Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob bře 25, 2023 8:50 pm
kodl69 píše:Směšovací ventil u boileru ... rok to fungovalo a ...nemám náladu se v tom pořád vrtat...
mytus píše:Ozaj, keď tu rozoberáme akumuzlačné nádrže - máte nejaký zdroj o korózii podporovanej elektrickým ohrevom? Týka sa to iba DC nahrievania nádrže, alebo aj AC elektrických patrón? Vešiate do nádrže horčíkové anódy?
mytus píše:Ako vlastne funguje doskovy vymennik - resp. nikdy som ho este nevidel v akcii - kto mate skusenost, popiste mi, na co ho vyuzivate a ako ho mate zapojeny, dakujem
mytus píše:Mne sa akumulacna nadrz vojde do domu, cez dvere pravdepodobne nie, ale som pripraveny na to, ze raz (o 20 rokov) budem musiet pri vymene akumulacky vyburat priecku, na ktorej budu dvere do technickej miestnosti
mytus píše:Ako vlastne funguje doskovy vymennik - resp. nikdy som ho este nevidel v akcii - kto mate skusenost, popiste mi, na co ho vyuzivate a ako ho mate zapojeny, dakujem
gupa píše:Ty čísla má každý výrobce ze zkušebny, jde o ztráty v kWh/den tedy jestli je solidní to zveřejní, jestli ne, nechce si zveřejněním kazit svůj kšeft. Asi ji v některých případech ani nedodá, protože když chce více vydělat, obchodní fintu " dokup si příslušenství jako izolace", která může být tak drahá jak samotný akumulátor, se nesdělí ihned.
ota píše:Revizní otvor je tak 20cm v průměru.
Napadá někoho jak co nejjednodušeji spolehlivě implantovat dovnitř nového "šneka"?
mytus píše:Do plánovaného domu plánujem ohrev vody a TÚV cez akumulačnú nádrž (1000L - 1500L). Zdrojom tepla pre akumulačnú nádrž má byť v lete fototermika, v zime teplovodný krb. Ako rezervu plánujem použiť elektrickú patrónu.
Ohrev vody má byť prietokový, cez nerezový výmenník v hornej časti nádrže, kúrenie prostredníctvom teplovodného podlahového kúrenia.
Chcem sa spýtať, akej značky máte akumulačnú nádrž, akú veľkú. Ja som si vybral nádrž z http://www.akmulacne-nadrze.eu, ale neviem k nim nájsť referencie od používateľov. Len pre zaujímavosť, vybral som konkrétne takúto:
kybos píše:Tato nádrž má jednu nevýhodu: Je v provedení na "mokré " topné těleso, což předpokládá AC vytápění a je zde pouze jedna pozice na osazení topného tělesa. Chybí zde univerzální suchá jímka na variabilní topná tělesa pro DC.
mytus píše:Mne sa pri vyssie spominanych AN paci, ze sa k nim da dokupit aj iba "pyzamko" - izolaciu si clovek moze dorobit sam a zaroven ju aj pekne zakrytovat.
hurvayz píše:;) Pyzamko hezké..
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků