Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: čtv bře 30, 2023 8:26 am
Je-li stavba zateplena a provozována s rozumem, pak máš pravdu. Znám několik lidí, kteří si však nedali říci a plíseň se objevila (netopím, neb mám teplo od sousedů, 18 stupňů je nad hlavu, v ložnici na severu chci 16 a toho nejsem schopen dosáhnout, nevětrám abych nemusel topit - v rohovém bytě 3x okrajová stěna nutno opakovat rekurzivně a plíseň je téměř stoprocentní)kodl69 píše:Já mám teda jinou zkušenost. Po zateplení zmizela plíseň v nejchladnějším rohu, už nedochází ke kondenzaci ve zdivu.
Není to pravda. Právě jsem zkoumal vyměňovaný polystyrenový plovák z mikáda. Nový váha 4g. Starý po vytažení z H2O a osušení 69g. Po týdnu na suchém větraném místě 45g. Jde totiž o tom vědět kde se ve stavební konstrukci nachází rosný bod (musí být v tepelné izolaci), mít dostatečnou rezervu pro zhoršení tepelného odporu zkondenzovanou vodou a mít spočítáno, že se v létě bezezbytku izolace vysuší (zvlášť severní strana domu, případně je třeba zvažovat nutnost parozábrany) Tlak vodních par není žádné béčko, voda je prevít. Jinak v podstatě souhlas, jen u toho krbu je už minimálně 10 let všeobecně známo, že přívod spalovacího vzduchu má být z mimo objektu. Když už pro nic, tak z důvodu, že uhlík je také prevít.kodl69 píše:V polystyrénu k žádné kondenzaci nedojde, prtože prakticky nemá co kondenzovat, viz výše.
dracekvo píše:Jedině s oknama na sever, nebo bez oken
dracekvo píše: Jo, nějaké okénko tam být může, aby bylo na půdě vidět.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků