Prosím o RADU.
Porada před realizací, doporučení, rady, nápady týkající se plánovaných ostrovních nebo poloostrovních systémů, projektování, zkušenosti, schémata, vhodné komponenty
-
Re: Prosím o RADU.
Lenže toto je od pôvodného Oplockeho uplne niekde inde.
Ale to je jedno, každý nech si kúpy to čo chce.
Ale to je jedno, každý nech si kúpy to čo chce.
Najprv sa učíme chodiť a hovoriť, neskôr sa učíme sedieť a držať hubu... :stupidme:
Hybridná FVE dom: 6,3kWp, Victron Energy, 12kWh Pylontech+GB-Aku
On-Grid FVE dom: 3,6kWp, FRONIUS AC Coupling+VB
OFF-Grid FVE chata: 1,5kWp, Axpert, PCM, 200Ah/24V 18650
Hybridná FVE dom: 6,3kWp, Victron Energy, 12kWh Pylontech+GB-Aku
On-Grid FVE dom: 3,6kWp, FRONIUS AC Coupling+VB
OFF-Grid FVE chata: 1,5kWp, Axpert, PCM, 200Ah/24V 18650
-
Hladaj aspoň 2kWp v paneloch,
150-300l obojživelnik,že na zimne obdobie ho napojiš k jestvujucemu kureniu,obšem,ak nekuriš elektrinou,po tom je obojživelnik na 2 veci a zasobnik musi mať 2x špiralu. No to zasa zaleži od toho,ake maš a budeš mať kurenie TUV.
Podstatna vec. Nekupuj bojler,čo je priamo napojeny na panele,bo prideš o poriadnu časť použitelnej energie tym padom,ak použiješ dajake mppt zariadenie,tak bojler nemusi obsahovať suchu špiralu,čo je zasa cenovo inde.
Posledna vec,ako bolo spomenute,z jedlom stupa chuť,teda jak sa otukaš a zistiš,že v lete bude ostavať polovica energie na streche,tak začneš hutať,ako ju použiť. To zas pride na rad toto forum.
Tak vela zdaru z hladanim a hlavne preratavanim.
150-300l obojživelnik,že na zimne obdobie ho napojiš k jestvujucemu kureniu,obšem,ak nekuriš elektrinou,po tom je obojživelnik na 2 veci a zasobnik musi mať 2x špiralu. No to zasa zaleži od toho,ake maš a budeš mať kurenie TUV.
Podstatna vec. Nekupuj bojler,čo je priamo napojeny na panele,bo prideš o poriadnu časť použitelnej energie tym padom,ak použiješ dajake mppt zariadenie,tak bojler nemusi obsahovať suchu špiralu,čo je zasa cenovo inde.
Posledna vec,ako bolo spomenute,z jedlom stupa chuť,teda jak sa otukaš a zistiš,že v lete bude ostavať polovica energie na streche,tak začneš hutať,ako ju použiť. To zas pride na rad toto forum.
Tak vela zdaru z hladanim a hlavne preratavanim.
Mix panelov podľa potreby zapojene -9,2kWp papierovo +-5,6kW skutočnych;
48v-PCM-80A+Axpert 2,4KW+PJ 6kW;Li-ion -11kWh
24v-PJ 5kW;NiCd -10kWh
12v-10A MPPT;sin~300W;PB 4kWh
24v-PJ 5kW;NiCd -10kWh
-
Tak tak, potvrzuji co píše JonasPP. Můj případ.
11S (8 REC 295Wp POLY + 3 Canadian Solar 300Wp) Axpert VM II 24V/3000W, 2P Canadian Solar + MPPT Victron Smart Solar 100/20 + Carspa 24/230, 600W Pure sine + 4x Varta 6V/232Ah.
