Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob dub 01, 2023 2:38 am
rva píše:Když jsou lidé bohatí, mají volné prostředky i na ekologii. Chudý člověk jezdí starým autem a topí vším možným, pokud se mu teda ti bohatší nesloží na eko-kotel.
willcz píše:Přijde mi že fórum nějak upadá po technické stránce, když už i admin se uchyluje k takovým zkratkám ...
matobabetak píše:aj mne vadi ked na vidieku niekdo spaluje odpad v kotli na tuhe palivo, ked nalozi plny kotol koksom alebo uhlim a zatvori privod vzduchu aby usetril ...ano na takych ludi by mali byt paky !
ale ak si niekdo prikuruje v krbe, peci a pouziva suche drevo a jedine co ide z komina je teplo nech si kuri aj cely rok, drevo si mozme dopestovat sami alebo inu biomasu, nic netreba dovazat.
sam mam sice kurenie na plyn ale sporak na drevo pretoze z 5 polienok uvarime komplet obed a taka pecena kacka alebo krkovicka v peci na drevo je proste mnam, to elektricka alebo plynova pec nedokaze![]()
tak to nech zakazu aj grilovanie na drevennom uhli, pizzu, udenie atd.
niekedy sa mi az rozum pozastavuje co dokazu nasi zakonodarcovia, ale niesu taky hlupi, tu pojde vzdy len o zisk.
ak kupim drevo a nespalim zostane, ak nespalim predpisane mnozstvo plynu platim pokutu...hlavne velky odberatelia !
snad sa ludia uvedomia trochu
Prostě více než polovina lidí ve městě jim dělá bodyguardy. Ta polovina je ochotna pro zdraví topit draho a protože nikdo tu druhou necelou polovinu neučil topit tak zamořila město. No a protože osvěta se nepovedla nebo na ni z hlediska nasranosti většiny už nebyl čas, tak přišlo na řadu drakonické omezení menšiny. Očekávatelný lidstvem xks krát zopakovaný vývoj situace to je a jak jsem psal kdo se nepoučí z minulosti ten je odkázán si ji znovu prožít. Asociálních zastánců svých lidských práv smrdět všem je ve společnosti fůra. A vůbec jim nevadí, že pošlapávají práva jiných. Ještě se jim vysmívají.NOPARasito píše:......... Se divím, že osazenstvo v Krakově je ještě v procesu a při životě.
brumlaj píše:Prostě více než polovina lidí ve městě jim dělá bodyguardy. Ta polovina je ochotna pro zdraví topit draho a protože nikdo tu druhou necelou polovinu neučil topit tak zamořila město. No a protože osvěta se nepovedla nebo na ni z hlediska nasranosti většiny už nebyl čas, tak přišlo na řadu drakonické omezení menšiny. Očekávatelný lidstvem xks krát zopakovaný vývoj situace to je a jak jsem psal kdo se nepoučí z minulosti ten je odkázán si ji znovu prožít. Asociálních zastánců svých lidských práv smrdět všem je ve společnosti fůra. A vůbec jim nevadí, že pošlapávají práva jiných. Ještě se jim vysmívají.NOPARasito píše:......... Se divím, že osazenstvo v Krakově je ještě v procesu a při životě.
mypower.cz píše:willcz píše:Přijde mi že fórum nějak upadá po technické stránce, když už i admin se uchyluje k takovým zkratkám ...
Věc názoru. Pokud se vám to zdá wille, nechoďte sem, nebo vytvořte techničtější témata dle vašeho gusta. Admin má na chatě krbovky a ostrovní FVE. Představa, že by se obec Napajedla uchýlila pod nátlakem dotační politiky a ekologických neziskovek k zákazu vytápění tuhými palivy, v mém případě dřevem, je pro mě nemyslitelná. Osobně bych řekl že neupadá fórum ale myšlení některých lidí.
Dobrý pokus - Trik 18. Bavíme se o Polsku a nikoli o mně. Argumentoval jsem že pomalá reakce na stále se zvětšující problém tento problém pouze vyhrotí ad absurdum což se právě tam stalo a ode.raly to práva topit běžnými palivy i když se to dělá správně. Čím topím a čím bych topit chtěl je v tomto směru irelevantní.NOPARasito píše:Brumlaji: Cim doma topis??? A cim by jsi chtel doma topit?.........
nezbývá než se v krbovkách naučit správně topit (nepochybuji že tento bod je dávno splněn) a s heslem "Přemluv bábu" vyrazit do ulic aby tomu bylo i u sousedů. Nikdo to za nás neudělá. A pokud to nikdo neudělá, pak za čas vyhraje greténismus. Polsko je jasným důkazem! Dělejte co jde aby to u nás nebylo stejné. Dost na tom, že nesmíme už léta topit šlamem. To Ti admine nevadilo? A věř mi, že toto postihlo třeba právě mne. Takže z vás všech jsem byl první postižený. Jestli chcete, důkaz vám přivezu na další sraz. Ovšem to co dnes leze sousedovi z komína po spálení huhlí je stokrát horší než co jsme vypouštěli z našeho komína. Těším se na rok 2022. Opět - komu není rady .... chuj s ním. Třeba právě proto aby mi zbyly zbytky svobody pálit správným způsobem to co na zahradě vyroste.mypower.cz píše:.......... Představa, že by se obec Napajedla uchýlila pod nátlakem dotační politiky a ekologických neziskovek k zákazu vytápění tuhými palivy, v mém případě dřevem, je pro mě nemyslitelná. .........
brumlaj píše:Dobrý pokus - Trik 18. Bavíme se o Polsku a nikoli o mně. Argumentoval jsem že pomalá reakce na stále se zvětšující problém tento problém pouze vyhrotí ad absurdum což se právě tam stalo a ode.raly to práva topit běžnými palivy i když se to dělá správně. Čím topím a čím bych topit chtěl je v tomto směru irelevantní.NOPARasito píše:Brumlaji: Cim doma topis??? A cim by jsi chtel doma topit?.........
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků