Návrh FVE Rodinný dům
Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
-
- Lokalita: JV od pekla :)
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5100
- Kapacita baterie [kWh]: 13
- Chci/Mám dotaci: NE
Re: Návrh FVE Rodinný dům
Ještě později, protože ani s tím vylepšeným zateplením nebudou ty náklady nulové, ale jen o cca 10 % nižší. Takže po 250 - 300 letech.chatař píše:Topná sezóna za 3000 kč, (tiše závidím) investice do zateplení 100 000. A to se tvrdě vyplatí. Návratnost po 33,333 letech.
-
Vše co jsi napsal je fajn, jenže jsi možná nepochopil o co zadavateli jde.marko250 píše:Nevidím tam 3f spotřebič,což je dobře a dá se tedy stavět do 200tKč: .........
1. dům nemá, bude stavět. FVE potřebuje kvůli stavebnímu povolení.
2. nebo vyžaduje využití dotace což vzhledem k tomu, že trvá na firmě je záruka alespoň základní funkčnosti. (nikoli efektivity) Byť je to draze zaplacené.
3. vyplývá z 1) nebo 2) - bude muset mít vyjádření distributora a proto nad 3,5kWp na střeše mít na 1f nemůže. Mimochodem uvádí třífáz a chce zálohovat vše.
Takže zase jeden příchozí pacient kterého buď vyléčíme z bludů a on prozře, nebo se znechuceně postaví do fronty těch, kteří si nechají slíbit co nikdo nedokáže vyrobit. A ještě to rád zaplatí včetně distributorových zisků
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
-
- Lokalita: Hlučín
Tajně doufám,že je to chytrý chlap ,co má rád svobodu a maximální smysluplnost své budoucí investice.Asi mu to dojde až po oficiálních nabídkách za 460tKč-150 dotace za 3F 1.3kW na fázi s 4.7kWh baterkou a 4.3kWp panely.
Pokud je tedy jeho dotaz veden v souladu s novostavbou a FVE jako prvek schválení této stavby,pak nechápu proč chodí sem ke kutilům co z hovna pletou účinný bič .
Pokud je tedy jeho dotaz veden v souladu s novostavbou a FVE jako prvek schválení této stavby,pak nechápu proč chodí sem ke kutilům co z hovna pletou účinný bič .
16kWp/JZ-50°/20xChaori 230 ,JV-90°/8xLeapton 650 + <JZ-90° /15xJAsolar / Mono 385, regl Midnite Classic 150<89A> , 1x EASUN <80A> a 1x EASUN <100A>,baterka 17s 54.4VDC LFP4/784Ah<uloží 42kWh>,měnič XTH 8000-48V špičkově 21kW
-
- Lokalita: Žabčice
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 29139
- Kapacita baterie [kWh]: 12
- Chci prodávat energii: ANO
- Chci/Mám dotaci: NE
Pokud se chce FVE protoze se musi a vic se v tom nevidi tak by bylo idealni tam protlacit fve ohrev vody se sytonem a pripadny prebytek do topeni. Nejlevnejsi a nejlepe navratne. Pritom uzitecne a i pekne procento energie to taky uspori.
Zvlast pokud ma pan doma holky kachny ...
No jestli budou muset byt fve podminkou kolaudace tak to potes. To bude hromada nestastnych lidi a polofunkcich a odstavenych instalaci... kdyz vidim jaky se tady obcas vyskytnou nabidky.
Zvlast pokud ma pan doma holky kachny ...
No jestli budou muset byt fve podminkou kolaudace tak to potes. To bude hromada nestastnych lidi a polofunkcich a odstavenych instalaci... kdyz vidim jaky se tady obcas vyskytnou nabidky.
-
Dnes existuje něco jako že stavba musí být energeticky "téměř" nulová. Podrobnosti nevím. Ale už jsem zaznamenal žádosti projektantů domů po pomoci s FVE. Dokonce se posuzuje množství spotřeby neobnovitelné energie ....... Ony existují celkem přesné statisticky zprůměrované grafy spotřeby energií. Sám jsem byl v šoku jak to sedí (ne na mne, ale na běžného Pepu vodvedle který se choval jak mu zobák narostl - já jej pouze z dáli pozoroval).
Moudrost nepřichází vždy s věkem, někdy věk přichází sám.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 182 Odpovědi
- 8576 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od JonasPP
-
- 3 Odpovědi