Zdravím, jako výstup pro uživatelské rozhraní jsem zvolil HTML5 + Javascript právě kvůli multiplatformnosti. Iceweasel, který je vidět na screenshotech není nic jiného než přejmenovaný Firefox. To znamená, že uživatelské rozhraní je možno bez instalace, pouhým zadáním URL adresy spustit na čemkoliv, co umí zobrazit HTML5 + Javascript. Například Windows + MSIE, Linux + FF, MacOS, Raspberry, chytré telefony + Opera, chytré televize, chytré navigace, chytré ledničky, chytré pračky, cokoliv, kde je k dispozici běžný prohlížeč.
Pro kreslení grafů v sekci Sampler je využita technologie SVG. Pokud by byla potřebná speciální binární aplikace s nějakou speciální funkčností dostupnou jen pro daný OS, není problém takovou aplikaci napsat při dostatečných zkušenostech i svépomocí.
Vzhledem k opensource povaze projektu bude veřejně dostupný komunikační protokol mezi micrologem a externím UI. Ostatně já ho nijak tajit nebudu, naopak pokud příjde vhodný čas, klidně ho dám na wiki včetně SDK. Totéž plánuji s www rozhraním. To bude plně upravitelné, včetně příkladů pro vývoj vlastních modulů do www rozhraní. Celé www rozhraní je psáno v javascriptu, který manipulací s DOM (Document Object Model) vykonstruuje celé funkční www rozhraní, které běží v prohlížeči a komunikuje vzdáleně s micrologem. Obrovský javascript obsahující veškeré funkce www rozhraní je nyní dotahován z mypower.cz, kde je uloženo více verzí a mypower.cz pošle tu verzi www rozhraní, která je stabilní pro danou verzi micrologu. Už teď jsou v činnosti 2 ruzné verze micrologu na třech arduinech, každá ze dvou verzí má ve www rozhraní mírné odlišnosti. Pokud se arduino nemůže dostat na net a dotáhnout JS, je www rozhraní také v provozu ale pouze číselně zobrazuje data z analogových pinů. Později bude javascript pro www rozhraní k dispozici na SD kartě jakmile pro SD bude v micrologu podpora, což je jeden z dalších kroků následného vývoje, hned po vydání oficiální verze micrologu2.
OT: Nejsem si jistý ... uLog, ulog, microlog. Microlog, MicroLog, microLOG nebo MicroLOG ?

Mám v tom sám poněkud bordel