volente, ďakujeme za super zraz a odreagovanie sa od každodenných povinnosti.
Marshal64, super mäso, dobre padlo.
Zbytok osadenstva ďakujem za zábavu, bolo fajn, na budúce dáme dve noci isto.
Admin dik za fórum na budúce oslavujeme.
A nakoniec republika, ďakujem ti za včerajšiu zábavu a aj za dnešny trest po ceste domov.
Najprv sa učíme chodiť a hovoriť, neskôr sa učíme sedieť a držať hubu... :stupidme:
Hybridná FVE dom: 6,3kWp, Victron Energy, 12kWh Pylontech+GB-Aku
On-Grid FVE dom: 3,6kWp, FRONIUS AC Coupling+VB
OFF-Grid FVE chata: 1,5kWp, Axpert, PCM, 200Ah/24V 18650
Hybridná FVE dom: 6,3kWp, Victron Energy, 12kWh Pylontech+GB-Aku
On-Grid FVE dom: 3,6kWp, FRONIUS AC Coupling+VB
OFF-Grid FVE chata: 1,5kWp, Axpert, PCM, 200Ah/24V 18650
-
Pepa děkuje Všem za krásnou akci.
Jidlo, pití,elektrika do eauta,to nemělo chybu. No a odborně hlavně baterky a baterky...zrovna ty mobilní nabíjím z ds, protože ty stacionární jsou kapacitně malý baterky.
Pro zajímavost asi 5 nabíjení,cca 5-20 min a pak kolona D1 na hodinu.Jak je čas relativní.
Jidlo, pití,elektrika do eauta,to nemělo chybu. No a odborně hlavně baterky a baterky...zrovna ty mobilní nabíjím z ds, protože ty stacionární jsou kapacitně malý baterky.
Pro zajímavost asi 5 nabíjení,cca 5-20 min a pak kolona D1 na hodinu.Jak je čas relativní.
-
ty jsi cestou domu 5x nabijel? Pak ses kousl v koloně ? Ty jsi jel ze srazu do Chorvatska ?
FV 3,57 Kwp měnič GW3648D-ES bat 4x pylontech us2000 .FV 2 Kwp měnič GW5048 D-ES bat 3x pylontech us2000
-
Tímto apeluji na Sosnu aby se konečně na fóru zaregistroval ...
70kWp + 10kW Infinity, 25kWh LiFe
-
Sosna to pod tíhou argumentů provedl ještě v sobotu a admin mu to tváří v tvář potvrdilota píše:Tímto apeluji na Sosnu aby se konečně na fóru zaregistroval ...
-
Akože takto???diablo007 píše:Sosna to pod tíhou argumentů provedl ještě v sobotu a admin mu to tváří v tvář potvrdilota píše:Tímto apeluji na Sosnu aby se konečně na fóru zaregistroval ...
Mix panelov podľa potreby zapojene -9,2kWp papierovo +-5,6kW skutočnych;
48v-PCM-80A+Axpert 2,4KW+PJ 6kW;Li-ion -11kWh
24v-PJ 5kW;NiCd -10kWh
12v-10A MPPT;sin~300W;PB 4kWh
48v-PCM-80A+Axpert 2,4KW+PJ 6kW;Li-ion -11kWh
24v-PJ 5kW;NiCd -10kWh
12v-10A MPPT;sin~300W;PB 4kWh
-
Ano ano, byla to výborná akcička. Děkuji za skvělý pokec, získal jsem spoustu nových poznatků!
Ačkoliv jak se připozdívalo, tak se mi zdálo, že někteří zasloužilí členové již mluvili značně z cesty. Jejich večerní komunikační protokol totiž obsahoval hodně prodlev, opakování slov či celých větných celků a tak trochu tam chyběla možnost přepínání mezi režimy vysílání a příjem. Ale to bude asi moje chyba - abstinent to má na akcích vždycky těžké.
Speciální poděkování potom směřuji k Abramsovi, který mne na místě podaroval větší verzí Temelínského hasičáku. Dodnes si však nejsem jist, jestli ten hasičák vteřinu předtím nesundal ze zdi hospody. Snad ne...
