Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: sob bře 25, 2023 10:28 pm
zbek píše:Ty male sety kolem 2kwp s ohřevem bojleru a napajenim baračku co nabizeji ruzne solarni Fa davaji docela smysl podle mne je to dobra cesta a že je tam dotace pro běžne lidi vidim jako plus konečně se dotoju něco co ma smysl i běžnemu občanu , trošku nechapu proč se tady proti tomu broji podle mne to je lepši než dotovat nakup elektromobilu atd.
Hmm, hlavně při srovnání cen mezi roky 2010 a 2014 ti nemohu dát za pravdu. Cena pro ovčana se snižovala když klesala cena na burze v Lipsku. Letos nám stoupla, a cena v Lipsku už není 30É/MWh ale je vyšší - přes 40. Ještě sice přesně nevím proč ale něco mi napovídá že v tom bude nějaká souvislost. Takže díky za názor, ale fakta hovoří jinak. A o výkupní ceně bych u nás nehovořil. Ten komu vykupují tak se mu výkup neustále zvyšuje. Mimo jediné výjimky - zelený bonus u FVE z roku 2013. Ostatním nikdo nevykupuje a platí jako by odebírali.....rva píše:Nevytrhávej jen část z toho, co uvádím. Výkupní cena klesne těm, kteří dodávají do sítě. Ale ne těm, kteří odebírají - těm celkově stoupne, tedy celkově zaplatí víc. ......
A kdo bude doplácet za ty co to DPH neplatí? Někdo ten státní rozpočet naplnit musí a tak nevím proč by ostatní co nekupují FV panely, baterie a polystyren měli dotovat ty co je kupují. Mimochodem použil jsem stejný argument kterým se zde argumentuje proti dotacím a slevám pro elektromobily (parkování zdarma, dálniční poplatek .... ) Je absolutně jedno zda se někomu dá dotace či zda má slevu.rva píše:Nejlepší dotace je nulové DPH na fv panely, baterie, polystyren.
Super a kolik zaplatili v tom Polsku za pozemky ve kterých těží huhlí? Já když si chci postavit provozovnu a v ní podnikat či prodávat tak zaplatím tržní cenu stavebního pozemku. Kolik tedy platili uhlobaroni externalit? A hned je cena huhlí jinde ....... Tak tak to je s tím porovnáváním neporovnatelného ......rva píše:......... Zajímavé je na grafu porovnání zeleného Německa s jadernou Francií a uhelným Polskem.
dumi píše:Protoze dotace jsou nespravedlive a nici trh.
jahodovák píše:myslím,že by stačilo každému co si pořídí domácí elektrárnu a sníží si jistič aby neplatil nic na podporu rozvoje a platil jen minimálmí poplatek za rezervaci příkonu a tím neházeli klacky pod nohy lidem,kteří chtějí skutečně něco dělat pro snížení spotřeby a ne jen o tom kecat.......
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků