Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv bře 30, 2023 9:34 am

Koupím poškozený FV panel (i více )

Pravidla fóra Zadání inzerátu

1) Zejména je potřeba vybrat správnou kategorii. Například pokud se jedná o prodej FV panelů, přidat inzerát do Bazar / Prodám / Fotovoltaické panely. Není-li rubrika jednoznačná, přidáme do Bazar / Prodám.

2) Vhodně zvolte název téma, aby bylo nejlépe na první pohled jasné o co v daném tématu jde. Například "Měnič PowerJack 3kW", "Zbytky montážního materiálu pro FV panely".

3) Nerozvíjejte v Bazaru nesouvisející diskuze na téma netýkající se původního prodeje. Pokud chcete diskutovat například o vhodnosti daného produktu, nebo podobném produktu, založte nové téma v Elektroporadně a do vašeho příspěvku vložte odkaz na původní bazarový prodej, aby byla zřejmá souvislost.

4) Nevkládejte další inzerát do existujícího tématu založeného jiným autorem inzerátu. Na váš nový inzerát vždy vytvořte nové téma. Důvodem je zejména možnost ukončení inzerce původním zakladatelem tématu.

5) Při nabídce nebo poptávce uveďte lokalitu kde se dané zboží nachází, případně odkud jej poptáváte.

6) Uvádějte cenu, v opačném případě se jedná o Aukci.

7) Neobávejte se téma pravidelně aktualizovat například při změně ceny, nebo prodání části komponent. Do tématu vložte nový příspěvek s informací co je prodáno či nakoupeno, co zbývá, nebo informaci o změně ceny.

8) Při dokončení prodeje či nákupu dopište jako poslední příspěvek informaci, že už bylo nakoupeno a nebo že je vše prodáno. Tato informace je důležitá pro ostatní jako fakt, že inzerát je už ukončen.

9) Souhlasím a jsem si vědom že v případě nerespektování pravidel může být inzerát smazán!

NOVÁČKOVÉ MOHOU ODESÍLAT SOUKROMÉ ZPRÁVY AŽ PO ODESLÁNÍ ALESPOŇ 3 (TŘÍ) PŘÍSPĚVKů!

Více o pravidlech bazaru: viewtopic.php?f=15&t=4657

Koupím poškozený FV panel (i více )

Příspěvekod solarnibaron » stř zář 10, 2014 8:18 am

Koupím poškozený FV panel (i více ) na experimentování, za rozumnou cenu. Platí stále, dokud neuvedu že už jich mám až nad hlavu ;) Za případné nabídky předem děkuji.
solarnibaron

Re: Koupím poškozený FV panel (i více )

Příspěvekod Marx » pát led 02, 2015 8:51 pm

Můžu nabídnout 3 ks panelů, které mám na střeše. Budu je měnit za 1kWp, normálně bych si je nechal, jako doplněk, ale budu potřebovat místo. Původní hodnoty nepovím, něco kolem 220Wp kus, ale všechny 3 dohromady dávají 130Wp, v létě i trochu víc, kdybys měl regulátor. Bohužel je nemůžu prodat levněji jak jsem koupil, tedy 1500 Kč za vše. Jsou poškozené popraskané, v zimě dávají 3,5A do 30V baterie. je to tím že mám malý sklon střechy. Nemá cenu brát jen 1 kus, protože seproudově dost liší asi o 50 procent. Za nějakou tu korunu navíc bych dal i dc-dc měníček a diody, nějakou instalační krabici a tak samozřejmě předvedu v chodu marek
3x panel á45W, 24V 36Ah SLA, step-down, 1ks autobaterie, UPS. (bez MPPT)
Plán: >1kWp.
Marx

Příspěvekod solarnibaron » sob led 10, 2015 12:59 pm

Marx píše:Můžu nabídnout 3 ks panelů, které mám na střeše. Budu je měnit za 1kWp, normálně bych si je nechal, jako doplněk, ale budu potřebovat místo. Původní hodnoty nepovím, něco kolem 220Wp kus, ale všechny 3 dohromady dávají 130Wp, v létě i trochu víc, kdybys měl regulátor. Bohužel je nemůžu prodat levněji jak jsem koupil, tedy 1500 Kč za vše. Jsou poškozené popraskané, v zimě dávají 3,5A do 30V baterie. je to tím že mám malý sklon střechy. Nemá cenu brát jen 1 kus, protože seproudově dost liší asi o 50 procent. Za nějakou tu korunu navíc bych dal i dc-dc měníček a diody, nějakou instalační krabici a tak samozřejmě předvedu v chodu marek

Děkuji za nabídku, už jsem několik panelů sehnal, ale eventuálně bych zájem měl. Cena je rozumná, ještě jsem se chtěl zeptat odkud jste a jak moc jsou panely rozpraskané, jestli jsou prohnuté a podobně. Případně jestli by bylo možné poslat mi pár fotek.
solarnibaron

Příspěvekod Marx » sob led 10, 2015 9:57 pm

Kousek od Havl. BVrodu.
Panely jsou po celé ploše rozpraskané, samozřejmě trochu vyduté.voda sníh led nemá vliv(EVA vrstva), už jsou takhle venku nějaký rok, v provozu asi 8 měsíců. 2 ze 3 mají jedno místo hodně poškozené asi od šutru. jeden je jen rozpraskaný, sklo se nedrolí, drží. snižování výkonu nepozoruju, spíš nárůst, nevím proč. fotku pošlu z rychlejšího internetu marek
3x panel á45W, 24V 36Ah SLA, step-down, 1ks autobaterie, UPS. (bez MPPT)
Plán: >1kWp.
Marx

Zpět na Fotovoltaické panely