fukuši píše:Tak že mi chceš tvrdit že PJ dává trvale klidně 90% to jest 7200W.Podle mě ani náhodou.Nějaké sekundy pro provoz domu jsou mi na nic a asi většině běžných uživatelů.Jednofázové kompresory 3KW asi doma málo kdo zapíná běžně i když Axpert ho normálně rozběhne.Dvoupísták s 50l nádobou a 3kW jmen.příkon.Z praxe potřebuji ten výkon řádově desítky minut až hodinu.Podle mě jsi to špatně pochopil ty na 99% trvale zapomen.A jestli je pro tebe přifázování,možnost paralelního provozu či možnost 3f provozu serepatička lehce dodělatelná nebo nabíječka 30A, MPPT regulátor 3KW tak smekám.Pro mě je prostě divné když KS i Axpert dávaj jmen.výkon trvale (myslím aspon hodinu) tak proč ne PJ
Takto jsem to pochopil ze zarucaku. No ty potrebujes desitky minut az hodinu, me staci max ty desitky minut.
Nemam dost aku, abych vyzkousel plnej vykon po dobu treba hodiny. Ani jej nepotrebuju. Puvodne jsem uvazoval jen nad 5kw verzi, nakonec jsem predimenzoval.
Mam vyzkouseny toto: trouba a dve plotynky, plus nejakej drobnej balast kolem. cca 6,5kw a menic si akorat roznul diodu. A dal se nedelo nic. Proste to jelo na tento vykon tak dlouho, nez zacaly plotynky a trouba cyklovat. Pote jsem zapl pracku a ty zateze se tak nejak stridaly. - toto se da delat jen pod slunkem ...
Pro me jsou dulezity prave ty spickovy vykony - netreba prepinat na sit kdyz mi sepne lednicka do velke zateze, jak tomu bylo s predchozim menicem. Uz jsem demontoval i prepinani pri pretizeni a doposud jsem nepretizil.
k temu ostatnimu: (lehce dodelatelny jsem kapku prepalil)
- prifazovani nepotrebuju ponechal jsem stavajici prepinani stykacema - overeno casem - spolehlive. Bude predelano na bistabilni stykac viz jine vlakno.
- paralelni provoz - komplikace nepotrebuji.eliminoval jsem predimenzovanim menice daleko nad me potreby.
- 3f komplikace nepotrebuji. snazim se eliminovat. cerpadlo ve studni je posledni spotrebic 3f a casem taky pude.
- nabijecku ma i PJ ale nepouzivam - nechci. Nejak mi unika proc nabijet aku z DS a protopit cast placene energie na ucinnostech
- regulator v menici nechci. Nejsem zastancem all in one reseni. taky bych nejak musel pulit pole do dvou reglu.
regl mam jinej ten ma moznost paralelni funkce a zjistuju ze nepotrebuju i kdyz mam pole hodne nad vykon reglu.
Me se i opticky vic libi koncepce jednotlivych aparatu plnicich jednotlive funkce.