Fórum | MyPower.CZ | Obnovitelné zdroje energie - energetická soběstačnost | Poslední návštěva: stř bře 29, 2023 6:57 am
Jarik píše:Lui píše:Já tiez bitcoin.
Lui, co mas za minera? Ja mam Innosilicon T2T 30th/s. Valim do neho od septembra2019 vsetko, co na FVE vyrobimja bitcoinu proste verim.
rokytna píše:Dotaz - má význam kupovat miner (asic) když je riziko že může být kterýkoliv den znehodnocen, jakmile jeho napevno zadrátovaný algoritmus ztratí význam (např. forkovaná měna se přestane používat... když to přeženu).
Jaká je u toho ekonomika, tzn. vyplatí se dnes nějaký miner vůbec koupit ?
Jaká je tam návratnost - za úvahy "nulového" nákladu na energie (= solár) ale zase běh jen přes den.
mypower.cz píše:A v jakem poolu kdo tezite? Ciste teoreticky by melo smysl tezit i bez poolu.
Lui píše:ja som si to zatial nevšimol,štvorhodinové výplaty mám rovnaké zatial
dumi píše:jo jo, uvidime co to udela s kurzem
mypower.cz píše:A v jakem poolu kdo tezite? Ciste teoreticky by melo smysl tezit i bez poolu. Jsem kdesi cetl ze 90% vsech miner zarizeni nikdy nevytezi ani jeden blok. Tudiz kdyz ma jedno zarizeni stesti z milionu zarizeni v tezebni farme, proc by nemohlo mit jedno zarizeni stesti z tech 5ti asic mineru co bezi u nekoho doma. Ano chapu, ta haluz je mensi nez u milionu zarizeni bezicich pro jednoho tezare, ale presto neni uplne nulova. A ziskat odmenu za vytezeni BTC bloku samostatne je mnohem zajimavejsi financne nez drobne ziskane v poolu, kde je hodnocenim podilu zisku vykon daneho uzlu v poolu. Nicmene vytezit blok mohlo klidne zarizeni nekoho s mnohem nizsim vykonem, treba kdo vi ktera z grafik nejakeho pokusneho experimentu.
Jarik píše:Rozmyslam, ze napr. na prebytky stary antminerS9 by mohol sem-tam bezat solo alebo iba v nedeluAle vsetku elektriku by som do toho urcite nedal.
Jarik píše:Ale narocnost tazby je kazdym vytazenym blokom vacsia.
Uživatelé procházející toto fórum: CC [Bot] a 0 návštevníků