mrDragon píše:dobrej jak to tak čtu tak asi začnu tím : jak se vlatně živíte ?
Nema to s tematem priliz spolecneho, ale tak proc neodpovedet? Beru to jako dotaz na rodinu.
Takze ja osobne mam 3 s.r.o.cka na krku, jak v nemecku, tak v cechach, podnikaji v oblasti software/umela inteligence, klinicke studie a privatni elektrarny. Zena je chirurg a take dela v oblasti klinickych studii. V prumeru tedy kazdy mame tak 2-3 "full-time-jobs".
Take mam konicky, bitcoin napriklad, obcas napisu nejaky clanek pro nemecky casopis, nebo vykonam poradenskou cinnost skoro pro bono. Ne ze bych se tim zivil, ale prumernou mzdu v CR to take hodi.
snad neurazím ale vy si chcete žít jak prasata bez myšlení , proste přijit ke spotřebyči a za každych okolností at jede. a pritom nejlépe nemít žadnou přípojku.
Jisteze neurazite. Jednak me take neurazi somrak kdyz mi zacne nadavat protoze jsem mu nedal 10Kc a jednak mate pravdu. Pristup nasi rodiny k energii - nebo obecne zdrojum - je do jiste miry neekologicky. Ano, kupujeme setrne spotrebice, ale jedna se pak napr. o susicku s tepelnym cerpadlem a pradlo se nevysi na snuru.
Ja takove veci priznam, a nechlubim se tim. Nechlubim se, protoze ja osobne sve chovani mam nastaveno tak, ze setrim zdroje. Ale jsem v rodine s tim sam. Nejsem si jist, jestli si takova "zpoved" zaslouzi kritiku jak jste ji vznesl, ale dejme tomu. Neurazi.
ta trouba je i s varnou deskou nebo ciste trouba a varna deska plyn ?
Varna deska je kombinace. Plyn a indukce.
citace : "Kogeneracka je draha mrcha 14 tis vcetne DPH sevsimvsudy bezne" - dopište že Eura , ja myslel že jsme v ČR
To jiste jsme, ja ale nakupuju v SRN.
citace : "nechci mit jen jeden menic. Kdyz shori, nase domacnost se ihned promeni v neandertalskou jeskyni" - jako vážně ?
Samozrejme ze ne vazne, je dost ubohe tam vynechat toho smajlika ktery nasledoval. Dobra - beru na vedomi: nelibi se vam moje ftipky.
takže pane/paní/společnost PetaJoule možna budu vypadat joko nastavny zavistivec, buran,... ale dopředu říkam že vam barak nezavydím a nesouhlasím aby jakakoliv rada co jsem tady kdy placl byla komerčne využita. když si stavíte referenční baráček.
Vy byste take mel za vase ftipky davat vic smajliku. Skoro citim potrebu se podivat na Vase prispevky jestli by se nenaslo neco co by se dalo komercne vyuzit.
vychvalujete victrony a pak se bojíte že schoří - ano to beru
Kecy. Zadna technologie neni neprustrelna. Pouze jsem uvadel jak navrhem systemu predejit tomu, ze vypadek jedne komponenty zhati cely system. Do nas to tloukli behem studia informatiky, tak mi to zustalo. Pardon.
nebo jste nafoukanej pražskej podnikatel co nema o obyč živote potuchy . on totiž 1x25A je dost bežný jistič v panelakovem bytě a kolik tak žije lidí si zjistete sam (i v praze mate cela sidliště paneláku-třeba studůlky) a normalně se na nej dá žít dokonce maj ve sve jeskyni el.troubu, lednici, pračku, televizi, ...
Ted ovsem opravdu znite jako buran. A to vse jen proto, protoze jste ignoroval muj smajlik za neandertalskou jeskyni.
snad mi za muj nazor i když nastvany nezacne nekdo nesmyslne nadávat.
Nikoliv. A nejake kometare k vasi cestine jsem - jakozto synek emigrantu co zde chodil pouze 1,5 roku do skoly - klidne i ochoten hajit. Neni nic horsiho, nez nemec ktery si o cechovi mysli ze je blbej jen proto, ze neovlada nemcinu. Z pravidla se pak jedna o dost primitivniho nemce. Mam sice akademicky titul (a to uz temer 20 let), ale take se mi zrejme na zaklade me cestiny v teto nasi vlasti dostalo pojmu "ujo" - do dnes nevim co to znamena, ale vybavuje se mi ten primitivni nemec.
Je skoda, ze se tema "sobestacny barak" musi motat kolem takovych veci. Mel jsem za to, ze tohle je kompetentni forum kde prevazuje technicky ton. Skoda, kdyby tomu tak nebylo.
Richard