Každopádně nový plašič průserů jsem umístil na čestné místo, hned vedle bateriového odpojovače: Starší menší plašič průserů, který jsem od Abramse dostal již dávno, jsem pak nad ránem obřadně předal Vítkovi, neboť jsem zjistil, že ten má u svojí FVE detektor CO, CO2, NOx i Metanu, ale nemá plašič! Tak teď už ho má a doufám, že nám sem pak plácne i foto, kam ho umístil.
Díky všem!
Youda
Ačkoliv jak se připozdívalo, tak se mi zdálo, že někteří zasloužilí členové již mluvili značně z cesty. Jejich večerní komunikační protokol totiž obsahoval hodně prodlev, opakování slov či celých větných celků a tak trochu tam chyběla možnost přepínání mezi režimy vysílání a příjem. Ale to bude asi moje chyba - abstinent to má na akcích vždycky těžké.
Speciální poděkování potom směřuji k Abramsovi, který mne na místě podaroval větší verzí Temelínského hasičáku. Dodnes si však nejsem jist, jestli ten hasičák vteřinu předtím nesundal ze zdi hospody. Snad ne...
Každopádně nový plašič průserů jsem umístil na čestné místo, hned vedle bateriového odpojovače: Starší menší plašič průserů, který jsem od Abramse dostal již dávno, jsem pak nad ránem obřadně předal Vítkovi, neboť jsem zjistil, že ten má u svojí FVE detektor CO, CO2, NOx i Metanu, ale nemá plašič! Tak teď už ho má a doufám, že nám sem pak plácne i foto, kam ho umístil.
Díky všem!
Youda
Naposledy upravil(a) youda dne pon črc 13, 2020 9:27 pm, celkem upraveno 1 x.
Youdova ostrovní laboratoř 20kWp: https://youda.mypower.cz
-
moje chyba - abstinent to má na akcích vždycky těžké.
Přijeď heslo: opít Youdu!
Přijeď heslo: opít Youdu!
Okolo 11kWp, soustava několika měničů krmící soustavu několik bojlerů.
-
byla to paráda , moc děkuju honza
-
Sraz se povedl a jsem rád, že jsem se i s některými osobně poznal. Včetně admina, který fórum založil. Osobně jsme spolu i podiskutovali. A rád se dostavím na plánovanou výroční akci.
Děkuji Volente za pořádání akce a Marshal64 za masíčko. Vítkovi ještě jednou děkuji za bočníky, které mi přenechal JonasPP.
I když tedy skoro nepiju, ale občas něco ochutnám, tak bych chtěl poděkovat beethowenovi za ochutnávku jeho tekutého ovoce.
A všem ostatním děkuji za přátelskou atmosféru, která na srazu nás solárně postižených panovala.
Děkuji Volente za pořádání akce a Marshal64 za masíčko. Vítkovi ještě jednou děkuji za bočníky, které mi přenechal JonasPP.
I když tedy skoro nepiju, ale občas něco ochutnám, tak bych chtěl poděkovat beethowenovi za ochutnávku jeho tekutého ovoce.
A všem ostatním děkuji za přátelskou atmosféru, která na srazu nás solárně postižených panovala.
-
youda píše:Ano ano, byla to výborná akcička. Děkuji za skvělý pokec, získal jsem spoustu nových poznatků!
Díky všem!
Youda
Zdar zdar, chci upřímně poděkovat docentovi za luxusní jízdu po našem tankodromu, a dál Vám všem kterým sem stihnul na srazu podat ruku...
Jak píše youda, byl jsem obdarován a plašič je namontován... tak aby to bylo co neztěžší jak sundat tak použít. doufám že nebudu hledat klíče moc dlouho neboť jsem zjistil že 50CU lano už nemůže posloužit jako ochrana před zkratem...
taky vidíte na přiložených fotografiích výbavičku proti přepětí, zkratu, případně dle vlastního uvážení. některé nástroje jsou slušně odizolovány, doporučuji zvážit také jejich pořízení a případně vhodné umístění.
ahoj V.
-
- R.I.P.
Přidávám další fotky od dvojice, která byla také na srazu: reksohc a Mária
Padádní fotky. Moc díky.
Padádní fotky. Moc díky.
-
Teda většina těch fotek vypadá jak od nějakého paparazzi z dálky aby o něm nikdo nevěděl
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
IV. sraz příznivců FV a tohoto fóra 13.6 2020
od volente » » v Akce a srazy
IV. sraz příznivců FV a tohoto fóra 13.6 2020
- 85 Odpovědi
- 7101 Zobrazení