Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned kvě 28, 2023 7:15 am
Joskob píše:Keď som narazil na toto vlákno nedá mi neopýtať sa či niekto z prítomných aj liahne kuriatka?
Joskob píše:Keď som narazil na toto vlákno nedá mi neopýtať sa či niekto z prítomných aj liahne kuriatka?
diablo007 píše:Joskob píše:Keď som narazil na toto vlákno nedá mi neopýtať sa či niekto z prítomných aj liahne kuriatka?
Ano a to jak v líhni tak pod kvočnou pokud si nějaká sedne
zajo píše:Joskob píše:Keď som narazil na toto vlákno nedá mi neopýtať sa či niekto z prítomných aj liahne kuriatka?
Kdysi jsem se s nimi piplal, ale dnes nakupuji roční "vynosené" slepice z drůbežárny za 40kč, které nosí "vajca" hned a nemusím se piplat s kuřatama......
Joskob píše:zajo píše:Joskob píše:Keď som narazil na toto vlákno nedá mi neopýtať sa či niekto z prítomných aj liahne kuriatka?
Kdysi jsem se s nimi piplal, ale dnes nakupuji roční "vynosené" slepice z drůbežárny za 40kč, které nosí "vajca" hned a nemusím se piplat s kuřatama......
Ale ten pocit z vlastnoručne vychovaného nekúpiš. A mama na dôchodku je rada keď má okolo čoho poskakovať , a deti by ich od radosti aj rozpučili
diablo007 píše:Líheň kupovaná střed vejce držím kolem 28,5 vlhkost 55 v dolihni více.
Zajo ono to není jen o tom že mám slepice abych měl vejce a nemusel se starat 1/4 roku. já mám slepice abych měl vajíčka maso z kohoutků a takové zadní vrátka když v krámě bude hovno tak sem schopny si nějaké maso sám vychovat a to je trošku jiný pohled na slepice než máš ty. Každopádně za 1/4 roku stejně z nich nic není trvá to déle to tvrdí jen učebnice a prodejci 16 týdenních kuřic před snaskou
zajo píše:diablo007 píše:Líheň kupovaná střed vejce držím kolem 28,5 vlhkost 55 v dolihni více.
Zajo ono to není jen o tom že mám slepice abych měl vejce a nemusel se starat 1/4 roku. já mám slepice abych měl vajíčka maso z kohoutků a takové zadní vrátka když v krámě bude hovno tak sem schopny si nějaké maso sám vychovat a to je trošku jiný pohled na slepice než máš ty. Každopádně za 1/4 roku stejně z nich nic není trvá to déle to tvrdí jen učebnice a prodejci 16 týdenních kuřic před snaskou
Je to také možnost, to je bezdebat, "kohuta" máme také, přece nebudu slépky "obšťasňovat" a hlídat sáma na maso mi přijde jednodušší koupit v Ostravici týdenní kuře "bojlera" za dvacku a za 5 týdnu ho mít na "pekáči a nebo v mražáku....
Joskob píše:Ano je to ako kedy. Nedá sa zistiť či je vajce oplodnené, aspoň o tom neviem. Tiež som mal minulý rok prvú liaheň 20 z 23, a poslednú 7 z 24. Tohto roku prvá 15 z 24 a 3 uhinuli.
Uživatelé procházející toto fórum: Atman, CC [Bot], rva a 0 návštevníků