od MartinS » sob dub 02, 2016 4:55 pm
Ahoj,
můj první pokus s desulfátorem je vidět v příloze. Nevíte proč baterii nelze nabít nad hustotu 1,24g/cm3? Před prvním vybitím měla 1,26g/cm3 a nyní dosáhnu jen 1,24g/cm3. Před odpojením baterie od nabíječky je napětí baterie 13,8V, po hodině má 13,5V. Kapacity simulátor je přístroj který měří kapacitu pravděpodobně podle vnitřního odporu akumulátoru (kapacitu zobrazí během 10s po připojení na baterii).
Pro dny 4 - 7 bohužel nemám žádná data o desulfaci a nabíjení.
Mezi 8 - 9 dnem se baterie nabíjela proudem 3,6A - někdy v noci, ale začala vařit (všechny články), a musel jsem do 6. článku dolít vodu (do ostatních ne, protože v nich bylo trochu víc vody - nyní je hladina ve všech článcích stejná).
Jak je v tabulce udáno, že vybití bylo na 1,1g/cm3, tak to tak není jelikož napětí na baterce bylo 1,45V, a tak jsem přerušil vybíjení a začal nabíjet. Hustota u jednotlivých článku byla různá od 1,11 - 1,125 g/cm3. Po nabití byla též hustota různá (od 1,24 - 1,26 g/cm3 - jak který článek). Po připojení desulfátoru se hodnoty hustoty u všech článků ustálili na 1,24g/cm3.
Pozn. baterie je stará cca 2,5 roku. Před začátkem desulface jsem do baterie nalil 3/4 litru destilovaní vody.
Děkuji předem za odpověď
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-