Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: ned čer 11, 2023 1:58 am
drama píše:Admin má na mě dost externalit a řadu oblastí nepokrytých
solárník píše:To už vyjde levněji i kdybych podmazal regionálního zástupce ČEZu, aby mi tu jejich přípojku sám vykopal, natáhnul a zapojil.
solárník píše:Ano, brutálně předimenzovat panely (aby to byla naprostá tutovka tak mi z poznatků o struktuře záření v zimě a statistik vychází násobitel cca 10x) a při každém sněžení běhat hned s koštětem. Tedy cca 10-násobné pořizovací náklady (na panely a konstrukce, ostatní asi možno ponechat). To má být nějaká výhra?To už vyjde levněji i kdybych podmazal regionálního zástupce ČEZu, aby mi tu jejich přípojku sám vykopal, natáhnul a zapojil.
mypower.cz píše:drama píše:Admin má na mě dost externalit a řadu oblastí nepokrytých
Zdravim, ktere ty veci z pohledu z venci u me vidite z hlediska elektriky jako nepokrytych? Ptam se kvuli tomu abych zjistil, kde se v tomto tematu pohybuje hranice externalit a co uz za externalitu povazovano neni.
drama píše:mypower.cz píše:drama píše:Admin má na mě dost externalit a řadu oblastí nepokrytých
Zdravim, ktere ty veci z pohledu z venci u me vidite z hlediska elektriky jako nepokrytych? Ptam se kvuli tomu abych zjistil, kde se v tomto tematu pohybuje hranice externalit a co uz za externalitu povazovano neni.
Inu to víte asi lépe než já. Mám zejména na mysli oblast uchovávání potravin a praní. Ale možná jste v tomto směru již pokročil.
mypower.cz píše:Jinak teda abych pravdu rekl.. nejak nevidim problem v tom, pripojit klasickou lednici. Technicky to problem skutecne neni, asi bych pak ale resil to, ze 3kw menic, ktery ma ted standby spotrebu 100W bych nejak krotil, nebo bych na tyto ucely koupil specialni menic s vykonem tak tak na hrane (kvuli cene) a co nejnizsi standby spotrebe protoze by jel 24/7. ze jo ... ale toto jsou veci, ktere myslim oba dobre vime
drama píše:Externalita ve Vašem případě je řekněme městský styl života. Mrazit maso nebo zeleninu z vlastních zdrojů není tak hloupý nápad. Stejně tak chladit nadojené mléko je vcelku důležité. Rozdíl mezi 6 a 10 stupni je z pohledu trvanlivosti obrovský.
Každá lednice termostat má, jde jen o to se na něj správně napíchnout a zneužít jím sdělované informace. A nemusíš řešit vrtání ani nový termostat.gupa píše: Až na ten termostat, ten asi provrtat přes izolaci
brumlaj píše:jde jen o to se na něj správně napíchnout a zneužít jím sdělované informace
solárník píše:Ano, brutálně předimenzovat panely (aby to byla naprostá tutovka tak mi z poznatků o struktuře záření v zimě a statistik vychází násobitel cca 10x) a při každém sněžení běhat hned s koštětem. Tedy cca 10-násobné pořizovací náklady (na panely a konstrukce, ostatní asi možno ponechat). To má být nějaká výhra?To už vyjde levněji i kdybych podmazal regionálního zástupce ČEZu, aby mi tu jejich přípojku sám vykopal, natáhnul a zapojil.
Roger píše:Webkamera s prosvicenim na teplomer a motorek ze steracu pro otaceni kolecka:-)))
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků