Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř čer 07, 2023 5:20 pm
ota píše:S výkonem je to tak že to že se ti hřeje cívka neznamená že desulfátor pouští výkon do desek a desulfátuje
ota píše:Tak se do něj prosím nestrefujte!
Jozef51 píše: Robili Ste si srandu z dobrej prace
Jozef51 píše:Na druhu stranu si myslim, ze momentalne Pb clanky su zaujimave pre vacsinu MyP iba okrajovo a podobny serial je hodne zbytocny.
Jozef51 píše:Feliz poviem Vam to inak a jednoduchsie a jasnejsie. Vasa osoba nie je pripravena na diskuziu. Stojite 100% na svojej pozicii a nie Ste vobec pristupny ziadnym argumentov oponenta. Chcete jedine. Na.ierat a prudit. Takych ludi dost neoblubujem.
Jozef51 píše:...keby admin niekde instaloval tlacitko Zrusit/Vymazat ucet - tak to stlacim. Keby som bol vtedy vedel, ze staci napisat adminovi a on ten moj ucet na MyP zrusi, tak to spravim...
feliz navidad píše:Elektřina a elektronika mě živí víc než 25let, a proto mě zvedá ze židle, když tu někdo mluví o výkonu do baterie 1W a přitom do baterie při napětí 13V teče proud 10A. Vynásobit 13V krát 10A snad dokážete. Tak mi laskavě vysvětlete, co to tedy ten 1W je...
feliz navidad píše:A co teda to zařízení dělá, když tam teče 15Arms a přitom to nepouští žádný výkon do desek?ota píše:Tak se do něj prosím nestrefujte!
Do nikoho se nestrefuju, chci jenom vysvětlení, co je to za výkon ten 1W nebo 2-4W, kde se bere, měří a kam jde.Jozef51 píše: Robili Ste si srandu z dobrej prace
Kdy a čím?
Uvedl jsem vám tu grafy, z kterých jasně vyplývá, jaké proudy tečou z baterie a do baterie. Sám autor zapojení hovoří o 15Arms oběma cívkami, špičková hodnota 30A. Vítek rovněž říká, že to má připojené drátem 6mm2, protože tam tečou proudy jako prase. Vůbec nezpochybňuju nečí práci, naopak. Elektřina a elektronika mě živí víc než 25let, a proto mě zvedá ze židle, když tu někdo mluví o výkonu do baterie 1W a přitom do baterie při napětí 13V teče proud 10A. Vynásobit 13V krát 10A snad dokážete. Tak mi laskavě vysvětlete, co to tedy ten 1W je...
thomas.007 píše:Původně jsem ani reagovat nechtěl, ale třeba to někomu dalšímu vrtá hlavou a teď se bojí třeba zeptat.
Takže asi takto: P=U.I tj. tedy 13V . 10A a máme 130W...jenomže za podmínky stejnosměrného proudu tekoucího po dobu 1 sekundy, protože 1W = 1J.s (Joule.sekunda).
Takže pokud zanedbám fázový posuv mezi napětím a proudem cos fí (jako že u cívky se to ani nesmí, ale jen pro ilustraci), tak se dá efektivní výkon Pef., čas kdy proud teče Ton a čas kdy žádný proud neteče Toff, zjednodušme do tvaru:
Pef = U . I . (Ton / Toff) a doplňme:
Pef = 13 . 10 . ( 0,0077 / 0,9932) = 1W
Takto funguje regulace PWM (česky PŠM - Pulzně Šířková Modulace), který reguluje výkon z panelu 130W na příkon do baterie 1W. Jednoduchý PWM regulátor je popsán třeba zde:
http://pokusy.chytrak.cz/schemata/wmp.htm
NOPARasito píše:Trochu na zacatek co vetsinou zarizeni dela.
https://en.wikipedia.org/wiki/Battery_regenerator
Jinak kdyz se hleda, tak popisy proc tam moc energie netece, ale kmitocet je nutny.
Google poradi.
thomas.007 píše:...jenomže za podmínky stejnosměrného proudu tekoucího po dobu 1 sekundy, protože 1W = 1J.s (Joule.sekunda).
thomas.007 píše:Takže pokud zanedbám fázový posuv mezi napětím a proudem cos fí
thomas.007 píše:Pef = U . I . (Ton / Toff)
thomas.007 píše:Pef = 13 . 10 . ( 0,0077 / 0,9932) = 1W
matej píše:feliz navidad ... klobúk dole! Človek tu číta samé nezmysly, konečne niečo čo má hlavu a pätu. Ďakujem.
mypower.cz píše:matej píše:feliz navidad ... klobúk dole! Človek tu číta samé nezmysly, konečne niečo čo má hlavu a pätu. Ďakujem.
Kdyby si mateji dokazal fakticky vyvratit ony "same nesmysly", o kterych hovoris, a ktere se tu dle jakehosi tveho soukromeho nazoru clovek docte, melo by to mnohem vetsi vahu nez jakykoliv tvuj plk o "samych nesmyslech". Faktem je, ze kazdy vidime veci jinak a nekteri, ti lepsi a hodnotnejsi, dokazi i na udajne nesmysly napsat duvod, proc to nesmysly dle nej jsou a to faktickou prokazatelne nevyvratitelnou formou. Ti horsi z nas si jen tak odflustnou. Ale jak rikam, kazdy jsme jiny.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot], Neticle [Bot] a 0 návštevníků