Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob bře 25, 2023 12:07 am
ota píše:....Věřím že popsaný desulfátor pomůže všem uživatelům Pb baterií prodloužit jejich životnost.
střídač_N píše:ota píše:....Věřím že popsaný desulfátor pomůže všem uživatelům Pb baterií prodloužit jejich životnost.
Již se tak nějak zdálo, že desulfátory zajdou na úbytě pro svoji neúčinnost, leč jak vidno víra je nekonečná, a máme tu desulfátor jenž je schopen pokořit nemožné.
Mé dosavadní zkušenosti jsou: co nezachrání "vaření", nezachrání již nic.
Těším se na výsledky, třeba ten desulfátor "dlouhé vědecké práce" přinese ovoce. I když skeptik ve mne říká, asi nenanese opadané olovo zpět na desku a taky z velkého krystalu neudělá menší. Je to pro vás čelenž, jak se dnes moderně říká. Po staru by to byla jen a jen ubohá výzva.
Jozef51 píše:... Niekomu to mozno staci niekto bude nespokojny.......
střídač_N píše:...
Pokud se vám podaří desulfátorem získat nějaký ten rok života baterky navíc, bude to jen a jen dobře.
střídač_N píše:...
Berme každou reakci trošku s nadhledem, taky "vědecky vyvíjím". Vyzkoušel jsem snad všechny desulfátory co jsou nějak uveřejněny na síti, leč nějakých pozitivních výsledků jsem se nedobral.
Jozef51 píše:.... niekde odkazy na desulfatory ktore Ste skusal ........
střídač_N píše:Byla velká oblast desulfátorů jež byly "nejaká" variace na onen prvotní Couperov desulfator. Funkční z toho byl asi nepříznivější zde uváděný Matějův.
Potom byly asi tři, jež nebyly na onom principu, leč stále, a jak jinak, s nějakou funkcí tlumivky na vytvoření pulsu. Jeden byl zdvojovač.
Je pravdou, že jsem ony desulfátory nezkoušel na špatných baterkách, ale na funkčních, jež jsem běžně používal. Nebylo možné pozorovat zdali se sulfát tvoří víc nebo méně. Ono nakonec měření kapacity je vždy ošidné.
Pokud jsem princip pochopil správně, k rozpuštění sulfátu je třeba vysokého kmitočtu, tudíž pulzu s ostrou špicí, potažmo vysokou harmonickou a vyššího napětí.
...
Má zkušenost s olovem v FVE.
Baterka nejde nabít malým proudem, potažmo výkonem. K tomu je potřeba dostatek Wp.
Pokud máme dostatek Wp a tudíž jsme schopni dodržet doporučení výrobce baterek, zaplavená baterka vcelku dlouho vydrží.
Vezmu li svůj případ, tak pro baterku 48V 480Ah je 5KWp pro současnou sluneční aktivitu a denní spotřebu kolem 5KWh tak akorát. Pokud by se aktivita snížila, jsem nucen přidat alespoň dalších 2,5kWp.
Většina, jenž chce, nebo používá olovo, tuto potřebu výkonu ignoruje a výsledek je, že baterky brzo "odejdou".
Zatím má má baterka 9 roků a očekávám od ní, alespoň dalších deset roků užívání.
rottenkiwi píše:A ako posobí desulfátor, na časti el. nepokryté sulfátom ?
rottenkiwi píše:No, a čo robí nadmerný vývoj plynov s doskami ?
ota píše:Mě se u toho nového desulfátoru moc líbí ochrana proti přepólování.
Už jsem ho 3 x odpálil přepólováním.
rottenkiwi píše:JA píšem vždy k veci, len treba k veci aj odpovedať, nie keď neviem, tak poviem, že niekto provokuje.
Akú má ten des. frekvenciu ? Je presne určená na daný rozmer kryštalickej mriežky sulfátu ?
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků