Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: pát led 27, 2023 5:52 am
Foxxx píše:Zdravím
Da se tento reg. nastavit na použití s Lifepo4 ? Jak funguje ?
Zjištuju si reference na reg. plánuji FVE díky za všechny informace
dedo2 píše:Pre vata citujem-že v těchto zatažených dnech je skoro jedno, kolik máme panelů-dovolím si tvrdit a z vlastnej praxe viem že je velmi doležité práve cez taléto obdobia mat čo najvačší počet panelov,ja mám konkretne 20 ks mono 195Wp spojených do troch vetiev cez odpojovače a tu je konkretne vidiet ak ich postupne tkz.cvične odpájam,klesá aj prud po odpojení jednotlivých vetiev a ak sa nič nepredvídaneho nestane tak do konca roku by som chcel ešte nejaké panely pridat,lebo sa mi práve jedná o uspojenie dobíjania práve cez takéto obdobia a verím,že to docielim iba počtom panelov.Je predsa rozdiel v nepriaznivom počasí dobíjat 1,5A alebo x3.A to som mal v podstate celu zimu.
jara píše:No je tam napsano 40A/140V dc na vstupu z panelu a 50A nabijeni baterii, kde si zvolis 12/24/48V podle toho jaky system mas. Ja mam 24V system na ktery muzu zapojit kolem 2KW v panelech a 48V/ okolo 4KW na PCM 8048 a u 5048 to bude24V/1200W a 48/ okolo 2.5KW. Dedo tam mel hodne panelu, tak mu to davalo moc amper. V podstate regulator premenuje V na A. Takze pokud ma na vstupu 120V a 50A , tak na vystupu ma 24/48V a zbytek napeti do 120V je premeneno na proud, tak proto mu to davalo 70A (pokud to rikam dobre), ale podle meho nazoru by za nejakou dobu ten regulator oddelal.
Foxxx píše:Díky rozhoduji se mezi tady tím nebo Tristarem... Každej má svoje no...
RadekCX píše:to odpojovani panelu v lete ma jednu nezanedbatelnou vadu...a to velkou degradaci panelu...nezatizene panely se vic ohrivaji a jak znamo u kremiku neni ta krivka linearni - od jistych teplot jde zivotnost nasobne dolu
takze odpojovac ano, ale pres panely hodit nejakou plachtu...dedo2 píše:Pre vata citujem-že v těchto zatažených dnech je skoro jedno, kolik máme panelů-dovolím si tvrdit a z vlastnej praxe viem že je velmi doležité práve cez taléto obdobia mat čo najvačší počet panelov,ja mám konkretne 20 ks mono 195Wp spojených do troch vetiev cez odpojovače a tu je konkretne vidiet ak ich postupne tkz.cvične odpájam,klesá aj prud po odpojení jednotlivých vetiev a ak sa nič nepredvídaneho nestane tak do konca roku by som chcel ešte nejaké panely pridat,lebo sa mi práve jedná o uspojenie dobíjania práve cez takéto obdobia a verím,že to docielim iba počtom panelov.Je predsa rozdiel v nepriaznivom počasí dobíjat 1,5A alebo x3.A to som mal v podstate celu zimu.
fukuši píše:Foxxx píše:Díky rozhoduji se mezi tady tím nebo Tristarem... Každej má svoje no...
No mám jen levnější verzi EP solár 12/24V 45A a 60 Tristár a řeknu ti nebe a dudy.A to připojení na web umí jen tristár a nedokážu si představit dát tolik peněz a bez netu.A jak to nabíjí už jen v základním nastavení SUPRRR!!!
To prohledávání je daleko operativnější než EP solár testoval jsem to k klasickému reg bez MPPT a Tristár je opravdu převálcoval.To ovládání pomocí pc je luxusní a možná mnoho lidí odrazuje ale věř že je to opravdu jednoduché.Dokonce pokud nechceš nic nasavovat stačí zapojit a popřepínat těch 8 dipů(přepínačů) a jedeš.Možná tento novější brácha má už lepší MPPT než EP co mám já ale ten web neumí a cena tak nějak na stejno.Asi za ty peníze nic lepšího než tristár není!!!!
Lui píše:veľa Wp v paneloch, veľa Ah v baterke, 48V systém, 3x PCM8048, 6Kw UPS a APC smart 2200, BMV-600S
LIX píše:Viete mi poradiť kde by som ho mohol kúpiť za rozumnú cenu okolo 9 000kč?
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků