Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř úno 01, 2023 7:34 pm
vlkazajac píše:No to je trochu nerovný príklad. Aj bežná benzínová centrála má 2 kW alternátor, nie som si istý, či v každej sú neodýmy, možné to je.
Ale pre predstavu, že sú miesta, kde sa bežne kúri drevom ( a len drevom ) a kam by bolo zaťažko vláčiť aj PB fľaše, nadobúda takýto projekt na zaujímavosti. Aplikácia motora za takých podmienok podporuje ostrovného ducha....
honzasl píše:Nezlobte se na mě, ale vyrobit stroj na "odpadní" teplo s teplotou 550°C a účinností 25 % - kde je ta přidaná hodnota proti prachobyčejné parní turbíně?
OK, 2 kW turbína se blbě shání, ale pokud bych ji chtěl, normálně se dá vyrobit. Ostatně, mívala ji svého času každá parní lokomotiva jako pohon pro dynamo.
OK, pára znamené velké tlaky, ale není to neřešitelné, tam kde mám 550°C, tak mám asi něco pokročilejšího. Pokud tam nádou topím plynem, můžeu použí i spalinovou turbínu a vynechat páru.
Prostě, pokud to má být něco ostrovnicko-rozpadlického, musí to mít vstupní parametry max 150-200°C, to bude hned jiná....
Uživatelé procházející toto fórum: Barkrowler [Bot], CC [Bot] a 1 návštěvník