Projekt PHP MicroLog se opět po čase trošku posunul kupředu celkem o 3 mílové kroky.
V souvislosti s vývojem měření pro místního uživatele fóra hurvayze, jsem do logovacího systému, který umožňuje nativně logování na zdejší server MyPower.CZ, přidal podporu MorningStar Tristar, PIP 5048MK a SDS Macro.
Podporovány jsou vzhledem ke kompatibilitě protokolu nejen modely PIP 5048MK, ale i řada dalších, stejně tak jako Axperty a mnoho dalších kompatibilních měničů.
Původní možnosti, jako například odesílání ze SDS na merenienergie.cz nebo odesílání z PIPu přes wifibox na power-datacenter.com zůstávají nedotčeny a dále fungují paralelně k souhrnnému logování na MyPower.CZ pomocí platformy PHP MicroLog.
Tento speciálně připravený logger určený k dalšímu nasazení je v přehledu online loggerů vidět jako FVE UH.Ostroh ulog2. Současná verze je MicroLOG 2.04.php+msts+pip. SDS ještě ladím.
Z těchto tří typů zařízení, v jejich libovolném počtu, je nyní možno odečítat data a souhrnně je odesílat pomocí protokolu MyPower MicroLog na server a zobrazit na MyPower.CZ se všemi možnostmi, které MyPower.CZ poskytuje.
Zapojení u hurvayze v jeho konkrétní situaci je následující:
MicroLog, běžící na Raspberry PI 2 má k dispozici jednoduché www rozhraní:
V grafech na MyPower.CZ je tato elektrárna vidět jako Uherský Ostroh.
Jsou tam mimo obvyklé přehledy i logy stavu PIPu a aktuálního módu PIPu v průběhu času, s čímž jsem poněkud poexperimentoval a může to být zajímavý úhel pohledu na chování měniče.
Podpora na další vývoj tohoto projektu je vítána.
Systém je možno v případě zájmu na základě podpory projektu odladit vzdáleně u libovolného zájemce stejně tak, jak byl proveden vzdálený vývoj u hurvayze.
Systém je libovolně rozšiřitelný.
Za podporu na vývoj předem díky.
V příštím díle vývoje MicroLogu se podíváme na logování Studerů a Victronů.
Victrona mám k dispozici u sebe na chatě, Studera nemám. Pokud by se někdo naskytl, kdo by chtěl poskytnout ve své FVE prostor pro vzdálený vývoj rozšíření PHP MicroLogu pro Studery, je to samozřejmě vítáno.