včera 0,2kWh/1kWp , předevčírem 0,27kWh/1kWp

Nebejt bonusových kreditů tak bych sál z DS , doufám že dotáhnu celej měsíc

Elektronům zdar

U mne D25d = Aku8 3x25A to dělá po započtení všech poplatků, doplatků, paušálů v minulém obdobídumi píše:Jakej mas rozdil ceny mezi VT a NT? vyplati se to? kvuli VT cyklovat baterie? Ja mam rozil asi 0,4Kc/kWh nebo kolik a prijde mi ze to nema moc smyls. ale jsem zacatecnik, tak si necham rad poradit. Diky.
Pro následující období mám s D25d tyto aktuální ceny včetně DPH:dumi píše:Jakej mas rozdil ceny mezi VT a NT? vyplati se to? kvuli VT cyklovat baterie? Ja mam rozil asi 0,4Kc/kWh nebo kolik a prijde mi ze to nema moc smyls. ale jsem zacatecnik, tak si necham rad poradit. Diky.
No, jistěže nemá, a dodávám, nejlepší fotovoltaika je tarif D25d.dracekvo píše:A má to dobíjení během NT cenu?.......
Konečně správný příspěvek střídač, jsi mě předběhl, ale nevadí bylo to řečeno dobře. Co si budeme nalhávat, FVE se vyplatí hlavně tam, kde není DS-chatky, menší stavení, atd. Ostatní aplikace v domácnostech jsou zatím jen koníčekstřídač_N píše:No, jistěže nemá, a dodávám, nejlepší fotovoltaika je tarif D25d.dracekvo píše:A má to dobíjení během NT cenu?.......
Pokud koupím nové baterky, nikdy!!!!! se nezaplatí.
Ostatní potřebné komponenty k FVE jsou na hranici rentability, snad nejlépe jsou na tom panely. I tak v konkurenci s nízkým tarifem neobstojí.
Smiřme se s tím, že budeme muset ujít ještě dlouhou cestu, než si řekněme: po deseti letech to bude již jen vydělávat. Určitě to však nepůjde současnou zavedenou cestou.
Elektrárnu jsem si nepořizoval proto, abych koukal, jak je vypnutá. Navíc všechny ztráty jsou teplo za cenu NT, které též v zimě využiju.dracekvo píše:A má to dobíjení během NT cenu?
Když si vemu tak to je ztráta na účinnosti nabíječky, ztráta v baterkách, ztráta při převodu zpět na 230V, ztráta samotným behem měničů ve stand by.
Já si teda myslím, že je lepší měniče vypnout a čekat na slunce. A pokud se mi v baterkách objeví nějaká smysluplná energie, tak tu si nechat na pokrytí VT.
Střídači, myslím si, že zde není na místě tak kategorické hodnocení. Vše záleží na podmínkách, za kterých fotovoltaiku realizujeme a v jakých ji budeme užívat a v neposlední řadě i na cenové hladině, v jaké je tarif D25d nabízen. V poslední době došlo k výrazným cenovým změnám a určitě nebyly poslední. Pokud se podaří lobistům a vládní klice prosadit atomovou budoucnost naší energetiky, což je dle převládajících názorů rozhodujících osobností docela pravděpodobné, tak se můžeme těšit na výrazný růst cen elektrické energie, protože někdo tu dostavbu bude muset zaplatit a nepředpokládám, že to bude ze společného měšce státního rozpočtu. Když uvážíme, že skutečné náklady výstavby překračují většinou minimálně dvojnásobek projektované ceny, do které se nezapočítává ani cena dočasného úložiště radioaktivního odpadu, natož pak cena trvalého úložiště, pak mohu předpokládat, že se cena elektrické energie radikálně zvýší. Při předpokládaném přesunu mobility z oblasti spalování fosilních paliv směrem k elektromobilitě můžeme také očekávat, že stát tuto komoditu opatří nejméně 100% spotřební daní, jako to udělal u nafty. Protože předpokládám, že životnost fotovoltaických panelů, jakožto základní součásti FVE by mohla dosáhnout i dvaceti let, jak někteří výrobci slibují, je nutno řešit ekononiku FVE v tomto časovém horizontu. Nabíječe za tu dobu vyměníme možná třikrát, střídače dvakrát ale panely a konstrukce by mohly 20 let vydržet. Otázka životnosti akumulátorů je pro mne zatím otevřená, nové technologie jsou příliš mladé na to, než abychom mohli věštit jejich životnost v reálných číslech. Kdo si dnes troufne odhadnout ceny elektřiny byť jen za deset let? Kdybych chtěl věštit podle minulosti, pak musím vzít v úvahu, že za posledních dvacet let vzrostla cena energií přibližně na desetinásobek. A to se tunelín platil ze státního rozpočtu a jím vyrobená energie se navzdory smělým plánům téměř beze zbytku vyváží. Pokud takovou stavbu budou muset nyní zaplatit výrobci elektřiny, nutně to budou muset promítnout do její ceny. A už se nám tu rýsuje zcela nový rámec pro nejednoznačné hodnocení toho, co má smysl a co smysl nemá v daném časovém horizontu.střídač_N píše:
No, jistěže nemá, a dodávám, nejlepší fotovoltaika je tarif D25d.
Pokud koupím nové baterky, nikdy!!!!! se nezaplatí.
Ostatní potřebné komponenty k FVE jsou na hranici rentability, snad nejlépe jsou na tom panely. I tak v konkurenci s nízkým tarifem neobstojí.
Smiřme se s tím, že budeme muset ujít ještě dlouhou cestu, než si řekněme: po deseti letech to bude již jen vydělávat. Určitě to však nepůjde současnou zavedenou cestou.
Máme to chápat tak , že na dovolenou k Jadranu je nejlepší jet šalinou a né vlastním autem ?střídač_N píše: No, jistěže nemá, a dodávám, nejlepší fotovoltaika je tarif D25d.
Vážený Střídači , smiř se s tím , že TOTO FÓRUM je o nadšencích do fotovoltaiky pro nadšence do fotovoltaiky jež fotovoltaiku berou jako zálibu , koníček či koně jež je obohacuje nejen nenákupem el. z DS .střídač_N píše:Pokud koupím nové baterky, nikdy!!!!! se nezaplatí.