-
Díky za rady ,máte krásný koníček ale fakt nemám čas to studovat jak kde co zapojovat aby to nejlépe fachčilo. Už jsem se rozhodl valit to do té vody. Ted jenom vybrat správnou firmu. Ve čtvrtek ke mě domu přijde pán ohlídnout misto a představit systém který jsem si vybral,ještě nic závazně. Zkusím si na něj připravit dotazy. Jsem z Moravskoslezska, tak mám ještě 10 procent vetší dotaci. Takže tu první variantu s 3,4kWp. Viz odkaz: https://www.s-power.cz/fotovoltaicka-el ... ower-mini/
-
- Lokalita: podhůří Orlických hor
- Výkon panelů [Wp]: 7500
- Chci prodávat energii: NE
- Chci/Mám dotaci: NE
Což o to,času máme všichni stejně,ale jak by řekl soused,každý máme jiné priority.Nakonec je to tak správně,asi by byla nuda,kdyby všichni byli stejní..
7,5kWp-
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
aexpert max 8 kw,power jack 10 kw a cca 45kW LIFE A LION
-
No obzrel som si to cele a je to celkom slušne,aj neslušne riešenie.
Slušne je pre to,že je tam prifazovaci menič,čo bude šetriť omnoho viac energie,ale neslušne je cele ovladanie a to,že je prifazovaci.
Chcel by som to vidieť v chode,počas celeho dňa,hlavne to pripajanie reladka k zataži. Isto budu pretoky do siete,alebo si bojler často cucne zo siete. Teda bude treba dajake papierovačky s dodavatelom energie o prietokoch do siete.
Inak ak bude cena po odratani prispevku a spolu s montažou pod 70 000kč,tak to bude fajn.
Slušne je pre to,že je tam prifazovaci menič,čo bude šetriť omnoho viac energie,ale neslušne je cele ovladanie a to,že je prifazovaci.
Chcel by som to vidieť v chode,počas celeho dňa,hlavne to pripajanie reladka k zataži. Isto budu pretoky do siete,alebo si bojler často cucne zo siete. Teda bude treba dajake papierovačky s dodavatelom energie o prietokoch do siete.
Inak ak bude cena po odratani prispevku a spolu s montažou pod 70 000kč,tak to bude fajn.
Mix panelov podľa potreby zapojene -9,2kWp papierovo +-5,6kW skutočnych;
24v-PJ 5kW;NiCd -10kWh
24v-PJ 5kW;NiCd -10kWh
-
No dnes byl u mě pán a všechno mi vysvětlil, měl jsem na něho milion dotazů hlavně teda na ten Měnič ,střídač, jak je to s tou jednou fází a přetoky. Přetoky mají nasmlouvané Bohemia energy a ti to odkupují za aktuální tržní cenu.cca 0.5-1.6 kč za kWh.Ráno jiná cena než k večeru. Měnič, jediné z čeho mám strach je 5 let záruka. Chtěl bych aspon 25 let.podle videí na youtube solidní firma. Jinak 65000,- takovou el. 3.42kWp nikdo nenabízí. Snad se ten měnič po pěti letech nepo....JonasPP píše:No obzrel som si to cele a je to celkom slušne,aj neslušne riešenie.
-
"Bohemia Energy", nejsou to náhodou "energetičtí šmejdi?" https://www.zkusenosti.biz/bohemia-energy
11S (8 REC 295Wp POLY + 3 Canadian Solar 300Wp) Axpert VM II 24V/3000W, 2P Canadian Solar + MPPT Victron Smart Solar 100/20 + Carspa 24/230, 600W Pure sine + 4x Varta 6V/232Ah.
-
Jo jo taky už jsem o tom kdysi dávno slyšel. Musím to pořádně zjistit.chatař píše:"Bohemia Energy", nejsou to náhodou "energetičtí šmejdi?" https://www.zkusenosti.biz/bohemia-energy
-
- Lokalita: JV od pekla :)
- Systémové napětí: 48V
- Výkon panelů [Wp]: 5100
- Kapacita baterie [kWh]: 13
- Chci/Mám dotaci: NE
Jo, jsou to oni.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení